Krigsförbön för att se profetier uppfyllda

2
3098

1 Timoteus 1:18 Denna skyldighet överlämnar jag dig, son Timotheus, enligt de profetier som gick framför dig, så att du genom dem kunde kriga en bra krig;

Guds ord är profetiskt. När man tar emot och tror på Guds ord, har ordet kraften att förverkliga det som står i den troendes liv. Guds ord är Ande, Johannes 6:63, Guds Ande är det som ger liv till varje Guds ord i Skrifterna. Guds ord bestå för evigt, himmel och jord kommer att passera, men hans ord kommer alltid att förbli. I dag ska vi delta i krigsböner för att se profetier uppfyllda.

Den här artikeln öppnar dina ögon för ditt eget andliga ansvar när du ser profetier uppfyllda. Många troende får profetior från antingen en profet eller en man av Gud, efter att ha mottagit profetian, angående frågor där, sova och göra ingenting åt det. De tror att eftersom det kom från Gud kommer det automatiskt att ske i liv där. De flesta gånger när det händer, blir de förvirrade och frustrerade. I dag, när vi läser den här artikeln, ska vi lära oss att engagera vår tro genom krigsböner för att se profetier uppfyllda i våra liv.

Vad är profetier?

Profetior i detta sammanhang är förklaringen av Guds ord i en individs eller en grupps liv. Varje giltig profetisk förklaring måste vara förankrad i Guds ord. Detta betyder helt enkelt att Guds ord är måttstocken för att mäta giltigheten för varje profetia eller profetiskt ord. Profetior förklaras vanligtvis av gudsmän, antingen i en kyrkansamling eller under personlig tjänst.

Dessa gudsmän talar djärvt när den Helige Ande ger dem yttrande. Man kan också få ett profetiskt ord från skrifterna för att studera personliga studier. Det kallas Rhema, när Gud talar till dig genom sitt ord. Ett bra exempel på profetier på jobbet är berättelsen om Hannah i 1 Samuel 1:17, Eli profetier till Hannah säger Gå i fred och Isreals Gud ska ge dig din begäran.

Profetior är troförklaringar, förankrad i Guds ord, om dina situationer. Varje ordbaserad profetia måste lyfta upp hörsarnas andar, Gud kommer inte att profetera sina barn till förstörelse och fördömelse, inte i det nya förbundet. Låt oss nu titta på två typer av profetior.

Två typer av profetier.

1. Fore Telling: Det här är en typ av profetier där man talar om framtiden innan den händer. Denna nåd ges endast till dem som Gud har kallat till en profet eller profetes kontor. Gud avslöjar sina framtidsplaner för sina profeter genom drömmar, visioner och trans. Gud visar också sina profeter saker som kommer att hända i en avlägsen framtid, om en nation eller en individ. Exempel på profeter i Bibeln är: Jesaja, Jeremia, Ezekiel, Daniel, Elia, Elisa och Agabus.

Dessa män profeterade män om framtiden, långt innan det hände. Till exempel profeterade profeten Jesaja om Jesus, Jesaja 9: 6, Jesaja 53: 5, Jesaja 11:10, Daniel profeterade om medierna och persiska styret, den grekiska romerska regeln och till och med Alexander den stora, Daniel 7, Agabus profeterade om arrestering av Paulus i Jerusalem innan det hände, Apostlagärningarna 21: 10-11.
Profeten för att säga framtiden är en nåd som endast ges till kallade profeter.

2. Första berättelse:
Matteus 17:20 Och Jesus sade till dem: På grund av er otro; ty sannligen säger jag eder: Om ni har tro som ett korn av senapsfrö, skall ni säga till detta berg: Flytta därifrån till ni. och det ska ta bort; och ingenting ska vara omöjligt för er.

