Böner för att vara skuldfria

3
6184
Böner för att vara skuldfria

Ordspråksboken 22: 7: De rika härskar över de fattiga, och låntagaren är slav för långivaren.

Be att bli skuld fri är mycket viktigt som individer och som nation eftersom skuld är ett ok och en form av slaveri. Bibeln i Ordspråksboken 22: 7 gör det klart för oss att de rika härskar över de fattiga och låntagaren är slaven till långivaren. Många gånger kan livet vara ganska krävande tills vi kanske börjar kämpa för att uppfylla kraven helt och hållet, särskilt när det är en ekonomisk efterfrågan.

De flesta tjänar lite och har ändå mycket ansvar att ta hand om. Det finns barnens skolavgift att betala, hyra för att betala, nära släktingar att ta hand om och många fler och alla dessa bankar på en liten inkomst som får varje månad. Och på grund av detta är de flesta människor drivna att ta lån, låna från vänner eller i vissa system köpa allt de behöver med kreditkort och de flesta gånger till och med innan deras inkomst kommer har de redan en stor mängd skuld att rensa.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Verkligheten är att befrielsen från skulder endast är tillfällig, den varar bara under den period där dessa behov tillgodoses, varefter rädsla och hur man betalar börjar krypa in. Många individer har dött av hjärtinfarkt eftersom av skulder medan vissa har varit tvungna att spendera en stor del av sina liv i fängelse av denna orsak.

Tyvärr är detta inte Guds vilja för oss och det är därför han berättar för oss i Deuteronomium 28:12 Han kommer att öppna för oss sin goda skattkammare, himlarna för att ge regn till vårt land under dess säsong och välsigna våra händer. och vi ska låna ut till många nationer men inte låna. Skriften berättar också att Kristus genom hans död blev fattig för att vi skulle bli rika, 2 Kor 8: 9. Gud förstod redan före tiden att ett av människans största behov är behovet av näring och finansiell stabilitet och så utformade Gud ett system som gör att alla som identifierar sig med honom endast är långivare och inte låntagare. Det är därför han berättar för oss i boken Fil 4:19 att det inte bara är för att han vill att vi ska vara rika utan för att han vill hjälpa oss att undanröja det slaveri som skuld ger.

Problemet är att vi oftast försöker bära vår ekonomiska börda av oss själva och på grund av detta tar vi beslut som visar sig vara skadliga för vår egen fred. Kristus säger till oss i Matteus 6:25 att vi inte borde oroa oss för vårt liv, vad vi kommer att äta eller vad som kommer att dricka, inte heller om vårt liv, vad vi kommer att äta eller vad vi kommer att dricka eller om vad vi kommer att göra sätter på för vår himmelske Fader vet att vi har behov av dessa saker. Det är sant att ibland dessa behov kan bli ganska tunga att vi nästan tror att vi kommer att slösa mer tid när vi bestämmer oss för att först ta tid för att be om dem.

Men även i dessa tider förväntar sig Gud att vi kommer och lägger de bördorna vid hans fötter. Han säger att vi borde komma till honom när vi arbetar och är tunga laddar så att han kan ge oss vila, han säger att vi borde ta hans ok på oss för hans ok är lätt och hans börda är lätt.

Boken i 2Kungar 4: 1-7 berättar historien om en fattig änka som tidigare var gift med en profet. Hur den tiden profeten hade uppstått mycket skulder innan hans bortgång och nu vid hans död krävde hans borgenärer att ha sina två söner som slavar i kompensation för deras fars skuld. Enken ur förtvivlan var tvungen att gå och gråta om hjälp från profeten Elisa och Gud var tvungen att använda profeten för att öppna sina ögon för vägen ut ur varje skuld. Sanningen är att Gud redan har en väg ut ur alla skuldlägen, allt han behöver göra är att öppna våra ögon för att se dessa saker och det är därför vi inte får sluta be dessa böner. Han säger till oss i boken 1 kor 10 att det inte finns någon frestelse som inte är vanligt för människan, men att han redan har gjort ett sätt att fly. Så det allra första man gör i en situation med en skuld är att först förstå att genom den skulden kom till följd av press, vår önskan om självtillfredsställelse, vår egen slarv eller vad som helst kan vara att Gud redan har gjort en sätt att fly för oss. Han säger till oss i Galaterbrevet 5: 1 att vi bör stå först i den frihet som han har gjort oss fri och att vi inte skulle bli förvirrad igen med ett bondets åg. Ibland kan detta ok också vara i form av skuld, men Gud har redan gjort oss fria redan innan nu.

Det är med denna förståelse vi kommer att be följande böner. Oavsett om du är den som är direkt involverad i skuldläget eller om det är någon som är mycket nära dig, har dessa böner om att vara skuldfria makt att ändra statusen som en troende från en låntagare till en långivare.

KORUM

• Far jag tackar dig för att din vilja för mig är att vara skuldfri, du sa i ditt ord att jag kommer att låna ut till många länder och inte låna. Jag ber därför enligt din vilja att du tar bort denna skuldbörda från mig och att jag framöver bara kommer att låna ut till människor och inte låna i Jesus namn.

• Herre jag ber om att på vilket sätt jag tog denna börda på mig själv genom indiscipline eller själviska önskemål, jag ber att du ska vara barmhärtig med mig och att du ska ha barmhärtighet mot mig och därmed hjälpa till att vara mer disciplinerade inom mina finanser. i Jesus namn.

• Du sa i ditt ord i Galaterbrevet 5 att jag skulle stå fast i friheten med vilken du har gjort mig fri och att jag inte skulle bli förvirrad igen med ett bondets åg. Jag förklarar därför att jag är fri från skuldens ok och därför upphör jag från och med att vara en gäldenär av något slag i Jesus namn.

• Herre jag förklarar enligt ditt ord att du har tillgodogett alla mina behov enligt din rikedom i härlighet av Kristus Jesus och därför får jag all den tillgång jag behöver för att betala alla mina skulder och att även tillgodose andra aktuella behov i mitt liv i Jesus namn.

• Vår himmelske Fader, ditt ord sade i Ordspråksboken att en kungs hjärta är i dina händer och som vattendrag som du vänder den till det sätt du vill. Herre, jag ber dig att beröra hjärtat hos dem som jag är skuldsatta för att skriva av mina skulder och ge mig nåd att bli mer ekonomiskt stabil i Jesus namn.

• Herre, du sa med ditt ord att jag borde vara orolig för ingenting annat än att be om allt. Därför ber jag dig att hjälpa mig att lita mer på dig när det gäller min ekonomi och att oroa mig mindre för hur min näring kommer att bli så att jag alltid kommer att undvika att komma i skuld i Jesus namn.

• Fader, öppna mina ögon för att se vad jag ska göra för att vara fri från denna skuld för evigt i Jesu Kristi namn.

• Fader, befria mig från alla synder, onda vanor och onda föreningar som har orsakat skuld i mitt liv i Jesu Kristi namn.

• Fader, precis som Jesu Kristi blod torkade bort mina synder, låt det samma blodet torka bort alla mina skulder i Jesu Kristi namn.

• Tack Jesus Kristus för svar på mina böner.

 


tidigare artikelBöner för ett förvirrat sinne
nästa artikelBöner att säga innan helig nattvardsgång
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

3 KOMMENTARER

  1. Tack för att du laddade upp denna bön och de andra. Gud välsigne dig och allt som berör dig.

  2. Pastor, jag vill tacka dig för dessa böner. De har verkligen varit en hjälp för mig i alla situationer jag har haft. Må Gud fortsätta att välsigna din tjänst.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.