Bön av hopp

0
19424

Romans 5: 5 Och hoppet skämmer sig inte; eftersom Guds kärlek kastas ut i våra hjärtan av den Helige Anden som ges till oss.

För att betona och för att översätta kunskap på ett enhetligt sätt är det bäst att börja den här artikeln med ordboken och allmänna betydelsen av hopp.
Enligt Webster Dictionary of English, Hoppas definieras som en känsla av förväntan och önskan om att en viss sak ska hända. I allmänhet är Hope förmågan att upprätthålla ett optimistiskt sinne även om alla odds är mot det bästa som händer. Hopp är en drivkraft som håller människor igång när allt inte går bra.
Med tiden har människor ibland misstagit hopp om tro och vice versa. I den här artikeln kommer vi att förklara Hope and Faith, likheter och skillnader mellan dem.

Det är relevant att notera att de två (hopp och tro) är oskiljaktiga för andlig tillväxt för varje individ. Hebreerbrevet 11:11 definierar tro som bevis på saker som hoppats på, innehållet av saker som inte ses. Det är därför viktigt att en man måste uppvisa dessa två egenskaper.
Medan tro är förtroende eller förtroende för en person eller sak eller en tro som inte är baserad på bevis och hopp är en optimistisk attityd baserad på en förväntning eller önskan. Vi kan se att duon går hand i hand i varje resa i livet.
Den lilla skillnaden mellan dem är att tron ​​talar om ögonblicket medan hopp talar om framtiden.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Varför är det viktigt att alltid säga en bön för hopp?

Tro händer när en man tror att något över det vanliga kan hända även i det minsta ögonblick när allt hopp är borta. Tänk på att tro kräver förtroende för något vid en viss tidpunkt. Hoppet å andra sidan är en optimistisk känsla av att det bästa är ännu att komma. Den övertygelsen i hjärtat även utan att höra någon profetia eller se någon vision, att försäkran om att allt kommer att vara bra i slutet. Vi måste be hoppens bön eftersom hopp upprätthåller vår tro.


Många gånger kan hopp vara den drivande kraften som håller en man vid liv. I en värld full av plågor och olika fiender av fiender för att försvinna arbetskraft hos en individ kan hopp om en bättre morgondag bara vara den räddande nåd som en individ kan luta sig till. Även när människans tro har lidit besvikelse, är hopp det enda som en man kan ha.

Bön för hopp

Romarbrevet 15:13 Må hoppens Gud fylla er med all glädje och frid i att tro, så att ni genom den Helige Andens kraft kan bli överflödiga av hopp.

Herre Gud i dig gläder vi oss, i din frälsnings styrka håller vi fast, lämnar oss aldrig att plågas. När livets storm rasar över oss, när vägen traskar verkar upphöjd när alla löften som du gav oss inte lyckas uppfylla, även när vi vill le för att låtsas att allt är bra men allt vi kunde göra är att sucka djupt . Herre, ge oss styrkan att aldrig tappa hoppet i dig.

Till dig och dig bara förlitar vi oss på vårt hopp, vi står på ditt ord, vi litar enbart på blodet som utgjorts för vår skull, låter oss aldrig skämmas.

Till och med under sjukdomstiden, när alla diagnoser av läkare verkar vara emot oss när alla profetior om bättre hälsa alla blev ouppfyllda. När vi till och med bryter nattvarden för helande, när vi ser korset som strös av blod som frälsaren just hade dödats för vår skull och ändå är läkningen långt borta från oss. Herre, vi ber dig att ge oss den nåd att alltid hoppas på dig, att du fortfarande kan återställa vår hälsa.

Och även när alla verkar vara slut och ändå helande misslyckas med att komma, och ändå ser vi oss gå igenom den vägen de döda bara vandrar, vänligen ge oss den nåd att alltid hoppas på din frälsning av härlighet.

Om världen är bitter så här och det finns vila i himlen, så har vi de troende hoppats ut. Vi att du vår himmelske far för att ha gett oss Kristus Jesus som förde nåd för oss när vi inte förtjänar det, tack för att du har utgjutit hans blod som förde ett hopp om en bättre värld bortom.
Precis som skrifterna säger i 31 Moseboken 6: XNUMX Var stark och modig. Frukta inte eller frukta dem inte, ty det är Herren, din Gud, som går med dig. Han kommer inte att lämna dig eller överge dig. Hur tror vi på alla dessa när vi har förlorat hoppet om vår frälsning i din son Kristus Jesus.

Ge oss nåd att vara stark inför problem, ge oss styrkan att rida på. På den tiden, när det är som löfte om evigt liv har streckat mot berget, när vi verkar ha förlorat allt som krävs för att kallas ditt eget, de människor som är räddade med det värdefulla blodet av din son Kristus Jesus. Ge oss nåden att fortfarande hoppas på din barmhärtighet. En man kommer att förlora varje känsla av tillhörighet med dig den dagen som hans hopp i dig dör, hjälpa oss att behålla vårt hopp i dig att även om vi dör här på jorden, är vi säkra på en bättre plats i världen utanför.
Korsets saker är dumhet för de som kommer att förgås, ja Herre! vi har inte sett dig, men vi har en känsla av att du existerar och vi tror så mycket på kraften som skapade himmel och jord. Ge oss styrkan för att aldrig för en gång förlora vårt hopp i dig. I Jesu Kristi namn. Amen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelFem steg för att säga ett resultat Driven bön
nästa artikelHur du ökar ditt böneliv 2020
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.