Detta är en typ av profetier som involverar den djärva förklaringen av Guds ord om din situation. medan berättelsen i förväg endast är begränsad till profeter, kan varje troende arbeta med den berömda nådens nåd. Forhåndsberättelse är en funktion av visioner medan framtida berättelse är en funktion av troens ande, 2 Korintierbrev 4:13. Guds ord som du tror och talar in i ditt liv har kapacitet att producera enligt din tro. Varje gång en Guds man förklarar profetiordsord i ditt liv, de utövar den berättande typen av profetier, också när du förklarar trosordet över ditt liv, praktiserar du den här typen av profetier i ditt liv.

Varför måste jag be för att se profetier uppfyllda

Ja, du måste be för att se profetier uppfyllda. Hebreerbrevet 11: 6 berättar för oss att utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Detta innebär att det kräver tro för oss att dra från Gud och maximera ordet från Gud. När ett profetiskt ord släpps från Gud eller hans ord, är det ordet redan avgjort i himlen, i den andliga världen. För att du ska se att det skedde i ditt liv måste du engagera din tro genom krigsböner. Det finns många krafter i livet som kommer att kämpa med din arv i Kristus, det är därför du måste kämpa, du måste engagera dig i troens kamp för att få din besittning. Låt oss titta på några exempel i Bibeln:

i. 2 Mosebok 24:XNUMX: Gud sa till Isreals barn att han har gett dem landen i alla omgivande hedniska länder som arv, men han fortsatte fortfarande för att uppmuntra dem att strida med dessa nationer i strid (krigföring) för att äga sitt land. Det är en sak att ta emot en sak, det är en annan sak att posera det. Krävning innebär krigföring.

ii. 1 Timoteus 1:18: Aposteln Paulus i detta skrift uppmuntrar sin son Timoteus att föra andlig krig för att se de profetiska orden som talades om honom att ske. Paulus förstod att profetior inte uppfylls i andligt lata kristna liv. Om du vill se Guds ord fungera för dig, måste du beräkna det genom tro.

III. 15 Mosebok 14: 15-XNUMX: Gud profeterade till Abraham att hans frö skulle vara i fångenskap i 400 år, varefter Gud kommer att befria dem från fångenskapen. Nu kom den profetin många århundraden senare. Isreal blev fångar i Egypten i 400 år, men vid den här tiden gjorde ingen någonting för att förutsäga profetian, så fångenskapet fortsatte förrän 30 år senare, då isrealiterna började ropa till Herren för frihet och Gud skickade moses. De extra 30 åren berodde på att ingen tog andligt ansvar för att förverkliga Guds ord.

iv. Daniel 9: 2-27: Daniel upptäckte genom profeten Jeremias bok att de skulle vara i fångenskap i Babylon i bara 70 år, men de 70 åren har gått och de är fortfarande i fångenskap, ingenting har hänt. Daniel gick på knäna för att börja be om frihet för sin nation och Gud besökte honom.

v. Luke 24:49: Jesus Kristus lovade sina lärjungar att de kommer att vara förknippade med den Helige Andes kraft, men att de borde stanna i Jerusalem tills makten kommer från himlen. De lärjungar fick inte bara löfte om Jesus och gick för att leka eller fiska i Jerusalem, bibeln sa att de tillsammans bad och väntade på Herren att uppfylla hans ord. Guds ord ägde rum. Apost. 2: 1-3.

Alla dessa fall pekar på sanningen, profetior uppfyller inte sig själva, du deltar bara i trofyllda krigsböner för att se profetior uppfyllda. Du måste resa upp och inneha allt som Gud har gjort tillgängligt för dig i Kristus Jesus.

Detta är mycket viktigt eftersom det finns många demoniska motstånd i livet. Om du går i vila efter att ha fått det profetiska ordet från Gud kommer djävulen alltid att komma och sår tjära som kommer att döda fröet från det profetiska ordet i ditt liv. För att se profetier om ditt liv fullbordade måste du föra krig, du måste kämpa mot den goda troskampen, du måste delta i andliga krigsböner för att förstöra alla motsatta krafter som kommer att försöka stå mellan dig och Guds profetia om ditt liv.

