Böner för mod och vägledning

0
23700
BÖDAR FÖR LÅT OCH VÄGLEDNING

31 Mosebok 6: XNUMX: Var stark och med gott mod, var inte rädd eller vara rädd för dem; för HERREN din Gud, det är han som går med dig; han kommer inte att svika dig eller förlora dig.

Vi alla har någon gång i vårt liv några saker som vi kämpar med och ibland verkar de saker överväldiga oss. Dessa är de områden i våra liv där vi kan bjuda in Herren att bo oss med sin levande kraft, och längre ner kan vi be några inspirerande och upplyftande böner för mod och en bön för Guds vägledning. Det finns också flera uppmuntrande bibelvers att vi kan studera för att dra mod.

Att ha mod är att vara full av förtroende för Herren, mod är en produkt av absolut förtroende och tro på Gud. När du litar på Gud och Gud ensam åtnjuter du hans vägledning. Att ledas av Gud är att ledas av Gud. Det betyder att Gud är den som styr ditt liv. Den här bönen för mod och vägledning kommer att öppna ditt hjärta för att lita på Herren och i hans ord, vilket leder till att Honom guidar dig i alla ditt liv.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Att ha mod och använda Guds vägledning under svårigheter kräver att man söker Herren. Eftersom Bibeln söker Herren, är Bibeln inte bara avsedd att känna till historier om människor utan att lära av deras misstag, framgång, utmaningar. Konung Davids vittnesbörd var att Gud är hans källa till styrka och mod. I Psalm 18 vers 1 läser vi ”Jag kommer att älska dig, Herre, min styrka. Och när aposteln Paulus skriver till den korintiska församlingen, förklarar han att ”... när jag är svag, då är jag stark. 2 Timoteus 3:16, Hela skriften ges genom inspiration från Gud och är lönsam för läran, för beständning, för korrigering, för undervisning i rättfärdighet.


I hela Skriften påminns vi om Guds vägledning över våra liv. Han är vår goda herde som leder oss och han önskar att vi följer den väg som leder till glädje och tillfredsställelse. När vi ber om Guds vägledning och för bedömning genom den Helige Ande, kan vi vara säkra på att Gud kommer att ge mod och visdom! Vi behöver inte oroa oss för vårt nästa steg eller i morgon för vi vet vem som leder oss.

Dessa stora korta böner för mod och vägledning hjälper dig att uppnå dina önskade förväntningar.

KORUM

1. Åh Gud, jag tackar dig för vem du är och för din kärlek och välsignelser under mitt liv. Herre, eftersom du är i mitt liv tackar jag dig för segern. Jag har seger över mina fiender, som får mig att vara rädd och rädd ibland i Jesus namn. 15 Mos 2: XNUMX.

2. Vår himmelske Fader, tack för din vägledning. Förlåt mig för att komma igång med dina planer, och hjälp mig att veta när jag ska stoppa och lyssna efter din riktning. Dina vägar är perfekta, Herre. Tack för att du erbjuder mild nåd. I Jesu namn

3. Herre, jag ber att du skulle förflytta din heliga ande mer djärvt i mitt liv. Jag vet att varje synd kan sörja och minska Andens röst, och jag ber mot frestelsen att synda. Hjälp mig att längtas efter din närvaro mer än jag längtar efter synd. Hjälp mig att växa i Andens frukt och gå så närmare med dig själv. Jag ber om vägledning från din Ande, låt din vilja och löften alltid vara en meditation av mitt hjärta. I Jesu namn

4. Kära Herre, jag söker din styrka så att jag kan ha modet att möta varje utmaning, jag ber att din närvaro alltid kommer att vara med mig ständigt. Fader, mitt i svagheten förklarar jag styrka eftersom du är mitt gömställe och jag litar på att du alltid ska leda och alltid skydda mig från problem. Jag ber att du ska omge mig med befrielsånger. Herre, jag ber om befrielsången så att jag får din gudomliga styrka i Jesus Namn, Krönikeboken 16:11, Psalm 32: 7-8.

5. Herre, du ger makt till de svaga och du stärker de maktlösa. Jag känner igen mina misslyckanden och jag vet att det bara är din styrka som kan bära mig genom detta liv av oro och utmaningar. Jag kommer att förbli positiv trots negativiteten kring mig och jag talar styrka även mitt i min svaghet i Jesus Namn. Isaiah40: 29.

6. O Herre ger mig mod både i bön och i tal; vägleda mig så att jag kanske bryr mig om att lyda dig framför alla människors lärdomar och att jag känner av min egen erfarenhet av Jesus Namn.

7. Herre så många gånger känner jag för att ge upp och gå bort från allt, och ändå vet jag att det i livet inte är ett alternativ. Ge mig mod och styrka att möta framtiden och alla situationer som kommer mitt sätt och att lita på att du går med mig varje steg på vägen.

8. Fader, den här världen är full av andligt bedrägeri och ett urvattnat evangelium lockar många goda män och kvinnor bort från den rena mjölken i Guds ord, och istället för att dricka från livets fontän så kompromissar deras tro genom att pröva från de trasiga cisternerna i världen. Ge mig ett beslutsamt mod jag ber, och vägled mitt steg för att stå fast i din lära och stå fast på den onda dagen. Och förse mig med den djärvhet som bara kommer från dig så att jag kan förbli fast förankrad till det oföränderliga och ofelbara Guds ord i Jesus namn

9. Herre, jag ber dig att vägleda mig från att släppas in i en andlig sömn eller lockas till att kompromissa med sanningsevangeliet, för en enkel existens eller ett fredligt liv och att jag kanske inser att ett av fiendens främsta mål är att göra vittnesbörd om kristna impotenta genom att utspäda meddelandet om det härliga nådevangeliet och vrida dess eviga sanningar. Jag ber att mitt sinne kan skyddas dag för dag när det tvättas i sanningsordets rena kraft och får jag ta på mig hela Guds rustning så att jag kan stå fast i den onda dagen i Jesus namn

10. Herre, fyll mig med ditt ljus och ditt hopp, ge mig styrka när jag är svag, kärlek när jag känner mig övergiven, mod när jag är rädd, visdom när jag känner mig dum, tröst när jag är ensam, hopp när jag känner avvisad och fred när jag är i orolighet och leder mig i rätt del av ditt ord i Jesus Namn

11. Herre, jag kan inte göra någonting på egen hand, jag har ingen kunskap, visdom och min egen styrka. Jag ber dig, Herre, att du leder alla mina steg, leder mig i rättvisens del och ger mig mod att motstå och övervinna alla omständigheter i Jesus Mighty Name.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön för att rensa kyrkan
nästa artikelKraftfulla böner för att domstol ska vinna
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.