Böner för visdom och bedömning

1
6394
Böner för visdom och bedömning

Ordspråket 4: 7: Visdom är det viktigaste; därför få visdom: och med allt ditt få förståelse.

Det är praktiskt taget inget lika viktigt som att gå in visdom. Detta är inte bara Sophia (mänsklig visdom) utan den visdom som kommer från ovan. Flera skrifter i Bibeln gjorde tydliga uttalanden som stöder detta faktum.

Den stora aposteln Paulus i flera fall när han skrev epistlarna bad för folket att de skulle få Anden och visdomens arbete för att de ska kunna leva sina liv till fullo. Ordspråksboken från det första till det sista kapitlet talade mycket om hur viktigt det var för en individ att leva klokt och att urskilja rätt.

I själva verket är ett bevis på att du verkligen har en relation med Jesus att du går i en hög visdom, eftersom Bibeln säger till oss i 1 Kor 1:24 att Jesus är Guds visdom därför om han bor inne i du visdom måste visas i ditt liv.

Visdom skapar bedömning, det vill säga din förmåga att uppfatta och alltid förstå saker genom Guds Ande och att bedöma klokt. När du har visdom kan du förstå Guds gudomliga syfte för ditt liv. Därför bad aposteln Paulus för kyrkan i Efesos i Efesierbrevet 1: 17, så att de skulle bli fyllda av visdomens och uppenbarelsens ande så att de kan känna hoppet om Guds kallelse för sina liv. Visdomens ande hjälper dig också att agera på sätt som behagar Gud. De flesta gånger tror vi att eftersom vi deltar i andliga aktiviteter betyder det automatiskt att vi behagar Gud men boken i Kolosserna 1: 9 säger att tills vi är fyllda med kunskap om Guds vilja i all visdom, kommer vi inte att kunna behaga Gud helt.

Dessutom hjälper visdomens ande oss att leva ett kampfritt liv eftersom det avslöjar för oss de stora planer som Gud har lagt för vår egen fred. Boken om 1 Kor: 2 berättar att det finns en dold visdom som Gud har reserverat för sitt folks förhärligelse, men denna visdom kan bara avslöjas genom Guds Ande för oss.

Till och med Jesus behövde Andens visdom och bedömning för att han skulle kunna fullgöra sitt uppdrag på jorden. I Jesajas bok 11 berättas att en profetia redan hade kommit före Messias födelse och avslöjade att han skulle ha olika dimensioner av Anden, varav en var visdomens ande.

Diskretionens ande hjälper dig att fatta rätt bedömningar och beslut inför utmanande situationer. Boken i 1 Korintierbrevet 2:14 berättar för oss att de saker som Guds Ande säger till oss endast kan förstås av dem som har bedömningens ande. Detta beror på att instruktionen som Gud ger alltid verkar dumt för den vanliga mannen.

Om du därför vill verka i en andlig bedömning på hög nivå och leva baserad på Guds vilja för dig, måste du be inriktigt för visdomens och bedömningens ande. Jakobs bok säger att om vi behöver visdom, är vi fri att fråga från Gud, som ger till alla och förbättras från ingen. Jag har sammanställt några personliga böner för visdom och bedömning för att vägleda dig när du försöker känna Guds vilja för ditt liv. När du ber denna bön genom tro idag ser jag andan av visdom och bedömning fungera i ditt liv i Jesus Kristus namn.

Böner för visdom

• Vår himmelske Fader, du sa i ditt ord, i James 1: 5 att om någon saknar visdom, så borde han fråga dig som ger liberalt till alla utan att bebrejda. Herre, jag erkänner därför att jag behöver den visdom som bara du kan ge, häll ut din visdomens ande i sin fulla mått i Jesu namn.

• Herre jag ber enligt Efeserbrevet 1 från vers 16, att du ger mig visdomens och andens uppenbarelse i kunskapen om er, mitt hjärtas ögon blir upplysta så att jag kan känna hoppet om ditt kallelse och rikedom av din härliga arv i de heliga och den oändliga storheten av din kraft gentemot mig som tror enligt hur din stora kraft fungerar i Jesus namn.