3 typer av böner

Låt oss snabbt undersöka tre typer av böner för att vi ska veta vilken typ av böner vi ska be. Jag har skrivit en mer omfattande artikel om böntyper som du kan läsa här. Men för det aktuella ämnet, låt oss undersöka dessa tre:

1. Begäran: Det här är en på en bön mellan dig och Gud. bön är att du tar dina personliga behov till Herren i bön. Denna böner fokuserar på dina personliga frågor.

2. Förbön: Detta ber för en individ eller en grupp människor. Förbön är en mycket kraftfull form av böner, den är kraftfull på grund av dess osjälviska natur. När du förbinder dig att be för andra tar Gud själv hand om dina behov.

3. Konfrontationsböner Detta är en aggressiv typ av bön. Detta är den typen av böner du ber när du konfronterar dina berg. Konfrontationsböner är krigsböner och därför är de de bäst lämpade bönerna att be när du vill se profetier uppfyllda i ditt liv. Varje gång ett profetiskt ord släpps i din riktning, delta i konfrontationsböner för att bära det som Gud har talat om ditt liv och öde. När du deltar i den här typen av krigsböner förstör du varje motståndskraft som försöker stoppa uppfyllandet av Guds ord i ditt liv.

Jag har noggrant valt ut några kraftfulla krigsböner för att se profetier uppfyllda i ditt liv. Dessa böner är konfronterande böner eftersom de kommer att konfrontera de krafter som konfronterar dig. engagera dem med tro idag och varje profetiskt ord som talas i ditt liv kommer att ske i Jesus Kristus namn.

Krigsförbön

1. Fader, jag tackar dig för din godhet i mitt liv i Jesus Kristus namn

2. Åh, barmhärtighet, för barmhärtighet mot mig och rensa mig från all orättfärdighet i Jesus Kristus namn

3. Jag har alla profetiska ord som talats om mitt liv nu i Jesus Kristus namn

4. Inget Guds ord som talats om mitt liv kommer att falla till marken igen i Jesus Kristus namn

5. Jag står emot varje kraft som motstår Guds ord i mitt liv nu i Jesus Kristus namn

6. Jag förstör alla demoniska teor som kämpar mot det profetiska ordet i mitt liv i Jesus Kristus namn

7. Jag tystar varje ond röst som talar i strid med Guds vilja för mitt liv i Jesus Kristus namn

8. Jag förstör varje pers av prins som kämpar mot leveransen av mitt profetiska paket i Jesus Kristus namn

9. Varje röst om vantro som bekämpar Guds skull i mitt liv, jag tystnar dig nu i Jesus Kristus namn

10. Jag förstör greppet av territoriella makter som kämpar mot Guds ord i mitt liv i Jesus Kristus namn

11. Jag förklarar att jag ska vittna om Guds godhet i mitt liv i Jesus Kristus namn

12. Jag kommer att övervinna alla mina strider i år i Jesus Kristus namn

13. Jag kommer att bryta varje begränsning som håller min gräns i år i Jesus Kristus namn

14. Jag ska lyckas med min vilda drömmar i Jesus Kristus namn

15. Välstånd är mitt arv i Jesus Kristus namn

16. Fruktbarhet är mitt arv i Jesus Kristus namn

17. Djävulen har tappat striden om mitt liv i Jesus Kristus namn

18. Alla mina fiender döds för evigt i Jesus Kristus namn

19. De som söker min undergång ska bli eviga skam i Jesus Kristus namn

20. Ordet od Gud ska aldrig misslyckas i mitt liv i Jesus Kristus namn

Tack Jesus Kristus för att jag har kommit till ditt ord i mitt liv.

annonser

2 KOMMENTARER

  1. Tack Pastor varje bön är värd att be på den här bloggen. Tack för att du öppnade mina ögon med alla förklaringar jag får till varje bön.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här