5 saker som kan hindra Gud från att besvara bön

0
1971

James 4: 3 Ni frågar och tar inte emot, för ni frågar fel, så att ni kan konsumera det på era lyster.

Folk klagar ofta på att bön inte besvaras. Många gånger blir de avskräckta att be för att ingenting förändras även efter inderliga böner.
Gatan är fylld med så många frustrerade kristna som har bett och bedt men ingenting händer. Bra att veta, det finns några saker som kan hindra bönens effektivitet. Saker som får dig att be och det kommer att vara som om du är under en stängd himmel, som om Gud är så långt borta att han inte kan höra oss när vi ber.
Intressant nog är det några saker som vi har som kan hindra bön från att svara.
Vi har lyftt fram fem saker som kan hindra vår böns effektivitet. Jag har också skrivit 20 skäl till varför dina böner inte besvaras, kan du också kolla in det. Låt oss nu undersöka detta hinder.

1. Brist på tro

En av de största hindren för effektiv bön är bristen på tro. SkriftenHebrews 11: 6 säger Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, för den som kommer till Gud måste tro att han är och att han är en belöner för dem som omsorgsfullt söker honom.Detta förklarar att Gud arbetar med oss ​​baserat på vår trosnivå. Vi måste ha litat tillräckligt på Gud för att Honom ska tjäna våra böner.

Om vi ​​kan be till en Gud som vi inte ser, betyder det vem som litar på och tror på honom till viss del. Så det är inte vettigt att be till något eller någon när du inte har tro på att han kan göra det. Tvivel är det största hindret för bön. Tvivel går in när en man tappar sin tro. Han / hon kommer att börja tvivla om Gud faktiskt kan göra det han / hon har bett om. Skriften säger utan tro att det är omöjligt att behaga honom. Det betyder vem som inte kan tjäna eller få något av honom om vi inte har TRO. I grunden kan bristen på tro hindra bönens effektivitet.

2. Obehörighet

Skriften säger att Guds offren är ett trasigt och ett motsatt hjärta. Brokenness kommer när en person identifierar att de har gjort något väldigt fruktansvärt. Och det motstridiga hjärtat fattar en resolution att aldrig göra den saken igen.

Aposteln Paul sa att vi inte kan vara i synd och be Grace att överflöd, det är kategoriskt omöjligt. Guds ögon och öron är så rättfärdiga att se synd. Så när vi syndar och inte gör något för att omvända oss och bekänna denna synd, kommer vår bön inte till Gud.

Det är inte varje gång du måste bekänna din synd för en man, många gånger behöver du bara erkänna den synd för Gud. Inte för att Gud är blind och inte såg dig när du begick den grymheten, han ser allt varje gång. Men med bekännelsen i munnen vill Gud att du ska erkänna den synd och förlora den verkligen.

Oavsett om du är en pastor eller en vanlig medlem, förhåller sig Gud med alla människor lika, men vår relation med honom kommer att avgöra hur han kommer att förhålla sig till oss i gengäld. Om Gud kunde vända sina ögon bort från Kristus Jesus på grund av den mängd synd som Kristus bar, borde du veta bättre än någon annan att Gud verkligen avskyr synd.

Boken Psalm 66:18 Om jag ser på synd i mitt hjärta, kommer Herren inte att höra mig. Gud avskyr synd, erkänner din synd och gå aldrig in i den.

3. Förlåtelse

Hur kan oförlåtelse hindra din bön? Medan Kristus lärde att be, gav han Herrens bön. I en del av Herrens bön säger Förlåt oss våra överträdelser när vi förlåter de som överträder mot oss.
I huvudsak betyder detta att Gud kommer att göra mot oss i samma andel som vi gör mot andra. När du har en oförlåtlig ande hindrar det någon människas bön. När vi ber till Gud vill han att vi ska komma till honom med vårt hjärta slätt och fri från nag eller ondska till en annan man.

4. Olydnad

Lydnad är mycket bättre än att offra. Detta är Skriftens ord. Olydnad kan hindra vår relation med Gud från att växa. Gud vill inte att någon inte håller olydig med sina kommandon. När vi får instruktioner från Gud är det viktigt att vi uppfyller dem. I stället för att be för att avverka problem eller konsekvenser av våra handlingar är det bättre att vi bara följer enkla instruktioner.

Kom ihåg historien om kung Saul i skriften. Han fick order om att vänta på att profeten Samuel skulle komma och offra innan Israel gick i strid. Men när Samuel stannade när han kom, blev kung Saul rastlös, han kunde inte vänta på Guds profet, han fortsatte med att offra på profetens vägnar. Gud avskyr olydnad. Han skulle inte tala mer med oss ​​när han ger instruktioner och vi inte håller.

Så många gånger säger vi bara böner som inte ska antas att vi tålmodigt har väntat och följt hans instruktioner.

5. Fel efterfrågan

Vi måste förstå att när vi vill fråga saker från Gud måste det vara i enlighet med Guds vilja för våra liv. Många gånger blir vi över ambitiösa att vi ställer fel krav från Gud. Vår bön oftast borde vara att känna Guds vilja för våra liv istället för att gissa och fråga fel sak av de rätta skälen.

Ibland ber vi saker om felaktiga motiv. Till exempel att be Gud i böner att köpa den senaste bilen i stan, inte för att förhärliga Gud utan att befria oss som en rik man. De flesta gånger, när våra motiv är fel, lyssnar Gud inte på sådana böner. Gud kommer bara att släppa välsignelser i våra liv för att förhärliga sig själv, inte oss själva. Han kommer att göra saker i våra liv så att människor får veta att honom ensam är Gud.

Tydligen har vi känt några av de saker som kan hindra våra böner som troende. Låt oss sträva efter att be till Gud med öppna hjärtan. Vi bör också be saker enligt Hans vilja att inte förhärliga oss själva.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här