Bön för ett trasigt förhållande

1
4892
Bön för ett trasigt förhållande

Ordspråket 27: 6: Trogen är en väns sår; men fiendens kyss är bedrägliga.

Hur känner du när ditt hjärta bryts av den du älskar dyrt? särskilt när hela ditt sinne redan var centrerat kring äktenskapet och plötsligt gick personen ut ur ditt liv utan att säga adjö. Känner du dig lycklig med det? En mans karaktär kännetecknas av mycket osäkerhet och därför är människan oförutsägbar.

Hur den personen du delar ditt hjärta med, någon du kan dö för, bara vaknar en morgon och bestämmer sig för att lämna dig och lämnar dig hjärtskadad. Det finns inget läkemedel eller motgift som kan bota smärtan från att försvinna bara Guds nåd kan. Idag ska vi titta på bön för ett trasigt förhållande. Många män och kvinnor har fallit i depression på grund av hjärtbrist, det finns vissa människor som har byggt ett avvikande beteende bara för att någon de litar på så mycket bröt sina hjärtan.

När hjärtslag uppstår förväntar sig samhället att de två parterna ska gå vidare med livet. Många gånger tas inte alltid hänsyn till känslorna hos den vars hjärta var trasig. Under tiden finns det så många människor som har gett upp kärleken, därför lovade de att aldrig gifta sig eftersom de inte vill uppleva en sådan blodig upplevelse igen.

En annan sida av berättelsen är att närhelst det finns en trasig relation, ibland vill Gud att vi ska lära oss en lektion eller så har han en bättre plan. Till exempel, om de två partnerna inte kommer att ha ett lyckligt äktenskap även efter rådgivning och förmedlande böner, kan Gud tillåta en olikhet mellan dem som kommer att rädda duon från den väntande undergång som kommer i framtiden. Så det är inte alla trasiga relationer som är helt dåliga om den enda mannen kan se framtiden.

Ni måste alla veta att höga förväntningar föregår besvikelse. När förväntningarna från en man är höga på något, är besvikelsen inte långt. En mans karaktär är sådan att det alltid kommer att få honom att bete sig och göra besvikelse även de som han inte var tänkt att göra besviken. Till exempel noterade XNUMX Mosebok att Gud omvände sig i sitt hjärta att han skapade människan på grund av våra händer. Om en man kan orsaka hjärtskador för Gud den Allsmäktige, hur mycket man-till-relation?

Ändå har Gud ett sätt att läka det djupaste av alla sår om vi bara ger honom den obestridliga tillgången till arbete på oss. För så många människor som drabbas av hjärtskador på grund av ett trasigt förhållande, är det dessa böner som hjälper dig att övervinna känslan av hjärtskador.

3 sätt att undvika en bruten relation

1. Be Gud om vägledning: Innan vi går in i en relation är det mycket viktigt att vi söker Guds ansikte innan vi går in i något seriöst förhållande. Oavsett om det är en kärleksförhållande eller en affärsrelation. När vi söker hans ansikte räddar han vårt ansikte från skam och hjärtskador. Många kristna lider av trasiga förhållanden idag eftersom de inte försökte känna Guds vilja angående denna relation. Inte allt som glitter är guld, till och med djävulen kan framstå som en ljusängel, det är därför vi måste titta och be innan vi går in i någon relation.

2. Be om skönhetens gåva: Skönhetens gåva är en av Andens gåvor. Dessa gåvor gör att du kan lukta ondskan på avstånd. När denna gåva fungerar i ditt liv, kommer du att känna igen en fel person när de kommer in i ditt liv. I Apostlagärningarna 16 visste Paulus att den unga flickan som profeterade bakom dem var besatt av spådomens ande, så han blev inte lurad. Jesus visste också att fariséerna var onda, medan andra såg dem som närmast Gud, Jesus visste vem de egentligen var för att han kunde urskilja dem från sin ande. När du är uthärdad med denna Ande, kommer du att veta när du ser rätt person. Jag uppmuntrar dig att be för att få den här gåvan.

