Vad är meningen med bönen till Jabez

4
7931

1 Krönikeboken 4: 9-10:
9 Och Jabez var mer hederlig än sina bröder; och hans mor kallade hans namn Jabez och sade: Eftersom jag bar honom med sorg. 10 Och Jabez uppmanade Israels Gud och sade: Åh, att du verkligen skulle välsigna mig och utvidga min kust, så att din hand skulle vara med mig, och att du skulle hålla mig från det onda, så att det inte skulle sörja mig! Och Gud gav honom det han begärde.

Jabezs bön är en av de viktigaste bönerna i bibeln som vi kan lära oss mycket av. Mycket lite sägs om Jabez i Bibeln, men lärdomarna från hans liv är en som vi aldrig kan uttömma i vår livstid. Idag kommer vi att titta på innebörden av Jabez bön, vi kommer också att titta på lärdomarna från det, hur det gäller oss och även bönpunkter härledda eller inspirerade av Jabez bön. Syftet med denna artikel är att vägleda dig i din andliga strävan att uppnå storhet, också att hjälpa dig att övervinna andliga hinder som kommer att stå på din väg för att hindra dig från att göra framsteg i livet. Låt oss nu titta på betydelsen av Jabezs bön.

Bönen till Jabez, betydelse.

För att vi ska förstå innebörden av Jabez bön, låt oss först och främst titta på Jabez liv. Enligt 1 Krönikeboken 4: 9 berättar Bibeln att Jabez var mer hederlig än alla hans bröder. Att vara en hedersman är att vara moraliskt sund, etisk, principiell, rättvis och full av integritet. Alla dessa dyder sågs i livet av Jabez, men ändå var han en sorgfull man. Trots att Jabez var en bra och ärlig man, som fruktade Herren, plågas hans liv av alla slags helvete och upprepade problem. Frågan är nu detta, varför skulle en så trevlig kille bli offer för en så fruktansvärd omständighet? Svaret är grunden.

Jabez föddes i a fel grund, bibeln berättar att mamman kallade honom Jabez för att han föddes i sorg. Jabez fick ett namn som var synonymt med sorger. Problemen med Jabez började vid hans födelse, därför började han kämpa hela sitt liv. Oavsett hur bra han var, kom bra aldrig till honom, bara sorg och ångest. Även om han var en hederlig man, men det var inget hederligt med honom. Det finns många troende i Kristus idag som lider av grundproblem, som Jabez grunden till födelsen var felaktig och som började påverka resten av livet där. Endast Jesus Kristus kan genom böner rädda och befria dem. Låt oss nu titta på hur vi kan övervinna grundläggande problem.

Att övervinna grundläggande problem.

Jabez-problem började när han fick namnet 'Jabez'. I det andliga området har ditt namn en direkt länk till ditt öde. Det är farligt att ge ett barn ett dåligt namn. Namnet du bär kan vara en välsignelse för dig eller en förbannelse för dig. Gud är mycket intresserad av namn, han var alltid särskilt intresserad av namnen på sina barn, eftersom han vet att det du kallas är vad du blir.

Det första steget för att övervinna grundläggande problem är att kontrollera innebörden av ditt namn och om det inte är bra och skriftligt, ändra det. Låt oss titta på några exempel på betydelsen av namn i spirituell krig.

Namnets betydelse i andlig krigföring

1). Abram till Abraham: Genesis 17: 15-16.

I 12 Mosebok 1: 75, kallade Gud Abraham, var Abraham en rik boskapare som Gud lovade att han skulle bli många nationers far. Men Abraham hade ett grundläggande problem, han och hans fru hade inga barn och han var 17 år då Gud kallade honom. I kapitel XNUMX i XNUMX Mosebok ändrade Gud sitt namn från Abram som betyder upphöjd far, till Abraham som betyder far till många, Gud ändrade också hans hustrus namn från sarai, till Sarah som betyder mor till många. Efter namnbytet hade Abraham en biologisk son från sin fru Sarah. Du förstår, Gud var tvungen att byta namn där för att överensstämma med hans planer och syfte för deras liv. Du kan inte kalla dig själv ett dåligt namn och förvänta dig att goda saker ska hända dig. Namnen är kraftfulla.

2). Jacob till Isreal32 Mosebok 28:XNUMX

Namnet Jacob betyder ersättare, det betyder någon som subtilt tar plats för en annan person. Namnet började fungera i Jakobs liv. Han lurade först sin bror Esau av sin födelserätt och stal senare Esaus välsignelse. Han sprang till Labans hus, hans släkting som också lurade honom i över 14 år. Jakob var alltid på språng tills han hörde ett möte med Gud i 32 Mosebok XNUMX, där Gud ändrade sitt namn från Jakob till Isreal. Allt runt honom vände sig när Gud bytte namn.

Andra exempel:

Vi ser också effekterna av namn i livet till Ichabod, barnbarn till Eli, modern som heter honom Ichabod eftersom det är verkligt har förlorat sin ära 1 Samuel 4:21, andra kan hittas i Luke 1: 5-25, Luke 1: 26-38.