• Vår himmelske Fader, jag vill inte fortsätta göra misstag och fel vändningar i livet, ge mig visdomens och bedömningens ande så att jag kan känna till den dolda visdomen som har förberetts för min ära. Sweet Holy Spirit enligt 1 Kor 2, jag ber dig att söka Guds sinne och avslöja dessa saker för mig i Jesus namn.

• Fader jag ber enligt boken i Kolosserna 1: 9, jag ber att du fyller mig med kunskapen om din vilja i all visdom och andlig förståelse så att jag kan gå värdigt till herren, helt glädja honom och öka kunskapen av Gud i Jesus namn.

• Herre, jag ber dig att ge mig en kresande ande så att jag kan fatta de rätta besluten hela tiden, att även om dina instruktioner verkar dumma så kommer jag att lyda dem ändå, medveten om att de kommer att hjälpa mig att leva direkt i centrum av din vilja i Jesus namn.

• Lukasbok 2:52 berättar att Jesus växte i visdom och ställning. Himmelske far Jag ber därför om att du inte bara kommer att ge mig visdomens ande utan att du kommer att hjälpa mig att växa kontinuerligt i den, så att jag inte kommer att falla ut ur din ledning i alla säsonger i livet i Jesus namn.

• Herre, ditt ord registrerar att Gud beviljade Daniel och de tre andra hebreiska pojkarna visdom och förståelse i alla färdigheter och på grund av detta stod de ut bland alla sina kamrater, jag ber därför att du ger mig samma anda så att jag kan stå ut på varje livssfär som jag befinner mig i Jesus namn.

• Skriften berättar att det bland Israels folk fanns en stam som kunde urskilja tider och veta vad Israels barn borde göra. Herre jag ber att nu och hela tiden kommer du att hjälpa mig att urskilja tider och att veta exakt vad jag borde göra i Jesus namn.

• Ditt ord säger i Ordspråken att med visdom kommer lång liv. Fader fyller mig med din visdoms ande så att jag kan leva länge för att uppfylla ditt mandat på jorden i Jesus namn.

• Herre Jag ber för alla medlemmar i Kristi kropp att du kommer att hälla över dem också visdomens ande så att de känner dig hjärta för dem och att de kommer att gå i centrum av din vilja i Jesus namn.

Böner för bedömning

• Fader, jag tackar dig för din ovillkorliga kärlek till mitt liv i Jesus Kristus namn

• Fader, jag ber att din barmhärtighet kommer att vara över dom i mitt liv idag i Jesus Kristus namn

• Fader, sväva mig med bedömningens ande nu i Jesu Kristi namn.

• Fader, öppna mina andliga ögon för att se vad mina fysiska ögon inte kan se i Jesu Kristi namn.

• Fader, beställ mina steg när jag går genom livets resa Jesus Kristus

• Far öppnar mina ögon för att uppfatta det onda innan det överväger mig i Jesu Kristi namn.

• Jag förklarar idag att mina dagar av förvirring är över i Jesu Kristi namn

• Jag förklarar att mina dagar med andlig blindhet är över i Jesu Kristi namn

• Jag förklarar att ämnets bedömning arbetar i mitt liv i Jesu Kristi namn.

• Från denna dag framöver ska jag alltid genom Guds Ande veta vad jag ska göra vid rätt tidpunkt i Jesu Kristi namn.

• Jag förklarar idag att inget vapen som är utformat mot mig ska blomstra i Jesu Kristi namn

• Varje ond vän i mitt liv ska blottläggas av en bedömningsgåva i mig i Jesu Kristi namn.

• Mina dagar av misslyckande är över Jesus Kristus namn

• Mina dagar av besvikelser är över Jesus Kristus namn

• Mina dagar med bakslag är över Jesus Kristus namn

• Tack Fader för att du döpt mig med Jesu Kristi namn

• Tack Jesus.

annonser

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här