Tillåter Bibeln skilsmässa?

0
16955
Tillåter Gud skilsmässa

Skiljas har blivit dagens ordning i vår värld idag. Djävulen attackerar desperat äktenskap i denna sluttid. Tidigare var skilsmässa bara vanligt bland vantro, men i dag är det en vanlig förekomst bland kristna idag. Tyvärr har även pastorer blivit offer för trasiga äktenskap. Skilsmässa är djävulens slutverktyg för att förstöra kyrkans rykte. Men idag ska vi undersöka en viktig fråga. Tillåter bibeln skilsmässa? Vad säger Bibeln om frågan om skilsmässa? Är Bibeln för det eller emot det? Vi ska också titta på böner för att stoppa skilsmässa och återställa äktenskapet. Jag tror att i slutet av denna artikel idag ska himmelens Gud ge dig lösning på ditt äktenskap i Jesu namn.

VAD ÄR DIVORCE?

Skilsmässa kan definieras som den lagliga separationen mellan en man och hans fru eller en kvinna och hennes make. Detta kan vara ett resultat av många orsaker, av vilka några kommer att diskuteras i den här artikeln. Skilsmässa måste göras lagligt innan det erkänns. Du kan inte bara be din fru eller make att packa ut från ditt hus och säga att du har skilt från henne. Det är inte skilsmässa, det kallas separation. Även om ni båda inte bor tillsammans, är ni fortfarande gift och alla försök att vara intima med en annan person kommer att ses som äktenskapsbrott. Precis som äktenskapet är juridiskt bindande, måste skilsmässa också genomföras lagligen. Detta leder oss fortfarande till samma fråga, tillåter bibeln skilsmässa? Kan jag skilja mig från min make utan att kränka Gud? Läs vidare.

GUDS STÅNDPUNKT OM SKILJNING

Vad är Guds ställning i ämnet när det gäller skilsmässa? Detta är kärnan i denna artikel och här kommer jag att visa några bibelverser om skilsmässa och vi kommer att granska dem en efter en. En god förståelse för dessa ämnen kommer att bättre informera vår diskussion som gifta par. För att känna till Guds ståndpunkt om skilsmässa, låt oss börja från det gamla testamentet.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Gamla testamentets åsikt om skilsmässa.


24 Mosebok 1: 24 När en man tar en hustru och gifter sig med henne, och det hände sig att hon inte finner någon nåd i hans ögon, för han har funnit en viss orenhet i henne. ge det i hennes hand och skicka henne ut ur hans hus. 2: 24 Och när hon går ut ur hans hus, kan hon gå och bli en annan mans hustru. 3: 24 Om den senare mannen hatar henne och skriver henne en skilsmässobrev och ger den i hennes hand och skickar henne ut ur sitt hus; eller om den senare mannen dör, vilket tog henne att bli hans hustru; 4: XNUMX Hennes tidigare man, som skickade henne bort, får inte ta henne igen för att bli hans hustru, efter att hon har blivit orenad; ty det är en styggelse inför HERREN, och du ska inte låta landet synda som HERREN, din Gud, ger dig till arv.

Vi ser från ovanstående skrift i Gamla testamentet att en man får skilja sig från sin fru, om hon inte finner någon tjänst i hans ögon eller om han finner orenhet i henne. Anledningarna som anges här är inte riktigt tydliga eller till och med rättvisa för kvinnan, men Gud gav dem tillåtelse att låta hustrur gå. Varför skulle Gud göra det? Detta beror på att han förstår människans själviskhet, han vet att det är bättre för kvinnan att frigöras än för henne att ständigt plåga under en otacksam man. Så Gud befallde dem att utfärda ett intyg om skilsmässa till kvinnan. Det kan intressera dig att veta att skilsmässobeviset skyddar kvinnan från mannen. Skulle kvinnan bli framgångsrik i morgon eller gifta sig med en bättre man i framtiden, kan den tidigare mannen inte komma tillbaka för att göra falska påståenden om att hon är hans egendom längre. Men betyder det att Gud älskar skilsmässa ?. Låt oss titta på en annan gammal testamentevers.

