Böner att säga innan helig nattvardsgång

0
1854
Böner att säga innan helig nattvardsgång

1 Coprinthians 10:16: Den välsignelse kopp som vi välsignar, är det inte gemenskapen med Kristi blod? Brödet som vi bryter, är det inte gemenskapens Kristi kropp?

Observationen av den heliga nattvarden har missbrukats kraftigt av de flesta kristna och religiösa forskare. En av de få saker som Jesus beordrade att vi alltid skulle göra i hans minne är att ta Herrens kvällsmat som förklaras i boken i Korinter 11: 24-26. Det är en andlig initiering i Kristi kropp.

När vi tar den heliga nattvarden, påminner vi oss själva om hur Kristus lade sitt liv för vår skull, en tung skuld som vi aldrig kan återbetala. Vi måste alltid komma till medvetandet att vi ingenting är på eller av oss själva, Kristus skapade oss vem vi är och vad vi är, och han gjorde det genom att lägga ner sitt liv. Idag ska vi titta på böner för att säga före helgedom.

Vi måste också förstå att skapandet av himmel och jord inte kostar Gud ingenting för att Gud bokstavligen talade allt. Men vår frälsning och förlossning kostade Gud nästan allt, han var tvungen att sätta livet för sin födde son för att människan skulle kunna räddas.

Kristus demonstrerade detta i boken av 1 Korintier 11 efter att han tackade, han bröt brödet som var ett fysiskt föremål för att representera hans kropp som skulle brytas, han delade det till sina lärjungar och i samma åtta tog han vinet ett fysiskt föremål som representerar hans blod och delade det bland sina lärjungar att dricka. Därefter uppmanade han dem att alltid göra det i sitt minne.

Detta betyder att vi bär Kristi kropp och Kristi blod rinner i våra vener, därför måste vi representera Kristus väl. Det skulle intressera dig att veta att lika stora välsignelserna av den heliga nattvarden är, så också förbannelsen om den inte görs på rätt sätt.

Jesus gav emellertid vissa villkor för individernas deltagande i den heliga nattvarden. I 1 Korinterbrevet 11:27 sade Kristus: Den som äter av detta bröd och dricker Herrens kopp, ovärderligt, ska vara skyldig till kroppen och blod av Herren. Så det är viktigt att alla som kommer att delta i den heliga nattvarden måste vara i den rätta sinnesramen ogiltiga från onda tankar och fantasi.

Mer, det finns vissa fördelar med den heliga nattvarden som inte kommer att uppenbaras om det tas ovärderligt, helande kommer med nattvarden, genombrott och frihet från ond förtryckare.
När du ska ta heliga nattvarden är det följande böner du ska ta;

KORUM

• Herre Gud, vi förstorar ditt heliga namn för att tillåta Kristus att lägga ner sitt liv för vår skull. Vi inser att vi i kraft av den heliga nattvarden förbunds med Kristus Jesus och han har bära alla våra sjukdomar, synder och bebrejd på Golgata kors. Vi ber dig att du i kraft av den heliga nattvarden kommer att komma oss närmare dig i Jesu namn.

• Fader i himlen, för bära Kristus kött och blod och Skriften säger att ingen ska plåga mig eftersom jag bär Kristi märke, Herre, vi förordnar vår frihet från förtryckaren i Jesu namn.

• Fader i himlen, vi ber att genom den heliga nattvarden kommer du att beröra varje del av våra liv som behöver din beröring. Vi ber att detta kommer att göra oss starkare andligt och att du bara kommer att göra saker som kommer att behaga Gud i Jesu namn.

• Herre Jesus, Skriften säger att någon i Kristus är en ny varelse och att gamla saker försvinner. Vi inser att vår inlösen har köpts till ett pris, Kristus betalade dyrt för det på korset och vi fick vår frihet från synd. Lord Jesus, genom denna heliga nattvardsgång, ger oss den andliga vakenheten att vi inte längre är en slav för synd och oskyldighet. Ge oss kraften att aldrig återvända till dem i Jesu namn.

• Vår himmelske Herre, vi ber att vi alltid ska göra detta i din erinring och när vi gör det kommer vi alltid ihåg allt du har lärt oss. Vi ber att vi inte kommer att ta det till fördömelse, vi kommer inte att fördömas av det, men du kommer att ge oss den frihet och frihet som vi förtjänar i Jesu namn.

• Jehova Herre, den heliga nattvarden är ett fysiskt föremål som används för att representera din kropp och blod. När vi bryter blodet och dricker vinet, i den anda vi har tagit ditt blod, hur kan ditt blod rinna i våra vener och vi kommer fortfarande att plågas av sjukdom? Bibeln säger att han har bära på sig alla våra sjukdomar och han har läkt alla våra sjukdomar. Herre, låt bli helande i kraft av den heliga nattvarden i Jesu namn.

• Hur kan jag bära Kristi blod i mina vener och jag kommer fortfarande att plågas av djävul, synd och orättvisa. Lord Jesus, i kraft av den heliga nattvarden, tillkännager jag min befrielse från synd och demon i Jesu namn.

• Herre Jesus, vi ber att du på grund av heliga nattvarden ger mig en uppenbarelse om de saker som inte är behagliga för dig om mig. Gud, med ett hjärta av ödmjukhet ber jag att du ska avslöja för mig det som inte intresserar dig om mig. Försök att heliga nattvarden blir en ögonöppnare och ger insikten att kunna tjäna dig bättre i Jesu namn.

• Lord Jesus, tiden för heliga nattvarden är en annan stor möjlighet att reflektera över mitt liv och hur jag har korsat dig. Jag redigerar mitt liv till dig, jag släpper mig till dig i helhet, Lord Jesus tar full kontroll över mitt liv. Låt hela mitt liv bli ett uttryck för dig, jag vill bära farens riktiga bild i alla mina handlingar, hitta uttryck genom mig och låta människor se dig genom mig i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här