Bön poäng för nåd och barmhärtighet

3
32945
Bön pekar på gudomlig barmhärtighet

 

Hebreerbrevet 4: 15-16
Hebreerbrevet 4:15 Ty vi har inte en överstepräst som inte kan beröras av känslan av våra sjukdomar; men frestades i alla punkter som vi är, men utan synd.
Hebreerbrevet 4:16 Låt oss därför med frimodighet komma till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och hitta nåd som kan hjälpa till i behovstid.

Bön är ett kommunikationsmedel med vår himmelske Fader. I livet är kommunikationen verkligen viktig. När det finns ett avbrott i kommunikationskedjan med vår himmelske Fader, kommer djävulen och anklagaren in utan mycket ansträngning.
Den här artikeln kommer att lära oss om bönpunkter för nåd och barmhärtighet. Grace och Barmhärtighet är en pelare som byggnaden av vår tro som kristna bygger på. Genom Kristus Jesus tjänar vi ett liv i nåd och får barmhärtighet genom Kristus Jesus. Till skillnad från den populära karma lagen som postulerade teorin om ge och ta, Grace, är en obemärkt välsignelse, det vill säga en välsignelse eller tjänst som man inte fungerade. Medan barmhärtighet är den ömhet, vänlighet, tjänst eller välsignelse som man får istället för grym dom. Nåd och barmhärtighet är ganska framträdande för Gud, vår himmelske far, på grund av hans barmhärtighet mot mänskligheten skickade han sin enfödde son för att komma för att dö för våra synder, så att vi kan räddas av nåd genom honom.

VARFÖR ÄR NÅD OCH MERCY SÅ VIKTIGT?

Romarboken 9: 15-16 förklarar vikten av Guds nåd. Den delen av Bibeln upprepade vikten av barmhärtighet. Bibeln säger att det inte är av honom som vill och springer, utan av Gud som visar barmhärtighet. Det betyder att våra händer inte är tillräckliga för välstånd, vår rättfärdighet är inte ett riktmärke för vår frälsning. Bibeln säger att vi inte längre är förbannade av lagen utan räddade av Nåd. Romarna 6:14 förklarar att begreppet vår tro och frälsning möjliggörs genom Guds nåd genom Jesus Kristus.
Att döma efter alla dessa fakta kan man dechiffrera vikten av nåd och barmhärtighet.
Vi har kritiskt sammanställt en lista med bönpunkter för nåd och barmhärtighet som varje troende ska säga till Gud varje dag.

BÖNNPUNKTER

1. Fader Herre, tack för din rikliga nåd över oss, tack för den barmhärtighet som du har visat för mig som troende genom Kristus Jesus. Det är av din nåd och barmhärtighet som jag inte uppslukas, tack, far.

2. Fader Herre, tack för Jesu Kristi gåva. Vår frälsning och förlossning möjliggjordes av Kristus Jesus, tack för denna underbara gåva som gavs mänskligheten.

3. Fader Herre, låt din barmhärtighet som talar i stället för dom fortsätta att tala för mig under hela min vistelse på jorden.

4. Från din barmhärtiga herre, rädd mig från en anklagares snara, låt mig inte fördömas av min anklagares dom.

5. Fader Herre, Bibeln säger låt den som tror att han står för att ta upp, så att han inte faller. Herre vid din nåd, håll mig stående med dig till slutet. Hjälp mig att stå i tro, låt mig inte missa det.

6. Himmelske Fader, Bibeln fick oss att förstå att det inte är av den som vill eller springer utan av Gud som visar barmhärtighet. När det gäller mina ansträngningar, låt din nåd tala för mig. Herre Gud, varje stängd dörr mot min framgång och välstånd, låt dem vara öppna av barmhärtighet.

7. Herre Gud, låt mig inte konsumeras av synd. Din nåd har gjorts tillräcklig, snälla hjälp mig att övervinna synden genom din nåd, ge mig nåd att synda så mer.

8. Fader Herre, jag söker förlåtelse för mina synder och misstag. Ditt ord säger även om min synd är lika röd som skarlakansröd; de ska göras vitare än snö. Jag ber om att du genom din nåd rengör och tvättar mig från min synd.

9. Fader Herre, hjälp mig att alltid lyssna på dina instruktioner, ge mig nåd att alltid lyssna på dina direktiv. Jag vill inte göra någonting baserat på min dödliga instinkt längre, hjälp mig att lyda dig, även om instruktionen kan se dum ut för män, hjälp mig att lyda.

10. Fader Herre, genom din barmhärtighet och nåd, ge mig enligt min hjärta önskan. Ingenting är dold i din syn, du känner min styrka och svagheter, ger mina behov med precision denna dag.

11. Vår himmelske Fader, hjälp av din nåd, hjälp mig att stå tidens test. Låt inte prövningar, förödelser och frestelser svepa mig bort från din närvaro. Hjälp min tro att växa bara i dig och dig.

12. Fader Herre, du är skaparen av alla saker, låt en stråle av ditt rikliga ljus tränga in i det tjocka mörker av mina behov i dig. Av din nåd Lord, hjälp med att öka min andlighet.

13. Fader Herre, jag förstår att syftet med vår existens som troende är att vinna fler själar i kungariket. Ge mig nåd att predika de goda nyheterna om dina ord till de otroende. Genom din barmhärtighet, hjälpa dem att förverkliga dig, låt dem veta att du och du ensam är Gud totalt sett.

14. Herre Gud, jag ber att du förstärker mig att bli gammal i dig. Ge mig nåd att inte skakas av tecken och distraktion i denna sluttid. Hjälp mig Herre att få mitt himmelska medborgare genom Kristus Jesus.

15. Himmelske Herre, ditt ord säger att vi ska be till det bästa för Jerusalem, så att de som älskar det ska lyckas. Herre Gud, hjälp Nigeria att stå på hennes fötter igen. Återställ himmelens goda budskap till detta land. Låt ditt ljus av sanning, öppenhet och kärlek överskugga alla män på maktkorridoren.

16. Herre Gud genom din nåd och barmhärtighet, hjälp mig att ha en förlåtande ande. Jag förstår att människans natur är brutalt, men hjälpa din Helige Ande att växa i mig att jag kommer att förlåta alla som har begått ett fruktansvärt mot mig.

tidigare artikel30 bönpunkter för familjens befrielse
nästa artikel50 Uppmuntra Bibelvers
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

3 KOMMENTARER

  1. Sir, jag behöver ett finansiellt genombrott från Gud, jag vill att han ska öppna dörrar till förmån och välsignelser för mig och jag ber också Gud att välsigna mig så att jag kommer att välsigna dem som har behov, min familj och världen. Jag vill också att Gud ska använd mig så att jag kan vinna själar till honom

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.