3. Var trofast: Leta inte bara efter en trogen partner, var en trogen partner. Var villig att ge det du vill få. Det bästa sättet att förändra världen är genom att först ändra dig själv. Om du vill ha villkorslös kärlek, ge villkorslösa kärlek, om du vill ha respekt ger respekt. Om du vill ha det bästa måste du göra dig själv lämplig för att förtjänar det bästa.

böner

• Lord Jesus, jag har kommit framför dig med ett trasigt hjärta, mitt hjärta har krossats av den som jag hade planerat att tillbringa resten av mitt liv med. Jag har bad med tiden om det, jag har gått för olika andliga rådgivning men ändå, bara en dag bestämde min partner att gå bort och lämna mig hjärtbruten, Lord Jesus, jag vet att du har handen att läka till alla sår. .

• Herre Gud, många gånger undrar jag varför detta måste hända mig, jag trodde att vi är bra tillsammans, jag tyckte att min kärlek är tillräckligt för att hålla oss igång, men hur fel jag har haft hela tiden. Jesus, jag ber att du ska ge mig nåd att gå vidare med livet. Ge kraften och styrkan att gå framåt, ge nåd att fortfarande älska Gud och aldrig ge upp alla sina löften till mig.

• Jag ber Gud att du ska ge mig nåd att ödmjukt acceptera de omständigheter som jag inte kan förändra, detta trasiga förhållande har skapat ett enormt ärr i mitt hjärta och varje gång jag kommer ihåg detta inträffade en färsk blodgås ur mitt ärr, ge mig nåd att se bortom mitt ärr i Jesu namn.

• Herre Gud, du är min nuvarande hjälp i behovet av ögonblicket, jag vill inte bli överväldigad av smärtan och traumorna i detta trasiga förhållande. Jag vill inte fatta ett meningslöst beslut eftersom någon har brutit mitt hjärta. Lord Jesus, jag ber dig att göra mig starkare än smärtan och trauman som har orsakats av hans olyckliga incident.

• Herre Gud, jag ber att du känner mitt hjärta med din kärlek och att du får mig att glömma det förflutna. För när som helst jag kommer ihåg känner jag en skarp smärta i mitt hjärta, Lord Jesus, hjälp mig att inte tänka på det längre. Det har blivit ett minne blott, hjälp mig så att det inte påverkar mitt nuvarande liv eller förstör min framtid.

• Lord Jesus, mer än någonsin tidigare behöver jag din ande, din ande som kommer att närma mig närmare dig, din anda av stort kamratskap, den ande som kommer att leda mig och vägleda mig. Låt mig inte falla i fel händer igen, jag ber att varje gång hjärtats dörr öppnas för att älska igen, vänligen Lord Jesus, låt det vara till rätt person.

• Lord Jesus, jag vet att detta är en livsfas som fortfarande kommer att vara över snart. Herre jag behöver din vårdnadshavare, jag gör inte denna smärta för att övergå till min framtid. Låt mig inte fatta ett beslut som får dig att bli besviken över mig. Hjälp mig Herre att mitt trasiga förhållande inte förstör min relation med dig och vice versa, ge mig nåd att ständigt vara ditt barn.

• Herre, jag ber för så många människor som har drabbats av samma trauma som mitt, jag ber att du stärker dem, du kommer att ge dem att acceptera det som de inte kan förändra och gå vidare med livet. Dra dem närmare och närmare er, så att djävulen inte kommer att dra nytta av deras nuvarande trängsel för att få sin själ. Få dem att se en vän i dig, ge dem nåd att kunna lita på och lita på dig. Låt dem se en bättre morgondag som hjälper dem att glömma det förflutna och gå vidare med livet.

annonser

1 KOMMENTAR

  1. Detta hjälpte mig verkligen att vara sårbar inför Gud och låta honom ta itu med och läka en traumatisk hjärtskada som hade drabbat och skadat mig i nära 18 månader.

    Tack så mycket! Gud välsigne din tjänst

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här