Bönföräldrar bör säga för sina barn på universitetet

0
13455

 

Job 1: 5 Och det var så, när deras festdagar gick över, sände Job och helgade dem, och stod upp tidigt på morgonen och bjöd brännoffer enligt antalet alla; ty Job sade: Det kan hända att mina söner har syndat och förbannat Gud i sina hjärtan. Så gjorde Job ständigt.

Många föräldrar vet inte att det är viktigt att alltid be för sina barn inom högskolor, universitet, teknik och andra högskolor. De flesta gånger, allt de gör är att be om skydd för sina barn när de är på skolan och bara komma ihåg att be för dem när de handlar om att skriva tentamen.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Så mycket som det är viktigt att be för dina barn när de skriver tentor, är det också mycket viktigt att alltid be för dem dagligen. På universitetet finns det olika typer av människor från olika livsverk, Lite undra, det kallas en universell stad, det är en plats där kultur, tro och andliga normer hos de flesta barn smälts ned av ond vän som får dem att anta en ny kultur annorlunda än den som du har tagit upp dem med.

Har du inte hört fall av att något barn förvandlas från normalt till konstigt när de får antagning i skolan, de började agera konstigt eller börja ha ett trassigt beteende. De har varit jag påverkad av en annan stark dominerande karaktär starkare än den du tränade dem med. Vissa barn har också turen att träffa goda vänner i skolan som kommer att förändra dem från dåligt till gott. Du kommer bara att upptäcka att ett barn som knappt ber i 10 minuter börjar be väl och ständigt bygga upp sin relation med Gud.

Som föräldrar är vi skyldiga våra barn en bönplikt, den högskoleinstitutionen är en testplats för alla träningsdelar som du har gett dem sedan de var barn. Detta beror på att de bara kommer hem en gång i taget, de kommer att tillbringa merparten av sin tid i skolan, vandrarhem eller utanför campus. Inte konstigt, Bibeln säger att träna upp ditt barn på Herrens väg så att när han växer inte avviker från det. Men det räcker inte att bara träna dem på Herrens väg och låta dem möta livets problem och utmaningar ensamma, du som föräldrar bör se till att ditt bönaltar för dem fortsätter att brinna hela tiden.

En snabb resa in i skriften bara för att fastställa hur länge ett ondt råd kan gå i ett barns liv. 2: a Samuel 15:31 Då berättade någon för David och sade: ”Akitofel är bland de sammansvärjande med Absalom.” Då sade David: "HERRE, förvandla Akitofels råd till dårskap!" Det var Ahithofels råd som hjälpte Absalom att ta bort tronen från David. David som förälder förstår kraften i onda råd, istället för att be om att ett mirakel skulle hända, bad han snarare att Ahithofels råd skulle bli dumhet, vilket Gud beviljade. Se och se, David kunde ta tronen igen.
Du som förälder måste kunna utforma dina barns liv i skolan genom böner, vilken typ av vänner de kommer att hålla, den bostadshall som de kommer att stanna, de lärare som tar dem.

Vi har lyft fram några böner som du bör säga för dina barn på universitetet och andra högskolor.

1. Be om visdom, kunskap och förståelse

Universitetet är inte ett skämtcenter. Om en förälder skulle dra nytta av det faktum att mitt barn är väldigt lysande på sekundärområdet, kommer han säkert att göra det bra på institutionerna, det kanske inte är korrekt för alla skolor. Skrifterna fick oss att förstå att det finns en ande som kommer att komma över en man, en ande som kommer att lära honom i all hantverk, en ande som avslöjar dolda saker för honom, en ande som kommer att påminna om allt som han har lärt sig i klassen och allt det som han läste också.
Guds ande är kraftfullare än Google, den söker alla saker, även till den djupaste och innersta delen. Be Gud att ge ditt barn sin ande. Guds ande ger visdomskunskap och förståelse.

2. Be att Guds närvaro ska vara ditt barn

Beväpnad med tillräckligt med information från vår artikel om hur man ber, nämnde vi att när vi ber, borde vi be med Guds ord.
Var stark och standhaftig! Var inte rädd eller förskräckt, ty Herren, din Gud, är med dig vart du än går. (Josua 1: 9) Din första bön ska vara att Guds närvaro ska gå med barnet. När Guds närvaro går med en man bryts protokoll, onda råd står inte, dåliga vänner, kommer inte nära en sådan person. Kom ihåg skrifterna i Psalm 114 som talade om när Is real skulle lämna Egypten. Skriften säger att Isreal var helgedomen och Juda var Herrens bostadsort. De följande verserna talade om havet såg dem och flyr, hur Jordanfloden drevs tillbaka. Allt detta möjliggjordes för att den Allsmäktige Guds närvaro följde med israeliterna.
Av alla våra böner som föräldrar måste vi sträva efter att alltid sträva efter att Gud, den Allsmäktiges närvaro, går med dem.

3. Be att Guds skydd ska vara på det barnet

Skriften säger att ingen ondska ska komma över oss eller komma nära vår bostad. Det råder ingen tvekan om att världen för närvarande är en fientlig miljö med mord, implikationer, kultism och andra laster som sker varje dag. Många föräldrar kan till och med vara rädda för att låta sina barn gå i skolan. En bön av skydd kommer att gå långt. Herrens ögon är alltid på de rättfärdiga och hans öron är alltid uppmärksamma på deras böner. Be om att skyddet av Gud, den Allsmäktige, är på ditt barn i den skolan.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.