Böner för befrielse från fästen

2
23445
VARJE STÅRHÅLLAR MÅSTE BÅGA I JESUS ​​CHRISTENS NAMN

fästen är ett av de största verktygen som fienden använder mot den troende. Det är därför vi både som individer, familjer och nationer måste be obevekligt mot fäste av mörker i våra liv.

Boken om 2 Korinthierna10 berättar att vapen för vår krigföring inte är köttliga (köttiga) utan att de är mäktiga i Gud för att dra ner fästningarna. Därefter gick det vidare att säga att dessa vapen används för att kasta ned argument och alla höga saker som upphöjer sig över Guds kunskap och för att fånga alla tankar till Kristi lydnad.

Våra sinnen är ett av de största verktygen som ges till oss av Gud. Det är platsen för alla beslut vi har tagit och vi någonsin kommer att fatta. Gud kan inte förhålla sig med oss ​​utan att använda våra sinnen och så också djävulen och det är därför han kan bygga fästen i våra liv.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Vad är fäste?

Fästningar är tankemönster som upprättats av djävulen i människors sinnen genom att lura dem att tro saker som inte överensstämmer med vad skriften säger. Han använder deras erfarenheter, rädsla, tidigare misslyckanden, familjemönster och miljöideologier för att skapa dessa saker i deras sinnen. På ett eller annat sätt har alla varit offer för fästen tills Gud genom hans barmhärtighet hjälpte vissa människor att bryta sig ur det.


Detta tyder dock inte fortfarande på att de som en gång var offer inte kan bli offer igen eftersom deras sinnen är de verktyg djävulen använder och så långt deras sinnen fortfarande är fullt aktiva är möjligheten att upprätta ett fäste fortfarande mycket hög.

Därför förmanar Skriften oss i Ordspråksboken 4:23 att vi bör skydda våra hjärtan med all omsorg för att ur det flyter livets frågor. Djävulen behöver verkligen inte förstöra en man, allt han behöver göra är att ljuga för sig och se till att de fortsätter att föda i dessa lögner tills den äntligen förstör dem.

Jesus i Matteus 13:25 talade om hur fienden kommer för att sådda tares i hjärtat av människor när de sover och hur dessa tares börjar växa till mognad. Denna liknelse var en tydlig förklaring av hur djävulen kommer att upprätta fästen i människors sinne. Han börjar med bara en tanke, han planterar den i personens sinnen och lämnar honom att tänka.

När den personen börjar tänka på dessa saker länge börjar den skapa starka fantasibilder i hans sinne och lite efter hand börjar personen acceptera dessa tankar som verklighet; vid denna tidpunkt har det blivit ett fäste som han / hon nu kommer att kämpa för att bryta ut från.

Vi lever verkligen inte i en värld av onda människor, vi lever bara i en värld av människor vars sinnen har fångats av djävulens fästen. Människor som har blivit beroende av alla slags vanor - att dricka, röka, droger, onani, äktenskap innanför äktenskap och alla slags är bara offer för dessa fästen och eftersom deras sinnen inte har överlämnats till Guds kraft, har de svårt att bryt ut från dessa saker.

Det var därför Jesus måste säga i Matteus 15:13 att varje växt som är Fader inte planterade i oss måste utrotas, eftersom han visste att djävulen definitivt kommer att plantera saker och om dessa saker inte är utrotade , de kan förstöra oss.

Fästningar får dig att tvivla på Guds kraft och skrifterna säger att vi inte borde tänka på att ta emot något från Gud om vi ber honom i tvivel, Jakob 1: 6-7. Befästningar håller dig i en kontinuerlig cykel av synd och olydnad mot Gud, så att även om du vet att dessa saker är fel, har du fortfarande svårt att bryta ut från. Frukten från djävulens fästen är registrerade i Galaterna 5, de inkluderar hor, avund, berusning, hat och andra, och bibeln registrerar att allt som de som engagerar sig i dessa saker inte kommer att se Guds rike.

Men vi har hopp som troende eftersom Kristus har gjort vår befrielse genom sitt ord. Bibeln säger till oss i Hebreerbrevet 4:12 att Guds ord är levande och aktivt, skarpare än något tvåkantigt svärd som kan tränga in i vår själ (sinnen) och vår ande. Med andra ord kan Guds ord tränga in i de djupaste delarna av våra sinnen och förstöra de tankemönster som har begränsat oss i flera år och fått oss att agera på obehagliga sätt oavsett hur länge de har varit. Bibeln berättar också att vi borde stå fast i den frihet som Kristus har gjort oss fria och att vi bör vägra att bli förvirrad igen med något bondage.