Malaki 2:16 Ty HERREN, Israels Gud, säger att han hatar att undanröja; ty en täcker våld med sitt kläder, säger hærskaren HERREN. Var därför uppmärksam på din anda, så att ni inte förrätter dig.

Gud klargjorde sin ståndpunkt i ovanstående skrift, att han hatar skilsmässa. Gud älskar inte skilsmässa alls. Det är inte hans perfekta vilja att vi tar bort våra fruar. Varje äktenskap är antagligen att hålla ut till döden. När det gäller skilsmässa är Guds ställning tydlig på det. Om Gud verkligen hatar skilsmässa, betyder det då att vi aldrig ska överväga det? För att svara på detta ska vi titta på vad Jesus har att säga om skilsmässa.

Matteus 5:31 Det har sagts: Den som skjuter bort sin hustru, låt honom skriva en skilsmisseskrift. henne för att begå äktenskapsbrott: och den som gifter sig med henne som är frånskild begår äktenskapsbrott.

Här fördömde Jesus faktiskt det judiska skilsmönstret. Han såg hur män behandlade kvinnor på sin tid och använde lagen som en ursäkt. Därför berättade han för dem att du aldrig skulle skilja dig från din fru utom för otrohetens synd. Det är viktigt för oss att förstå att Jesus pratade med judarna, och han visste hur allvarliga mossarnas lagar var när det gäller äktenskapsbrott. Så han tillät dem att skiljas på grund av detta, men vad lärde Jesus oss genom broschyrer om skilsmässa?

1 Corinthians 7:10 Och till de gifta jag befaller, men inte jag, utan Herren, låt fruen inte avvika från sin man. 7:11 Men om hon avgår, låt henne förbli ogift eller bli försonad med sin man. och låt inte mannen släppa bort sin fru. 7:12 Men till de andra talar jag, inte Herren. Om någon bror har en hustru som inte tror och hon är glad att bo hos honom, låt honom inte avlägsna henne. 7:13 Och kvinnan som har en man som inte tror, ​​och om han är glad att bo hos henne, låt henne inte lämna honom. 7:14 Ty den otroende makan är heligad av hustrun, och den otroende hustru är heligad av makan; annars var dina barn orena; men nu är de heliga. 7:15 Men om den icke-troende avgår, låt honom gå. En sådan bror eller en syster är inte i träldom i sådana fall, men Gud har kallat oss till fred. 7:16 För vad vet du, fru, om du räddar din man? eller hur
vet du, o man, om du ska rädda din fru?

Ovanstående skrift är här tydligt, om du är gift, ska du inte söka skilsmässa, men om du måste vara skild, måste du förbli ogift eller förena med din make. (Vers 10-11). Det är också en viktig punkt som jag vill att du ska se i 1 Korinter 7: 13-15. Bibeln sade att om du gifter dig med en man som inte tror och han är okej med din tro, borde du stanna i äktenskapet, men om han beslutar att skiljas från dig på grund av din tro, så är du fri att gifta dig igen med rädsla för att förolämpa Gud.

Har jag sett alla dessa bibelvers från gammal testament till nytt, vad är vår slutsats om Guds ställning om skilsmässa? Det är enkelt. GUD HATAR DIVORCE, MEN HÄR TILLVERKAR DET ENDAST NÖDVÄNDIGT. Låt oss nu titta på några skäl till att du aldrig ska skilja dig.

FELA GRUNDER FÖR DIVORCE

Vi kommer att titta på 7 skäl till att du inte ska skilja från din make. Jag tror att detta kommer att hjälpa oss när vi går genom vårt äktenskapliga öde.