Det andra steget i att övervinna grundläggande problem som Jabez är genom intensiva böner. Som troende är ett av våra krigsvapen böner. Jabez bad sin väg ut ur den grundläggande ångest som han hade utstått från födseln. Han spårade först av hans bakgrundsfält och upptäckte att hans problem började från den dag han föddes och fick fel namn. Så han började be till Gud om en historieförändring. Bibeln berättar att Gud besvarade sina böner och utvidgade sitt territorium. Om du kämpar idag med utmaningar, om ditt liv är plågat med det ena eller det andra problemet, är det dags för dig att föra andlig krig, men inte bara be blinda böner, göra lite forskning, ta reda på så mycket du behöver vet om din bakgrund, kolla namnen som dina föräldrar gav dig och hitta den andliga betydelsen och betydelsen av dessa namn. Här i Afrika är många människor inklusive kristna uppkallade efter idoler, gudar och olika gudar i landet. Faktum är att många familjer i Afrika genom dessa namn har grund- eller förfäderproblem. Detta beror på att där genom namnen har de ägnats åt landets gudar (demoner). Det här är en allvarlig fråga, du kan inte slåss mot det du inte vet. Jabezs bön var effektiv eftersom han visste vad han bad mot, han bad en riktad bön. När du känner till roten till dina problem kan du rötta det.

Den goda nyheten är detta, jag bryr mig inte om det onda namn att djävulen har namngivit dig, eller vilka onda namn dina föräldrar har namngivit dig, med namnet som framför allt är namnet, Jesus Kristus, jag ser effekten av att namnen förstördes i ditt liv för evigt i Jesus namn. Du reser dig bara och engagerar Jesus Kristus namn och Jesu blod för att förstöra och tvätta bort effekten av onda namn och grundläggande problem i ditt liv i Jesus namn. Liksom Jabez måste du be Herren att förstora din kust och befria dig helt från mörkernas krafter i Jesu namn. Jag har sammanställt några bönpunkter inspirerade av Jabezs bön för att hjälpa dig att löna andlig krigføring mot grundläggande problem. Be dem i tro idag och se dina utmaningar försvinna i Jesu namn.

Bön av Jabez bön poäng

1. Varje hushållsfiende, som står emot mina genombrott, faller ner och dör, i Jesu namn.

2. Varje ovänliga vän, delegerad mot min välsignelse, sprids i Jesu namn.

3. Varje anda av olydnad och uppror i mitt liv dör i Jesu namn.

4. Varje demon, som förökar sataniska förbund i mitt liv, faller ner och dör, i Jesu namn.

5. Alla organ i min kropp, för närvarande på alla onda altare, steker i Jesu namn.

6. Genom Jesu ränder förbannar jag roten till varje sjukdom i mitt liv, i Jesu namn.

7. Jag förstör varje ankare i någon träldom i mitt liv, i Jesu namn.

8. Varje anda av svårigheter i mitt liv, förlora ditt grepp, i Jesu namn.

9. Varje problem som trotsar lösningen i mitt liv, Jesu blod, förstör den, i Jesu namn.

10. Varje makt, motstånd mot Guds kraft i mitt liv, attackerar jag dig med Guds åskande eld, i Jesu namn.

11. Varje berg med envisa problem i mitt liv, faller ner och dör, i Jesu namn

12. Varje osynlig hand som verkar ond i mitt liv, försvinner i Jesu namn.

13. Varje demon av frustration i mitt liv dör i Jesu namn.

14. Jag avvisar varje anda av avslag och avbryter dess verksamhet i mitt liv, i Jesu namn.

15. Jag förkastar och kastar ut mitt liv varje djupt rotade misslyckande, i Jesu namn.

16. Varje fattigdom i min familj, mitt liv är inte din kandidat, dör, i Jesu namn.

17. Heliga andens eld, bränn varje fattigdomskläder i mitt liv, i Jesu namn.

18. Varje anda av misslyckande i mitt liv, lossa ditt grepp och dö, i Jesu namn.

19. Varje anda av fick-med-hål, slösa min ekonomi, dör, i Jesu namn.

20. Jag förordnar att jag inte ska arbeta förgäves. En annan person får inte äta frukten av mitt arbete, i Jesu namn.

21. Varje förfäders anda av ilska, förlora ditt grepp om mitt liv, i Jesu namn.

22. Varje grepp av oförlåtande ande i mitt liv, bryt av Jesu blod.

23. Varje grepp i andlösheten av bönlöshet i mitt liv dör nu i Jesu namn.

24. Varje ande som stjäl från mig faller ner och dör i Jesu namn.

25. Varje anda av blindhet i mitt liv, dör, i Jesu namn.

26. Varje fattigdom i min grund, dör i Jesu namn.

27. Varje problem, planerad för min framtid, ska du inte se dagsljuset i Jesu namn.

28. Varje krig, mot mitt genombrott i himlen, sprids i Jesu namn.

29. Varje cirkel av problem i mitt liv, dör, i Jesu namn

30. Genom Jesu blod gör jag mina genombrott oberörbara för någon ond kraft, i Jesu namn

annonser

4 KOMMENTARER

  1. Du kan använda fattigdom för att hänvisa till alla situationer där det inte finns tillräckligt med något eller dess kvalitet är dålig. [formellt] Storbritannien har drabbats av en ambitiös fattigdom.

  2. Det finns så många alternativ där ute, hur kan du veta vilken som är den bästa studien Bibeln? Denna djupgående guide hjälper dig till det perfekta valet för dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här