Vad är bön?

0
2166

Bön är ett spirituellt sätt att kommunicera med himlen. Precis som den naturliga kommunikationen mellan människa och människa. Bön är en kanal genom vilken en dödlig vänder sig till odödlighetens rike. Det är ett systematiskt uttryck för en vanlig man som gräver in i det övernaturliga. Man till man-kommunikation är en tvåvägs sak. Det betyder att det finns ett meddelande och feedback. Så är också vår kommunikation med Gud genom böner. Det har bevisats över rimligt tvivel att Guds ande talar varje gång. Men män hör inte från Gud hela tiden. Det beror på att vi ibland inte stannar kvar på platsen för böner.

När vi kommunicerar med vår Fader (Gud) genom böner. Han är alltid villig och redo att prata med oss. Det finns ingen förmåga att världen är en så mörk och vacker plats att bo i. Därför finns det ett behov av människan att söka Guds råd i allt som han gör. St Lukas 5:16 Och han drog sig tillbaka till öknen och bad. Det här avsnittet talar om att Kristus Jesus ursäkta sig från folkmassan för att kommunicera med Fadern. Kärnan i bön i en troendes liv kan inte överbetonas. Om Kristus författaren och efterbehandlaren av vår tro inte kan göra det utan att be till Fadern. Vem är enbart en dödlig människa för att inte stanna och stanna kvar i bönens plats. En av essensen i vår skapelse är att ha en koinonia (intimitet) med Gud. Han vill alltid att vi ska vara i hans ögon hela tiden. Och det enda sättet som kan uppnås är genom BEDRA.

BEDÖMENS SYFTE

En bönfri kristen är maktlös. Han eller hon kommer att bli rov i rovdjurets (händer). Är du inte förvånad över att Skriften med eftertryck berättade i boken i 1 Tessalonikerbrevet 5:17 Be utan att upphöra. Detta förklarar essensen i bön. Bön är en spirituell sköld och buckler som vi använder för att försvara oss mot den andliga krigsprisen.
Har du glömt att skrifterna i Efeserbrevet 6:11 Sätt på hela Guds vapenrustning, kan att ni ska kunna stå emot djävulens listiga angrepp.

Hur Daniel bad så bra att himlen inte hade något annat val än att släppa hans välsignelser. Persiens prins stod emellertid i klyftan mellan ängeln och gav Daniels välsignelse och Daniel. Men Daniel stannade på bönens plats tills himlen tvingades undersöka situationen. Då upptäcktes att Persiens prins hade hållit ner ängeln. En starkare och kraftfullare ängel skickades för att rensa vägen för ängeln att ta resultat till Daniel. Alla dessa möjliggjordes av Daniels effektiva bön. Ändå kan syftebönen inte förklaras fullt ut i bara några stycken. Med detta i åtanke är detta några syften med bön i en kristen liv.

1. ATT KOMMUNERA MED FADEREN

Ett av syftena med varför vi ber är att kommunicera med Gud. I processen att kommunicera med Gud kommer han att ge oss riktlinjer, principer och anvisningar som vårt liv behöver.

Habakkuk 2: 1 Jag kommer att stå på min klocka och ställa mig på tornet och vakta för att se vad han kommer att säga till mig och vad jag ska svara när jag blir bestämd.Habakkuk 2: 2 Och HERREN svarade mig och sade: Skriv visionen och förklar den på bord, så att han kan springa som läser den.

Denna bibelversion förklarar essensen av att kommunicera med Fadern. Profeten Habakkuk sade: Jag kommer att stå på min klocka och ställa mig på tornen. Det är en spirituell vakts arbete. En man som stannade på bönens plats för att höra från Gud. Och kommer att se vad han kommer att säga till mig och vad jag ska svara när jag blir avvisad. Detta är människans liv som väntar på att höra från Gud om en viss stad.
Syftet med vår bön bör vara att kommunicera med Gud. När vi talar till Gud kommer han att tala till oss. En kommunikationsprocess är inte färdig ännu förrän det finns en feedback.

2. BEDSERVER SOM FÖR BETYDNING

Ofta säger folk att Thanksgiving är maten vi erbjuder till Gud. Det finns dock ingen del av skriften som säger att Gud kommer att svälta ihjäl om människan vägrar att tacka honom. För uppgifterna har Cherubims of Glory ingen annan verksamhet de gör än att dyrka Gud. Bok av Uppenbarelseboken 4 avslöjade oändligt många varelser som dyrkar Gud. Till och med de tjugofyra äldste som sitter framför tronen kommer de nu inför Gud med sin krona. Så oavsett om vi berömmer eller älskar honom eller inte, förändrar det inte det faktum att han är Gud.

