Böner att säga i tider av ensamhet och depression

2
20828
Böner att säga i tider av ensamhet och depression

Hebreerbrevet 13: 5: Låt din konversation vara utan begär; och vara nöjd med sådant som ni har: för han har sagt: Jag kommer aldrig att lämna dig eller förlåta dig.

Depression har blivit den största mördaren av män, ganska många människor har fallit offer för detta syndrom. Ensamhet kan snabbt driva en individ till ett depressionstillstånd medan den senare kan få en man att ta dumma beslut. Idag ska vi titta på böner för att säga i tider av ensamhet och depression. Dessa böner kommer att förrätta andan av depression och ensamhet i ditt liv.

Världen har sett en dålig andel av depression, miljoner av hennes människor har begått självmord på grund av ensamhet och depression. Lite undra psykolog definierar depression som ett fel sinnestillstånd som får en individ att fatta beslut utan att använda huvudet. Det skulle intressera dig att veta att en person kan vara mitt i en mångfald och ändå känner sig ensam. Ensamhet är inte frånvaron av människor; det är en individs oförmåga att hitta kamratskap bland människorna. Och när en person känner sig tom och ensam, är depression inte långt ifrån en sådan person.

Människor tror att depression är en psykologisk sjukdom som påverkar sinnet och hjärnan samtidigt. Så när en person är deprimerad söker människor råd från psykologer för att hjälpa offret ut ur det dödliga tillståndet. Men vad människor inte förstår är att varje problem har sin rot i den andliga världen.
Medan resten av världen fruktar depression mycket och ser det som ett olämpligt medicinskt tillstånd, bör vi som kristna se från en annan vinkel. Vi (kristna) kanske är i världen, men vi är inte av världen, vi bör och får inte lida samma öde som en avslappnad person lider också.

Skrifterna fick oss att förstå att Gud kommer att skicka oss en tröstare som är den Helige Ande, vi kommer att hitta en stor följeslagare i gemenskapen med den Helige Anden. Så när du slutar hitta tröst och lycka hos människorna runt och till och med din familj och närmaste släktingar kan inte längre ge dig den glädje du förtjänar, istället för att luta dig tillbaka och sakta gå in i depression, kom ihåg att Jesus Kristus aldrig kommer att lämna dig eller överge dig, vår Gud är den ständigt närvarande hjälpen i vår behovstid. Känn dig aldrig ensam igen i ditt liv.

Många troende går in i depression eftersom de känner att Gud har övergivit dem i sin kris, de känner att himlen har stängt hennes grindar för dem, men det är djävulens bedrägeri. Psalmisten förstod bättre, sade han ”Även om jag går i den mörka dalen i dödsskuggan, ska jag inte frukta något ont”. Psalm 23: 4. Gud berättade också följande i Jesaja 43: 2:
När du passerar genom vattnet kommer jag att vara med dig; Och genom floderna ska de inte översvämma dig. När du går genom elden ska du inte brännas, och heller inte lågan sväva dig.

Du förstår, Gud kommer aldrig att överge dig, oavsett vilka utmaningar du går igenom. Allt du behöver göra är att hänga på, aldrig sluta på Gud, aldrig sluta med livet, fortsätta att tjäna Gud av hela ditt hjärta och jag ser att alla spår av depression försvinner i ditt liv i Jesus Kristus namn.

böner

• Himmel Herre, mitt hjärta är oroligt, jag känner mig tom i mig själv och jag får inte glädje och tröst från saker som ska ge dem till mig. Mitt liv har blivit en skugga av sig själv. Men jag söker tillflykt i ditt ord som säger att Herrens öga alltid är på de rättfärdiga och hans öron är alltid uppmärksamma på deras böner, Herre med hjärtans bräcklighet ropar jag till dig, Herre trösta mig. Jag söker nåd att alltid hitta tröst bland människor som fruktar dig, människor som älskar dig varmt och lyder dina ord. Ge mig nåd att alltid finna tröst i ditt ord, i Jesu namn.

• Herre Jesus, du lovar att du ska lova att du inte kommer att lämna oss ogiltiga utan skicka oss en tröstare, den som kommer att snabba vår dödliga kropp. Hjälparen som kommer att underlätta alla våra problem, tröstaren som kommer att ge oss en försäkran om att morgondagen blir en bättre dag. Herre, jag känner mig så ensam i den här världen, som om hela min värld kraschar och det verkar som om det inte finns någon som egentligen bryr sig om mina behov av hur jag känner mig. Många gånger känner jag som att skrika kanske någon kommer att höra min röst och komma för hjälp eftersom det verkar som om jag har varit inlåst i ett självfängelse, jag känner inte igen mig själv, Herre jag ber om att du med din nåd ska hitta och hjälpa mig.

• Jag söker nåd att inte bli överväldigad av den nuvarande situationen som pågår omkring mig. Imorgon blir en bra dag, ja! Jag vet emellertid att saker och ting runt mig är så övertygande att det snabbt gör mig galet, jag vet inte vad jag ska göra längre. Herre, innan jag fattar ett meningslöst beslut ber jag att du skickar mig tröstare. Just nu kan jag inte längre se i morgon, även om Bibeln säger att den sistnämnda härligheten ska överträffa den förra, Herre hjälpa mig att lita på ditt ord, hjälpa mig att bygga mod runt ditt ords styrka.

• Herre i ditt ord, du lovar att läka de drabbade och trösta alla som är skadade. Herre, ensamhet är en stor lidande, depression är en kraftigare sjukdom, jag ber att du kommer att sträcka ut dina händer för att läka till mitt liv i Jesu namn. Jag ber att din kärleksfulla vänlighet kommer att vara mot mig just nu och alla mina lidanden kommer att tas bort i Jesu namn. Ditt ord säger att Kristus har bar på sig själv alla våra sjukdomar och han har botat alla våra sjukdomar. Jag ber att i kraft av detta ord kommer min sjukdom att tas bort i Jesu namn.

• Psalmens bok säger att du kommer att förnya en rätt ande inom mig och att du kommer att ge mig glädjen över din frälsning och upprätthålla mig med din fria ande. Jag ber att du kommer att skapa en rätt anda i mig, en ande som kommer att stärkas för alla sjukdomar som kallas ensamhet, en ande som fördömer varje sjukdom som kallas depression, Herre Jag ber att du kommer att släppa den på mig i detta ögonblick i Jesus namn. Herre, jag vill inte driva bort av snaren av mitt nuvarande problem, jag ber att du kommer att göra ett sätt för mig ur det, jag erkänner att jag har kommit så långt bara för att du har gjort ett sätt, Herre och nu är en annan tid för dig att göra det bara du kan göra, Herre gör ett sätt för mig.

• King of Glory, jag använder detta som en kontaktpunkt till miljoner människor där ute som lider av samma kurs. Människor som kämpar och kämpar med ensamhet eller depression i flera år och inte har kunnat övervinna det. Herre, jag ber dig att ge dem nåd att övervinna det i Jesu namn. Herre, jag ber att du ska ge privilegiet att hitta en vän i Jesus och de kommer att kasta all sin besvär och sorg på Kristus ensam. Herre, jag söker efter nåd för dem, att deras själ inte kommer att besegras av plågorna och trängselna av ensamhet eller depression som orkesterades av djävulen. Till alla som behöver hjälp, Herre, jag ber dig att hjälpa dem i Jesus namn.

Amen.

2 KOMMENTARER

  1. අපිව දෙදෙවියන්වහන්සේගෙන් ඈත් කරන්න කෙනෙක් උත්සහ කරනනවතම් අපි මොකක් ද කරන්න ඕන

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.