Hur man säger en effektiv bön

1
5358

Effektiv bön är en som får ett snabbt svar från Gud. Många gånger blir de flesta kristna frustrerade istället för att be Gud om något. Många skulle börja förlora troen på Gud eftersom ett svar är försenat, okänt att de kan ha agerat utan princip. Gud lovade oss att allt vi ber honom genom Kristus Jesus som han kommer att släppa till oss.

Bortsett från några anmärkningsvärda hinder som kan bli ett hinder för att svara finns det också tendenser till att vi kanske inte gör saker rätt. Det är viktigt att vi får kontakt med Gud på platsen för bön, att vi låter vår kropp, ande och själ anpassa sig till det himmelska för att våra böner ska vara effektiva.

Vi har tvingats förstå det bön är ett kommunikationsmedel mellan människa och Gud. Därför kommer effektiviteten i vår bön att vara manifestationen av saker vi bad från Gud.

STEG FÖR ATT FÖR EFFEKTIV BEDRA

Effektiv bön är en som svar följer nästan omedelbart. Profeten Elias sade denna typ av bön till Gud när han bad att elden skulle komma ner från himlen och förstöra profeten i Baäl, 1k 18 mot 36-38. Denna typ av bön besvaras nästan omedelbart.
Guds plan för alla troende är att kunna be honom om något och han kommer att göra det omedelbart. Effektiv bön kommer att ge Gud inget annat val än att ge svar. Här är några steg att vidta för att be effektivt

1. Kopplas i kontakt med himlen
Hur kopplas Christian till himlen istället för bön? Det kommer med outspädd tillbedjan till Gud. Många gånger väntar vi på att vi hör en sång som tilltalar vår ande innan vi tillber Gud, men Gud måste tillbedas trots eller trots. När vi tillber Gud öppnar det en spirituell portal som ger oss tillgång till den heligaste kammaren där Israels heliga bor. Romare 8:16

Anden själv vittnar med vår ande, att vi är Guds barn. Det är Guds ande hos människan som det vittnar med vår egen ande när vi tillber Gud, vi känner den ostörda atmosfären hos den Helige Anden.

2. Ta besittning av din omgivning innan du frågar:
Djävulen är en smart jävel, den lurar runt när vi samlas för att be. Det är därför det är viktigt att be i den Helige Anden. När vi ändrar vårt bönespråk blir djävulen förvirrad eftersom bara Gud kan förstå vad vi säger. Det finns ett behov att alltid ta tillvara vår miljö när vi ber.

Djävulen skulle göra allt för att driva oss bort från bönplatsen och han kommer att göra allt för att se till att våra böner inte besvaras.
Vi får inte göra ett misstag som djävulen tar sig till hälarna när vi böjer oss för att be. Han flyr inte omedelbart så, och det är därför vi börjar idissla om några av de saker som vi ber Gud även när vi fortfarande ber och tvivel börjar komma till vårt hjärta. Mathew 26:39 När han gick lite längre, föll han med ansiktet mot marken och bad: ”Min Fader, om det är möjligt, kan denna bägare tas från mig. Ändå inte som jag vill, utan som du vill. ” Det var Kristus som bad när hans tid att dö närmade sig. Han frestades av djävulen att försöka stoppa sin egen död, men han var snabb att kalla sig tillbaka till spår genom att säga nej hans vilja utom Guds vilja. Så det är viktigt att vi föreskriver att varje osynlig makt som strövar omkring för att äta upp vår bön för att förstöras.

3. Fråga med ett löfte

Det här effektiva sättet att be som de flesta inte vill höra. Tillgängliga register från skrifterna har fått oss att förstå att Gud lägger ett högt värde på en mans löfte. Detta är platsen för offret. Många gånger frågar vi och frågar men vi får inte tillbaka något av det. Vi svettas på bönens plats, många gånger är vi de första som kommer till ett bönemöte och de sista som lämnar bönen, men ändå förändras inget.

Vad sägs om att du planerar en ny metod för att be, gör en uppriktig löfte till Gud. Hannah var ett praktiskt exempel, medan hon bad till Gud för ett barn, var hennes hjärta djupt orolig. Hon kunde inte ens uttala sin mun längre. Men hon bad tyst till Gud genom sitt hjärta om att Gud, om du öppnar mitt liv, och ger mig ett barn, i gengäld kommer jag att ägna barnet åt dig, jag kommer att få honom att tjäna dig alla hans livs dagar.

De flesta kristna är bara själviska, de vill förvärva allt utan att offra något, det fungerar inte så. Även Gud var tvungen att låta Kristus dö för att han ville rädda världen. Det finns tillfällen att allt vi behöver göra är ett löfte till Gud, att om du vill göra detta för mig, kommer jag i gengäld också att göra detta åt dig.

Det är dock värt att notera att våra löften i stället för bön inte nödvändigtvis betyder materiell rikedom. Eftersom folk saknar löften alltid bör handla om att ge pengar till kyrkor eller behövande. Ibland kan det vara ett hjärta av tacksägelse, som kung David. Inte undra på att Bibeln skrev om en man efter Guds hjärta.

Samtidigt är det viktigt att veta att frustration i stället för bön inte får leda till att vi gör ett löfte eller ett löfte som vi inte kan lösa in. Det är faktiskt bättre att inte löften än att säga det utan att lösa in det. Boken av Mathew 5:33
”Återigen har du hört att de forntida blev tillsagda: 'DU SKAL INTE GÖRA FALSKA LÖFTER, MEN FÖLJA DINA LÖFTER TILL HERREN.' Det är viktigt att vi löser in varje löfte som vi avlägger till Gud för att undvika hinder för efterföljande böner.

annonser

1 KOMMENTAR

  1. እግዚአብሔር ይባርክህ የፀሎት መንገድ ስለገለጥክልን በተለይ በልሳን መፀለይ እንደሚያስፈልግ ታዲያ በልሳን ለመፀለይ ምን ማድረግ አለብን. ብዙ ጊዜ ይህን ልሳን ፈልጎ ያላገኘ እንዴት ነው ፣?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här