1). Otrohet

Äktenskapsbrott är en sexuell relation mellan en gift man och en gift kvinna eller en gift man och en enda kvinna eller en gift kvinna och en ensam man. Snälla inte skiljas från din make bara för att de föll i synd av äktenskapsbrott. Det finns många skäl till varför människor faller i synd från äktenskapsbrott, medan vi har omöjliga fall kan de flesta fall hanteras och hanteras med rådgivning och böner. Det finns många skäl till varför en man kan vara otrogen mot sin fru, inte en av dem är motiverade, men de flesta av dem kan hanteras genom böner, detsamma gäller för kvinnan. Om du går igenom dessa utmaningar i ditt äktenskap, gå till dina pastorer och sök andlig rådgivning, försök att förstå vad din man / fru vill och ge det till honom. Som kvinna ska du kontrollera din karaktär och attityd för att se om du är den som driver honom från huset. Även par, särskilt män måste lära sig att förlåta varandra och gå vidare där äktenskap. Otrohet kan leda till skilsmässa, men i många fall kan det hanteras genom korrekt andlig vägledning.

2). Sjukdom:

Många par skiljer sig, blir bara en av dem är sjuk och blir därmed en börda för den andra, detta är ren ondska och själviskhet. Du bör aldrig överge din make. Oavsett vad han eller hon går igenom, är ni båda i det tillsammans. Det är tråkigt att se många hustrur överge där sjuka män i äktenskap eller män gör samma sak. Detta är inte gudomligt och som troende bör du aldrig tänka på det. Böner och tro är lösningen på alla sjukdomar och sjukdomar. Stå med din make i böner och stå med honom eller henne till slutet.

3). Fattigdom:

Många par åker dit på olika sätt på grund av fattigdom. Detta är en felaktig anledning till skilsmässa från din make. Fattigdom är ett sinnestillstånd och det är en tillfällig situation. Att överge din partner eftersom han eller hon är trasig är fel / äktenskap är för bättre för värre, båda av er måste komma tillsammans och bekämpa fattigdom ur ditt äktenskap.

4). Dåliga vanor:

Detta är när din make har ett dåligt beteende, till exempel spel, alkohol, rökning etc. Dessa vanor kan definitivt vara en utmaning i familjen. Som hustru / man kan du slåss mot detta på två sätt, få ett jobb och vara bön. Att överge en man eller kvinna på grund av en vana som de inte kan kontrollera är inte Guds vilja för dig. Det är därför Gud vill att vi ska söka hans ansikte före äktenskapet. När du märker en dålig vana i din makas liv, be för honom / henne och uppmuntra dem att söka andlig hjälp.

5). Andliga utmaningar:

Detta är en situation där utmaningen i ditt äktenskap är ett resultat av demoniskt förtryck. Många par saknar förmåga att hålla ut i sitt äktenskap. När livets strider blir tuffa går båda dit olika sätt. Detta är inte Guds perfekta vilja för dig. Vi måste alltid be och inte svimma. Det krävs våldsam tro som uttrycks genom böner för att övervinna andliga utmaningar.

6). Frivillighet:

Det är sorgligt när en man säger till sin fru att deras äktenskap är över bara för att hon inte kan ge honom ett barn eller barn. Om du verkligen föds på nytt kommer du att förstå att det är väldigt fel att göra det. Vi tjänar en fruktbarhetsgud, och när du står inför en utmaning med ofruktbarhet i ditt äktenskap, måste du anropa Gud i böner och också söka läkarvård för att ta reda på orsaken till förseningen. Båda är i detta tillsammans, därför är skilsmässa inte ett alternativ.

7). Oförenliga skillnader:

Lögner! Lögner!! Lögner!!! Detta är den vanligaste lögnen som de flesta vantro par, inklusive kristna, berättar när de letar efter den enkla vägen ur ett äktenskap. De flesta frågor om oförenliga skillnader kan verkligen vara förenliga om båda paren är villiga, men de flesta gånger är de inte. Som Guds barn måste du sträva mycket hårt efter att få ditt äktenskap att fungera, båda av er måste du arbeta så hårt för att lösa dina skillnader för att undvika skilsmässa.

