30 Bibelvers om vänskap

1
31569
Bibelvers om vänskap

Ordspråken 18: 24:
En man som har vänner måste visa sig vänlig: och det finns en vän som håller sig närmare än en bror.

Vänskap är av val, det är inte med våld. Idag ska vi titta på bibelvers om vänskap. Det finns ett klokt ord som säger ”Visa mig dina vänner så ska jag visa dig vem du är”  En av de största faktorerna som kommer att påverka vår framtid är de vänner som vi har. Som troende får vi aldrig ta lätt på ämnet för vänskap. Dina vänner kan göra dig eller gifta dig. Så syftet med dessa bibelvers om vänskap är att visa oss från Bibeln vem en riktig vän ska vara och egenskaperna hos en god vän.

Bibeln är vår handbok för att leva, som troende måste vi ha en god förståelse för vänskapen i Bibeln för att dra nytta av vårt förhållande till andra. Till exempel uppmanar Bibeln oss att inte bli ojämnt ok med icke troende, 2 Korinthierna 6:14. Så när du väljer dina vänner har du inget företag att få vänner med icke-troende. Det betyder inte att du inte respekterar dem eller visar dem kärlek, men det betyder att du inte kommer att tagga med dem och göra vad de gör. Det lär oss att hata synd, men att älska syndare, att hata ont, men att visa kärlek till onda gärningar när vi har möjlighet. Dessa bibelverser om vänskap visar oss Guds sinne när det gäller vänskap och våra vänner. När du studerar dessa bibelverser idag ser jag att Gud öppnar dina ögon och leder dig i ditt förhållande i Jesus namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

BIBELVERSER

1. Ordspråken 13:20:
Den som vandrar med kloka män, ska vara klok, men en följeslagare av dårar ska förstöras.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon2. Ordspråken 17:17:
En vän älskar hela tiden, och en bror är född för motgång.

3. Jobb 16: 20-21:
Mina vänner hånar mig, men mitt öga utstrålar tårar till Gud. 16:21 O så att man kan vädja för en man hos Gud, som en man vädjar till sin granne!

4. Ordspråken 12:26:
Den rättfärdiga är mer utmärkt än sin granne, men de ogudaktiges väg förför dem.

5. Ordspråken 27:17:
Järn skärper järn; så skärper en man ansiktet på sin vän.

6. Ordspråken 17:17:
En vän älskar hela tiden, och en bror är född för motgång.

7. Johannes 15: 12-15:
Detta är mitt bud, att ni älskar varandra, som jag har älskat er. 15:13 Större kärlek har ingen än detta, att en man lägger sitt liv åt sina vänner. 15:14 Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er. 15:15 Därefter kallar jag eder inte tjänare; ty tjänaren vet inte vad hans herre gör. Men jag har kallat er vänner; för allt jag har hört om min Fader har jag känt till er.

8. Ordspråken 27: 5-6:
Öppen bestraffning är bättre än hemlig kärlek. 27: 6 Trogen är en väns sår; men fiendens kyss är bedrägliga.

9. Kolosserna 3: 12-14:
Sätt därför på, som Guds utvalda, heliga och älskade, tarmar av barmhärtighet, vänlighet, ödmjukhet i sinnet, ödmjukhet, långvarighet; 3:13 Att förlåta varandra och förlåta varandra, om någon har en strid mot någon; liksom Kristus har förlåtit eder, så gör I också. 3:14 Och framför allt dessa saker bär på välgörenhet, som är fullkomlighetens band.

10. Predikaren 4: 9-12:
Två är bättre än en; eftersom de har en bra belöning för deras arbete. 4:10 Ty om de faller, kommer den att lyfta sin kollega; men ve den som är ensam när han faller; ty han har ingen annan som hjälper honom. 4:11 Återigen, om två ligger tillsammans, har de värme: men hur kan man vara varm ensam? 4:12 Och om någon segrar mot honom, ska två stå emot honom; och en trefaldig sladd bryts inte snabbt.

11. Ordspråken 22: 24-25:
Gör ingen vänskap med en arg man; och med en rasande man går du inte. 22:25 så att du inte lär dig hans vägar och får en snara till din själ.

12. Ordspråken 24:5:
En klok man är stark; ja, en kunskapsman ökar styrkan.

13. Ordspråken 19:20:
Hör råd och få instruktioner så att du kan vara klok i din senare ände.

14. Ordspråken18: 24:
En man som har vänner måste visa sig vänlig: och det finns en vän som håller sig närmare än en bror.

15. Jobb 2:11:
När Jobs tre vänner hörde om allt detta ont som kom över honom, kom de var och en från sin plats; Temaniten Elifas och Shuhiten Bildad och Naamatiten Sofar, ty de hade tillsammans bestämt att de skulle komma att sörja med honom och trösta honom.

16. 2 Kings 2: 2:
Och Elia sade till Elisa: Var här! ty HERREN har sänt mig till Betel. Och Elisa sade till honom: Så långt HERREN lever och som din själ lever, jag kommer inte att lämna dig. Då gick de ner till Betel.

17. Psalms 37: 3:
Lita på HERREN och gör gott; så ska du bo i landet, och du ska verkligen matas.

18. 1 Korinter 15:33:
Låt dig inte lura: ond kommunikation skadar goda sätt.

19. Jakob 4:11:
Tala inte onda varandra, bröder. Den som talar ondt om sin bror och dömer sin bror, talar ondt om lagen och dömer lagen; men om du dömer lagen, är du inte lagen utan en domare.

20. Ordspråken 16:28:
En svår man såar stridigheter, och en viskare separerar huvudvänner.

21. 1 Samuel 18: 4:
Och Jonathan avlägsnade sig manteln som fanns på honom och gav den till David och hans kläder, till sitt svärd och till hans båge och till hans bälte.

22. Galaterna 6: 2:
Bär varandras bördor och fullfölja så Kristi lag.

23. Kolosserna 3:13:
Att bära varandra och förlåta varandra, om någon har en strid mot någon; liksom Kristus har förlåtit eder, så gör I också.

24. Filippians 2: 3:
Låt ingenting göras genom stridigheter eller vinglory; men i låga sinnen låt varje uppskattning andra bättre än sig själva.

25. Luk 6:31:
Och som ni vill att män skulle göra mot er, så gör ni också mot dem.

26. Jakob 4:4:
Du äktenskapsbrott och äktenskapsbrott, vet du inte att världens vänskap är fiendskap med Gud? Den som alltid är en världens vän är Guds fiende.

27. Jobb 29: 4-6
Som jag var på min barndoms dagar, när Guds hemlighet var mitt tabernakel; 29: 5 När den Allsmäktige ännu var med mig, när mina barn var omkring mig; 29: 6 När jag tvättade mina steg med smör, och berget hällde ut mig floder av olja;

28. 33. Mosebok 11:XNUMX:
Och HERREN talade till Mose ansikte mot ansikte, som en man talar till sin vän. Och han återvände igen till lägret, men hans tjänare Joshua, sonen till Nun, en ung man, gick inte ut från tabernaklet.

29. Psalms 38: 11:
Mina älskare och mina vänner står borta från mitt öm; och mina släktingar står långt borta.

30. Psalms 41: 9:
Ja, min egen bekanta vän, på vilken jag litade på, som ätit av mitt bröd, har lyft hans häl mot mig.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel30 inspirerande bibelvers
nästa artikelMorgonhängivenhet: Precious
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.