5 saker som kan hindra Gud från att besvara bön

1
6071

James 4: 3 Ni frågar och tar inte emot, för ni frågar fel, så att ni kan konsumera det på era lyster.

Folk klagar ofta på att bön inte besvaras. Många gånger blir de avskräckta att be för att ingenting förändras även efter inderliga böner.
Gatan är fylld med så många frustrerade kristna som har bett och bad men inget händer. Bra att veta, det finns några saker som kan hindra bönens effektivitet. Saker som får dig att be och det kommer att vara som om du befinner dig under en sluten himmel, som om Gud är så långt borta att han inte kan höra oss när vi ber.
Intressant nog är det några saker som vi har som kan hindra bön från att svara.
Vi har lyftt fram fem saker som kan hindra vår böns effektivitet. Jag har också skrivit 20 skäl till varför dina böner inte besvaraskan du också kolla in det. Låt oss nu undersöka dessa hinder.

1. Brist på tro

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

En av de största hindren för effektiv bön är bristen på tro. SkriftenHebrews 11: 6 säger Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, för den som kommer till Gud måste tro att han är och att han är en belöner för dem som omsorgsfullt söker honom.Detta förklarar att Gud arbetar med oss ​​baserat på vår trosnivå. Vi måste ha litat tillräckligt på Gud för att Honom ska tjäna våra böner.

Om vi ​​kan be till en Gud som vi inte ser, betyder det vem som litar på och tror på honom till viss del. Så det är inte vettigt att be till något eller någon när du inte har tro på att han kan göra det. Tvivel är det största hindret för bön. Tvivel går in när en man tappar sin tro. Han / hon kommer att börja tvivla om Gud faktiskt kan göra det han / hon har bett om. Skriften säger utan tro att det är omöjligt att behaga honom. Det betyder vem som inte kan tjäna eller få något av honom om vi inte har TRO. I grunden kan bristen på tro hindra bönens effektivitet.

2. Obehörighet

Skriften säger att Guds offren är ett trasigt och ett motsatt hjärta. Brokenness kommer när en person identifierar att de har gjort något väldigt fruktansvärt. Och det motstridiga hjärtat fattar en resolution att aldrig göra den saken igen.

Apostel Paulus sa att vi inte kan vara i synd och be Grace överflöd, det är kategoriskt omöjligt. Guds ögon och öron är så rättfärdiga att se synd. Så när vi syndar och vi inte gör något för att omvända oss och bekänna den synden, når vår bön inte till Gud.

Det är inte varje gång du måste bekänna din synd för en man, allt du behöver göra många gånger är att erkänna den synden för Gud. Inte för att Gud är blind och inte såg dig när du begick den där grymheten, han ser allt varje gång. Men med munnen bekännelse, vill Gud att du bekänner den synden och överger den verkligen.

Oavsett om du är en pastor eller en vanlig medlem, förhåller sig Gud med alla människor lika, men vår relation med honom kommer att avgöra hur han kommer att förhålla sig till oss i gengäld. Om Gud kunde vända sina ögon bort från Kristus Jesus på grund av den mängd synd som Kristus bar, borde du veta bättre än någon annan att Gud verkligen avskyr synd.

Boken Psalm 66:18 Om jag ser på synd i mitt hjärta, kommer Herren inte att höra mig. Gud avskyr synd, erkänner din synd och gå aldrig in i den.

3. Förlåtelse

Hur kan oförlåtelse hindra din bön? Medan Kristus lärde sig att be, gav han Herrens bön. I en del av Herrens bön säger Förlåt oss våra överträdelser när vi förlåter dem som bryter mot oss.
I huvudsak betyder detta att Gud kommer att göra mot oss i samma andel som vi gör mot andra. När du har en oförlåtlig ande hindrar det någon människas bön. När vi ber till Gud vill han att vi ska komma till honom med vårt hjärta slätt och fri från nag eller ondska till en annan man.

4. Olydnad

Lydnad är mycket bättre än uppoffring. Detta är skriftens ord. Olydnad kan hindra vårt förhållande till Gud från att växa. Gud vill inte att någon ska lyda hans befallningar. När vi får instruktioner från Gud är det viktigt att vi uppfyller dem. Istället för att be för att avvärja problem eller konsekvenser av våra handlingar är det bättre att vi bara följer enkla instruktioner.

Kom ihåg historien om kung Saul i skrifterna. Han fick ett order att vänta på att profeten Samuel skulle komma och offra innan Israel gick i strid. Men när Samuel stannade kvar, blev kung Saul rastlös, han kunde inte vänta på Guds profet, han fortsatte att göra offren för profeten. Gud avskyr olydnad. Han skulle inte tala till oss längre när han gav instruktioner och vi inte lydde.

Så många gånger säger vi bara böner som inte ska antas att vi tålmodigt har väntat och följt hans instruktioner.

5. Fel efterfrågan

Vi måste förstå att när vi vill fråga saker från Gud måste det vara i enlighet med Guds vilja för våra liv. Många gånger blir vi över ambitiösa att vi ställer fel krav från Gud. Vår bön oftast borde vara att känna Guds vilja för våra liv istället för att gissa och fråga fel sak av de rätta skälen.

Ibland ber vi saker om fel motiv. Till exempel ber vi Gud i böner att köpa den senaste bilen i stan, inte att förhärliga Gud utan att befria oss själva som en rik man. De flesta gånger när våra motiv är fel, lyssnar Gud inte på sådana böner. Gud kommer bara att släppa välsignelser i våra liv för att förhärliga sig själv, inte oss själva. Han kommer att göra saker i våra liv så att människor kan få kunskap om att han ensam är Gud.

Tydligen har vi känt till några av de saker som kan hindra våra böner som troende. Låt oss sträva efter att be till Gud med öppna hjärtan. Vi bör också be saker enligt hans vilja att inte förhärliga oss själva.

 


1 KOMMENTAR

  1. Min dotter Daina Smith visar schizofreniens anda och hon ljuger också. Jag tror inte att hon inser att hon ljuger. Hon ber hela tiden att hon tror att alla omkring henne gör häxa över henne och hennes barn, allt är häxverk för henne det blir värre, hon sa till sin far att han var en bedragare att hon inte visste vem han var. Hjälp mig att be för henne att bli normal igen i Jesu namn. Tack

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.