RÄTTA RÄSKER FÖR DIVORCE

Ja du läste det korrekt, det finns rätta skäl till varför en kristen kan skilja sig. Inte varje förening är förenad av Gud, och varje förening som inte förenas av Gud måste sättas i anspråk. Låt oss nu undersöka några rätta skäl för skilsmässa.

1) Falska äktenskap:

Ett falskt äktenskap är när någon gifter sig med en annan inte på grund av kärlek utan på grund av egoistiska skäl. Sådana människor kommer in i ditt liv med lögner, falska varje jag om dem gör att du tror att de älskar dig. De kan till och med låtsas vara kristna bara för att få dig att säga ja. De är djävulskickade. Ett bra exempel är:
a) Män eller kvinnor som gifter sig med dig på grund av dina pengar
b). Män eller kvinnor som gifter sig med dig för att få permanent vistelse i ditt land
c). Politiska äktenskap.
Dessa äktenskap ordineras inte av Gud och därför när man upptäcker att han eller hon är gift med en falsk person, skilsmässa rekommenderas starkt.

2). Falskt äktenskap:

Ett falskt äktenskap är ett äktenskap som bygger på lögner och bedrägeri. Detta liknar bara ett falskt äktenskap att det är mer subtilt. Till exempel är en man impotent och han vet det, men berättade inte sin fästman om allt genom fängelse bara för henne att upptäcka på deras bröllopsnatt. Eller en kvinna som har skadat hennes livmoder och hon vet det och döljer det medvetet från sin partner tills efter äktenskapet. Sådana äktenskap kan inte hållas. Gud gick inte med dem, för grunden till äktenskapet är falskhet. Du kan inte dölja känsliga detaljer om dig själv, detaljer som kommer att påverka din make från dem. I sådana fall rekommenderas skilsmässa starkt.

3). Diaboliskt äktenskap:

Ett diaboliskt äktenskap är när någon hypnotiseras av demoniska påverkan i äktenskapet. Många män och kvinnor manipulerade till äktenskap av demoniska krafter. Till exempel är många män offer för kärleksdel, en mystisk dryck som kan få en man att bli kär i dig direkt. Många män konsulterar häxdoktorer för att älska charm som kan hjälpa dem att manipulera unga damer till äktenskap. En sådan fackförening är demonisk och när en överlämnas rekommenderas han eller hon att få skilsmässa.

4). Threat To Life:

Allt som hotar ditt liv är inte bra för dig, inklusive äktenskap. Många kvinnor har lidit och lider fortfarande av brutalitet i äktenskapet. Män som förvandlar där fruar i lunchpåsar. Många kvinnor har dödats i sådana äktenskap. När du är i ett äktenskap där mannen hotar dig eller har gjort ett försök på ditt liv, kör för ditt liv. Sök en skilsmässa.

5). Clash of Faith:

Detta är enkelt, om du är en otroende och gifter dig med en annan otroende, så blir du med åren en kristen, om den otroende är okej med det böter, men om han / hon inte är det så har du två alternativ: antingen fördömer du din tro eller om du söker skilsmässa, om tgbat är nästa alternativ.

6). Hänsynslös övergivelse:

Varje man eller kvinna som överger sin familj förtjänar inte den familjen. Om du går bort från ditt äktenskap förlåter du inte det äktenskapet. Många män överger där hustrur och barn till f1 Korinthierna 7:39 Hustrun är bunden av lagen så länge hennes man lever; men om hennes man är död, har hon frihet att gifta sig med vem hon vill; bara i Herren. följ där älskarinna. Faktum är att en del av dem till och med bestämmer sig för att inte komma hem igen och därigenom hålla partner kvar i ett äktenskap. Ingen förtjänar att fångas i ett sådant äktenskap. I sådana fall rekommenderas skilsmässa

7). Död:

1 Corinthians 7:39 Hustrun är bunden av lagen så länge hennes man lever; men om hennes man är död, är hon fri att gifta sig med vem hon vill; bara i Herren.
Skriften ovan har sagt allt. Döden är det enda som slutar äktenskapet naturligt. Men som troende måste du bara gifta dig med Herren. Det är en medkristen.

