Bönpunkter för nyligen konverterade kristna

0
21060

Ett viktigt element i lärjungeskapet är att vårda de nya troende. I andens rike finns det en nivå av tillväxt. När en man till en kvinna är nyligen konverterad, ja de har räddats, men det finns en tillväxtnivå som de måste uppnå.

Precis som vi växer i den naturliga världen, så går vi också i andens rike. En ny konverterad är inget annat än ett spädbarn i andens rike, därför behöver en sådan individ växa. Det är lätt för djävulen att fånga tron ​​från nya konverteringar eftersom de många gånger är sårbara.

Så som kristna är vi skyldiga nya konverterar en bönplikt. Vi gillar dem en andlig förälder, vi måste föda och vårda dem för att växa. Djävulen har ingenting att göra med dem som fortfarande är i världen. Han kommer inte att föra krig mot en vantro. Men bara himlarna gläder sig när en syndare omvänder sig och vänder sig till Gud, så grälar också mörkeriket och sörjer förlusten av en av sina egna. Och de kommer att göra allt och allt inom räckhåll för att se till att en sådan person faller tillbaka i sin en gång övergivna synd.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

När en man är nyligen konverterad är de flesta gånger ordet. De behöver emellertid den Helige Ande trollaren. Guds ande kommer att leda deras steg och varna dem närhelst de frestas av djävulen. en av de viktigaste bönerna att säga för en ny konverterad är den Helige Andes gåva.


Gåvan till Helig ande är inte bara att tala i tungor, utan en Guds ande i en man som kommer att rikta allt som en sådan man kommer att göra. Nedan hittar du några av bönpunkterna för nya konverteringar

Bön poäng

1. Vår himmelske Herre, vi uppskattar den nåd som du har gett dessa människor. De nöjer sig för att de ska ha ett möte med dig, ett sällsynt privilegium för dem att känna och förstå dig bättre, låt ditt namn upphöjas i Jesus namn.

2. Vår himmelske Fader, vi ber om en vägledande ängel som tjänar dem, att även i deras sömn så att de kan se dig när de går så att de känner din atmosfär. Herre, vi ber dig att skicka dem en vägledande ängel i Jesus namn.

3. Fader Gud, vi ber att du hjälper alla dessa nyfödda kristna och att du ska ge dem nåd att vara stadiga i din närvaro. Vi ber om din styrka mot dem, så att deras tro inte får tröttna i Jesu namn.

4. Herre Gud, vi ber dig att ge dem nåd att alltid vara i dig. Låt dem känna dig mer, avslöja för dem djupare avslöjanden om dig, så att de kan veta att du är den sanna kungen. Herren ger dem denna nåd i Jesus namn.

5. Herre Gud, vi använder dessa välsignade människor som en kontaktpunkt till miljontals människor som fortfarande är inlåsta i mörkret, vi ber om att genom din barmhärtighet evangeliets ljus sprids till dem i Jesu namn.

6. Himmelske Gud, vi ber dig att ge dem en vision av dig, låt dem inte vandra i mörkret. Du sa i ditt ord att du kommer att hälla din ande på allt kött, Gud vi ber om att du inte lider dem med syn.

7. Herre Gud, vi ber om uppmuntran för de nya troende, en uppmuntran som kommer att öka hastigheten på deras tro, en uppmuntran som kommer att öka styrkan i deras förtroende för dig. Ge dem nåd att lita på dig och dig bara i Jesus namn.

8. Herre Gud, det här är ditt folk som har återlösts av ditt dyrbara blod. Vi ber att du skapar en ren, ett hjärta som kommer att törsta och hungra efter andens saker. Ett hjärta som längtar efter att veta mer om Kristus, så att jag känner honom och kraften i hans uppståndelse, Herre ger dem nåd att alltid törsta och hungra efter dig i Jesus namn.

9. Herre, när du har räddat dem från syndens snara, Gud söker vi dem för att nåden ska vara kvar i dig. Låt dem inte vara trötta eller oroliga i Jesu namn.

10. Vår himmelske Fader, vi ber er att när ni har skapat uppståndelsens eld hos dessa, hjälpa elden att inte dö i Jesu namn.

11. Herre Gud, vi ber dig att ge dem nåd att övervinna alla frestelser som vi kanske vill uppstå mot dem eftersom de gav sitt liv till dig. Vi vet att djävulen inte lätt kommer att ge upp dem, Herre ger dem seger över alla fiendens frestelser och förödelser i Jesu namn

12. Herre Gud, låt tröstaren i personen med Guds heliga ande hitta en annan plats i livet för dessa människor. Låt din heliga ande och kraft börja resa med dem hela livet.

13. Herre Gud, Skriften säger låt honom som tror att han kommer att ta upp om han inte faller, vi söker din nåd också i vårt eget liv. Nåden att gå med dig till slutet. Nåden för oss att inte återkalla, nådan för oss att inte vara en en gång uppdaterad kristen. Vi söker din nåd att regera med dig på den härliga dagen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelLyssnar Gud till våra tysta böner?
nästa artikelBön poäng för välsignelser år 2020
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.