Hur kan jag befria mig från fästen?

Böner är nyckeln till att frigöra sig från alla sataniska fästen. Om du därför upplever situationer eller utmaningar som representerar mörkernas fästen och du vill vara fri från det, är dessa böner för befrielse från fästen för dig. När du begär dessa böner för befrielse, ska alla sataniska fästen som har hållit dig bundna befria dig i Jesu Kristi namn. Jag uppmuntrar dig att engagera dessa böner med alla lidanden i ditt hjärta. Du ska vara fri i Jesus Kristus namn.

KORUM

  • Himmelske far du sa i ditt ord att allt som inte har planterats av dig i mitt liv ska vara utrotat, jag erkänner därför att det finns tankemönster, tankesätt, fästen i mitt liv som planterades av djävulen, jag ber dig rötter dem helt ur mitt sinne i Jesu namn.

• Herre ditt ord säger i 2 kor 3 att där din ande är Herre finns det frihet, jag tränar därför din heliga Ande som herre över mitt liv och mitt sinne och jag ber dig att göra mig fri från fästningarna i Jesu namn.

• Herre jag engagerar Andens vapen i detta ögonblick och jag kastar ner alla argument, tankar och fantasi som fick inträde i mitt liv till följd av tidigare erfarenheter, rädsla, familjemönster, miljömässiga trosuppfattningar och andras åsikter, fångas in i Kristi lydnad i Jesu namn.

• Lord Jesus Jag erkänner att du har utgjutit ditt blod av den anledningen att jag kan bli befriad. Jag håller därför med vad blodet har gjort för min räkning och förklarar att jag övervinner med lammets blod och med mitt vittnesbörd i Jesu namn.

• Herre jag ber dig att ta bort hjärtat av kött och ge mig ett nytt hjärta som överensstämmer med din vilja, hjälpa mitt sinne att förnyas helt och hjälpa mig att skydda det med all omsorg så att jag upphör att bli ett offer för fiendens fästen i Jesu namn.

• Herre Jag ber om att varje fästning som kom till följd av min fädernas överträdelse, att ditt blod utnyttjas för min räkning och frigör mig detta ögonblick. För ditt ord säger i Jesaja 53 att du blev sårad för mina överträdelser, förslagen för mina missgärningar, att min freds skull läggs på dig och av dina ränder botades jag.

• Jag avbryter alla förbannelser, kända eller okända för mig med Jesu blod, i Jesu namn.

• Låt konsekvenserna av fiendens nederlag på mitt liv upphävas, i Jesu namn.

• Herre, ge mig kraft att möta alla fiendens utmaningar, i Jesu namn.

• Jag frigör mig från fruktans bondage i Jesu namn.

• Jag avbryter alla förtrollningar, förbannelser och trollformler som strider mot mitt liv, i Jesu namn.

• Låt varje träd som planterats av rädsla i mitt liv torka till rötterna, i Jesu namn.

• Jag gör anspråk på min gudomliga marknadsföring idag, i Jesu namn.

• Herre, få mig att lyckas och få mig till välstånd i Jesu namn

• Jag förklarar att främjande, framsteg och framgång är mitt idag, i Jesu namn.

• Jag beordrar alla köttätare och bloddrinkare, börjar snubla och falla framför mig, i Jesu namn.

• Jag befaller envisa förföljare att förfölja sig själva, i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBöner för visdom och bedömning
nästa artikelBöner för seger i domstol
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Jag tackar dessa böner och tror att alla fästen som omger mitt liv är helt utrotade i Jesu namn.
    Jag ber böner för att mina söner, Bathandwa, Lundi, Kakgisho, Zandile ska bli befriade från familjemönsters fästen fylleri, bankrutt, men framsteg var de än är i Jesu namn.
    Min bror Xolile Mayekiso har just kallat för att bli be för, befriad från de negativa tankar som återställts för att lära känna Gud som sin Frälsare.
    Jag ber böner för min syster Boitumelo och hennes man Mojalefa att försona sig och förbinda sig till deras äktenskap i Jesu namn framför alla andra namn. Herre befriade oss från våra sinnen, själar. vi får genombrott i Jesu namn, så var det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.