Ändå kan vår bön fortfarande fungera som ett sätt att beundra. Ett sätt att erkänna Guds styrka, att förstora hans överlägsenhet över allt som skapades. Kung David förstod kraften i att bjuda tillbedjan till Gud. Lite undra, hela psalmsbok 8: förklarar hur stor vår Gud är. Det krävs en man som har uppenbarelsen om Guds storhet att älska honom på sådant sätt. Kung David blev förvånad över att Gud fortfarande är medveten om människan trots hans storhet.
Bön om tillbedjan är inte en väg att smigra. Det är något som bör komma från hjärtat med förståelse. Du skulle bli förvånad över att trots Davids grymhet, gav Gud honom fortfarande en man efter sitt eget hjärta.

3. VÅRA BEDSJÄNSTER SOM ANVÄNDSMEDEL

Vår bön till Gud kan tjäna omvändelsens syfte. King David är också ett perfekt exempel på detta. I Psalms 51. När vi förstår att vi har syndat och gjort onda mot Gud och mänskligheten. Vår bön till Gud kan tjäna som omvändelse.

Under tiden tar det en man med en trasig ande att förstå att han hade syndat. Efter att Peter förrådde Jesus kände han sig trasig i sitt hjärta. Han gick in i ett gömställe för att söka förlåtelse från Gud genom bön. Ett huvudsyfte som vår bön tjänar är omvändelse. Gud, jag är ledsen att jag gjorde detta, ge mig nåd, jag kommer inte att göra det igen.

4. BÖNN SERVER SYNET MED FRÅN

Vår bön kan fungera som ett framställningsmedel. Vi ber om Guds nåd och barmhärtighet för vårt liv. Kom ihåg historien om kung Hiskia när han var mycket sjuk. Bibeln fick oss att förstå att han var vid dödspunkten. Och till och med Gud skickade profeten Jesaja för att informera Hiskia om att förbereda sig för hans död. Kung Hiskia framställde emellertid Gud genom bön 2 Kungar 20. Han berättade för Gud att komma ihåg alla sina tjänster och offer som han har gjort till Gud. Och i gengäld tilllade Gud år till sin livslängd. Vår bön kan tjäna syftet med att framställa Gud, söka efter nåd och barmhärtighet. Vi vet de löften och profetier som Gud har sagt om oss. Vi får fråga Gud när vi känner att saker och ting inte går enligt vad han har sagt om oss.

HUR DU BÅR

Lukas bok 11 förklarade hur Jesus bad på ett visst ställe. Efter bönen kom en av hans lärjungar till honom och bad honom till dem hur de skulle be. Jesus gav sina lärjungar Herrens bön. Många kristna som inte har kunskap om vad denna bön innebar har missbrukat den. Många säger det bara med förståelse.

1. Vår Fader som är himmelrik, är ditt helgade helgade:

Den första raden i bönen förklarar behovet av att erkänna, beundra och tacka honom. Innan vi frågar något från Gud, bör tack komma först. Till och med Jesus demonstrerade detta när han kom till Lasarus grav när han sa Far jag tackar dig för att du hör mig hela tiden Johannes 11:41 Då tog de bort stenen från den plats där de döda låg. Och Jesus lyfte upp ögonen och sa: Fader, jag tackar dig för att du har hört mig. Som troende måste vi odla vanan att tacka Gud innan vi frågar något från honom. Detta gör att vår bön blir effektivare.

2. Ditt rike kommer. Din vilja görs på jorden, som den är i himlen:

Strax efter att ha tackat Gud. Vi måste alltid be Guds regering på jorden. Att be för att Guds rike ska komma handlar inte om Kristi snabba ankomst. Bibeln säger att vi bör ockupera tills han kommer. När vi ockuperar är det viktigt att vi säkerställer att Kristi råd bara står.
Mandatet för Kristi uppdrag måste spridas till hednernas bittera rotdal och osagda. Matteus 28: 19-20 befallde att vi skulle gå ut i världen och lärjungarskapet i hela nationen. Kungariket kommer att börja här på jorden när alla människor, nationer och stad säger att Kristus är Herren.

3. Ge oss i dag vårt dagliga bröd:

Detta är den första delen av bönen som tillåter oss att fråga från Gud. Det är ett perfekt exempel för en personlig bön. Gud hedrar hans ord ännu mer än hans namn. Det är därför lämpligt att när vi frågar saker från Gud, stöder vi det med hans ord.
Skriften fick oss att förstå att Gud kommer att tillhandahålla alla våra behov i enlighet med hans rikedom i härlighet. Vi måste känna till och förstå Guds ord för att våra böner ska vara effektiva.

4. Och förlåt oss våra skulder, som vi förlåter våra gäldenärer:

Det är relevant att notera att efter Kristi död är vi inte längre under lagens förbannelse. Att veta helt väl att all vår rättfärdighet är som en smutsig trasa inför Gud. Att söka efterlåtelse är en integrerad del av Herrens bön.
Skriften säger att Herrens öra inte är för tungt för att höra oss. Hans hand är inte så kort för att skydda oss. Men vår synd har skapat skillnad mellan oss och Gud. Det är därför varje gång vi går till Gud i bön är det viktigt att vi söker förlåtelse för våra synder.