Hur man undviker skillnad

För att undvika skilsmässa får du inte ha bråttom att gifta dig, ta dig tid att studera din potentiella make. Du måste vara bön och låta Gud veta guixey dig till rätt man / kvinna och skilja dig från fel man / kvinna. Läs också gudomliga böcker om äktenskap och delta i äktenskapsseminarier och sök andligt råd innan du hoppar in i äktenskapet. Innan vi avslutar den här artikeln idag kommer jag äntligen skriva ut böner för att stoppa skilsmässa och återställa genombrott i familjer. Jag ser ditt äktenskap fungera i Jesus namn.

Bön för att stoppa avskiljning och återställa äktenskap

1. Jag förlamar varje arkitekt med konflikt och fientlighet i mitt hem, i Jesu namn.

2. Jag drar tillbaka mitt äktenskap från händerna på onda designers, i Jesu namn.

3. Låt alla krafter som försöker rita min äktenskapskarta bli skämda i Jesu namn.

4. Låt all hushållens ogudaktighet släppa mitt hem, i Jesu namn.

5. Jag får befrielse från alla onda plantager som är avsedda att föra mig och mina barn under djävulens träldom, i Jesu namn.

6. Jag förlamar varje anda av hat och fientlighet som kretsar mot mitt hem, i Jesu namn.

7. Jag förstör och destabiliserar varje satanisk plan mot mitt hem, i Jesu namn.

8. Jag räddar mitt äktenskap från händerna på hembrottare, i Jesu namn.

9. Jag förföljer, överhämtar och återhämtar mitt äktenskap från händerna på äktenskapsbrytare, i Jesu namn.
10. Varje ondskapseffekt av yttre inblandning i mitt äktenskap, neutraliseras helt i Jesu namn.

11. Herre, upplös och gör till intet alla onda råd som är utformade mot mitt hem.

12. Varje makt som förhindrar mig som hustru från att acceptera min mans ledarskap blir förlamad i Jesu namn.

13. Låt varje fantasi, tanke, plan, beslut, önskan och förväntan om skilsmässa och separation mot mitt hem upphävas, i Jesu namn.

14. Satan, hör Herrens ord: Du kommer inte att bryta mitt hem, i Jesu namn.

15. Jag binder alla krafter som äter bort min mans beslutsamhet att stanna gift med mig, i Jesu namn.

16. Låt varje gadget för äktenskapsförstörelse frustreras i mitt hem, i Jesu namn.

17. Låt varje ond pil som avfyras av demoniska släktingar upphävas i Jesu namn.

18. Låt alla onda förbindelser mot äktenskapet med våra föräldrar streckas i stycke, i Jesu namn.

19. Låt alla onda effekter av yttre störningar i vårt äktenskap neutraliseras fullständigt, i Jesu namn.

20. Varje makt som förhindrar mig som hustru från att acceptera min mans ledarskap bör bli förlamad, i Jesu namn.

21. Varje makt som förhindrar mig som make från att leva som ett riktigt huvud bör förlamas, i Jesu namn.

22. Herren borde förlåta alla synder på abort som kan leda till blodgråt mot vårt hem, i Jesu namn.

23. Herren borde hjälpa oss att göra rätt korrigeringar i vårt äktenskap.

24. Låt varje fantasi, tanke, plan, beslut, önskan och förväntan om skilsmässa och separation mot mitt hem upphävas, i Jesu namn.

25. Jag binder och gör till intet kraften och aktiviteterna i de andar som sätter äktenskapet under, i Jesu namn.

26. Satan, hör Herrens ord, du kommer inte att bryta mitt hem, i Jesu namn.

27. Jag förlamar varje anda av missförstånd mellan mig och min fru / make i Jesu namn.

28. Jag binder alla krafter som äter bort min fru / make: s beslut att stanna gift med mig, i Jesu namn.

29. Låt de sataniska fåglarna som äter bort min kärlek från hjärtat av min fru / make spela det, i Jesu namn.

30. Be i andan i minst 10 minuter.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.