Vi måste också lära oss att förlåta andra. Vi förlåter inte andra för att Gud också förlåter oss. Det är en missuppfattning om denna del i Herrens bön. Många kristna tror att när de inte förlåter andra, kommer Gud inte att förlåta dem också. Gud kommer inte att tänka eller agera som en man. Vi måste förlåta andra eftersom Gud har förlåtit oss våra synder genom att utgjuta Kristi blod.

5. Och led oss ​​inte till frestelse, utan befria oss från det onda:

Rimligtvis fungerar bön som en sköld och buckler som skyddar oss från skada. Skriften varnade oss strikt för att inte vara okunniga om djävulens enheter. Det är därför det är viktigt att vi ber om Guds skydd när vi ber. Vi ber att han skyddar oss från frestelser och alla onda planer som kan uppstå mot djävulen.

6. Ty ditt är kungariket och makten och härligheten för evigt. Amen:

Det faktum att vi ser de flesta kristna runda upp sin bön med tacksägelse är inte ett skämt. Bön bör börja med tillbedjan och tacksägelsen och den måste också sluta med den.
I Psalmbok när David sökte från Gud. Han sa hur kan jag tukta på något jag har tackat för? Det betyder att en man kan bestraffas för att ha frågat fel, men en man kan inte tacka fel.
Innan vi avslutar vår bön är det viktigt att vi tackar Gud för att han besvarar vår bön. Det är ett steg i tro. Sedan avslutar vi varje bönsamling med namnet Jesus Kristus. Det namnet är vår tillgång till heliga.

FÖRDELAR AV BÖDAR

1. Bön hjälper oss att övervinna frestelsen

Vår konsekventa bön till Gud hjälper till att bygga upp vår andlighet. Det ger oss modet att erövra alla frestelser som djävulen kan få vägen till. Kristus som fasta och bad i 40 dagar och natt leddes in i vildmarken för att frestas av djävulen. Men djävulen kunde inte övervinna honom eftersom Kristus hade byggt sig själv på bönens plats.

2. Bön hjälper oss att känna Guds vilja

När vi kommunicerar med Fadern ger han oss vägbeskrivningar för vårt liv. Livet för en bönsam man blir inte ledig. Jesus kunde förrätta andan av rädsla när han sa om det kommer att behaga Gud att få denna kopp att köra över honom. Men medan Kristus fortfarande bad för att få veta att det inte var Guds vilja. Så hequicky besträder djävulen och begär att Guds vilja görs. När vi ber till Gud konsekvent kommer han att avslöja sina avsikter och planer för vårt liv för oss.

3. Bön Hjälp oss att känna Gud mer

Det råder ingen tvekan om att ju mer tid en man tillbringar i Guds närvaro inte kommer att lämnas utan belöning. Och ju mer man stannar kvar i Guds närvaro, desto mer avslöjar Gud sig för en sådan person. Aposteln Paul är ett typiskt exempel. Han var inte bland de tolv lärjungarna. Men han kände mannen Kristus Jesus ännu mer än de som följde Kristus i åratal.

4. Bön Stärka vårt förhållande till Gud

När vi ber ofta blir vi Guds vän. Vår konsekventa bön gör det möjligt för Gud att känna igen vår röst bland miljoner människor som ringer honom. Om Gud skulle kunna säga att jag inte kommer att göra någonting utan att berätta för min vän Abraham.
Detta förklarade nivån på relationen som fanns mellan Abraham och Gud. Infact, innan staden Sodom och Gomorra förstördes, berättade Gud Abraham om den. Ju mer vi ber, desto mer stärks vår relation med Gud.

5. Skyddar oss från det onda

Skriften säger för jag bär Kristi märke, låt ingen orka mig. Det finns skyddsböner. Ju mer vi stannar kvar på bönens plats, desto mer avslöjar Gud saker som skulle hända oss. Gud kan avslöja vad som helst för en man som tillbringar tid istället för bön. Vi har sett fallet med män som var skyddade från en olycka som krävde andras liv.

Sammanfattningsvis, bröder, precis som maten vi äter, som luften vi andas och som vattnet som vi dricker. Bön är mycket viktig i varje människas liv. Upplever du några saker som verkade onormala i ditt liv, ta det till Gud i böner. Kanske har det varit länge att du hör från Gud, gå tillbaka till din skapare i stället för bön, han väntar på dig. Han älskar dig och han vill fortfarande prata med dig. Hela kärnan i vår skapelse är att ha gemenskap med Gud. Och det bästa sättet vi kan tända det gemenskapen är genom bön.

annonser
tidigare artikelMin Herodes måste dö bönpunkter
nästa artikel21 Betydelsen av bön
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de senaste dagarna. Jag tror att Gud har gett alla troende med konstig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtrycks av djävulen, vi har kraften att leva och gå i dominans genom böner och Ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chatta mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig till vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här