Den effektiva bönen

1
23215

Markus 11:24:
24 Därför säger jag eder: Vad du än önskar när du ber, tror att du tar emot dem och att du ska få dem.

Bön kan definieras som en direkt kommunikation med Gud genom tro, om ditt livs frågor. Bön är det medium som kopplar oss till det övernaturliga. Genom bön berättar vi Gud om frågor i våra liv som besvärar oss. Bön handlar inte bara om att be om behov, vi beröm också Gud genom bön, vi tillber honom också genom bön. Som troende på Kristus måste vi förstå att vi inte tjänar en gud som lagrar böner, utan vi tjänar en gud som svarar på böner. Gud hör våra böner, och när vi ber till honom i tro svarar han oss.

Bön är en av de återlösta största tillgångarna. Det är vår kommunikationslänk till Gud, vår himmelske Fader. Tyvärr utnyttjar dock många antingen inte privilegiet eller så närmar de sig fel. Inte undra på att du hör dem säga, "Jag har bett i månader nu och fortfarande inget svar från Gud ännu." Jakob 4: 2-3 berättar om orsaken till deras misslyckande: Ni lustar och har inte: ni dödar och önskar att få och kan inte få: ni strider och strider, men det har ni inte, för ni frågar inte, ni frågar och får inte, för ni frågar fel ...
Tills du vet betydelsen av bön och hur du ber på rätt sätt kommer du aldrig att vara fri från påtryckningar.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

För att dina böner ska besvaras måste du närma dig böner med rätt procedurer. Det finns alltid ett rätt sätt att be. Och när du följer det här rätt sättet kan dina böner inte undgå omedelbara svar. Matteus 6: 9-13, Jesus gav oss en modell av en effektiv bön. Vi kallar det Herrens bön. Klicka på om du vill veta mer om hur du ber med hjälp av Herrens bönmodell här. Om du studerar Herrens bön, kommer du att se att varje bön måste börja med tacksägelse, vi måste erkänna Guds överlägsenhet över våra omständigheter, för det andra måste vi erkänna och be för att Guds rike ska råda i vår värld. Att be för kungariket ber om att evangeliet ska ta över världen och därigenom leda till frälsning av själar över hela världen. För det tredje presenterar vi nu våra personliga önskemål till Herren, vi måste vara specifika i våra böner och berätta för Herren vad vi vill att han ska göra i våra liv, för det fjärde, vi måste också be om barmhärtighet, både på oss själva och mot de som har gjort oss oroliga, vi måste lära oss i böner för att förlåta även som Kristus har förlåtit oss, slutligen slutar vi våra böner tacksägelse, uppskattar Gud för att han besvarade våra böner. Observera att utan din tro är på plats är svaren på dina böner inte i sikte. Du måste be och tro på att det du ber om dig ska få.


Bön kräver ingen annan behandling i himlen än svar. Gud har ingen rekordbok för böner, och han har inte heller ett förråd för dem. De besvaras antingen eller returneras till avsändaren. Det är anledningen till att många aldrig har fått svar på sina böner. Men från och med nu ser jag att du använder denna mirakelböneguide, så att du alltid får svar varje gång du står inför Gud i bön.

Bön är andan från den förnyade andan. Precis som alla starka förhållanden trivs med att upprätthålla en mycket bra kommunikationslänk mellan de inblandade parterna, så fungerar bön inte bara som ett sätt att få Gud att ingripa i våra affärer, det förstärker styrkan i vårt förhållande till honom, eftersom det är en av de sätt vi samverkar med honom. Bön är inte valfri för den troende eftersom den är ett av våra viktiga förbundsansvar. Det är därför Guds ord förmodar att vi alltid ber, Lukas 18: 1, 1 Tessalonikerbrevet 5:17

Kraften i bön

Bön är en kraftfull förändringskraft i den troendes liv. Med bön kan vi förändra allt. Bön är det enda sättet en kristen genererar och släpper kraft. Om du vill se Guds kraft på jobbet, be, om du vill stå emot djävulen, be, om du vill dämpa krafterna hos furstendömen och krafter av mörker, be, om du vill njuta av det gudomliga hälsa och helhet, be, om du vill se andlig tillväxt, be, om du vill bli fylld med Heliga Anden ,be. Bön är nyckeln till det övernaturliga.

Varje bön kristen kommer alltid att förtrycka djävulen och hans agenter. I Psaltaren 68: 1 sa Guds ord, "låt Gud uppstå och låt hans fiender spridas" sanningen är att denna Gud inte kommer att uppstå i din situation, förrän du står upp i böner. Vår Gud är en principgud, han kommer inte att ingripa i ditt liv förrän du anropar honom i tro, han är en allestädes närvarande Gud, men hans uppenbara närvaro ses och upplevs bara där han kallas till i bön, troens bön . Bön är ett massförstörelsevapen i den troendes hand, när du är en bön kristen är du en fara för djävulen och mörkerriket. Därför anklagar jag dig idag, vad det än är i ditt liv som djävulen strider mot dig om, vad det än är du passerar genom idag, jag uppmuntrar dig att uppstå i böner, tillrättavisa djävulen och kasta honom ur ditt liv och din familj evigt i Jesu namn. Här på vardagliga böreguide, vi har kraftfulla bön poäng som kan hjälpa dig att löna andlig krigføring det kommer att ge dig herra över djävulen.

8 fördelar med bön.

Vi kommer att titta på 10 fördelar med bön, vad en troende kommer att gynna, när han eller hon är engagerad i en böns livsstil.

1). Hjälp från ovan:

Psalms 121: 1-2:
1 Jag lyfter mina ögon till bergen, varifrån min hjälp kommer. 2 Min hjälp kommer från Herren, som skapade himmel och jord.

Böner ger oss hjälp ovanifrån. När vi ber uppmanar vi himmelens krafter att rädda oss. Ingen kan lyckas i livet utan hjälp, ingen kristen kan göra det i livet utan böner. Böner är det snabbaste och säkra sättet vi kan säkra hjälp från Gud, och när Gud hjälper dig, kan ingen människa stoppa dig i livet.

2). Få barmhärtighet:

Hebreerbrevet 4: 16:
16 Låt oss därför komma djärvt till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och finna nåde att hjälpa till i tiden av nöd.

På bönalteret får vi barmhärtighet, Guds barmhärtighet är ovillkorlig, men de kan bara tas emot på bönesalteret. Om du vill fortsätta att njuta av Guds kärlek och hans ömma barmhärtighet, som är nya varje morgon, gå alltid till honom i böner. Tillbringa alltid kvalitetstid med Gud i hans närvaro och hans godhet och barmhärtighet kommer ständigt att följa dig alla dina dagar i ditt liv. Varje gång vi kommer till Guds tron ​​i böner, är hans barmhärtighet och nåd alltid tillgängliga för oss. Jag ber för dig idag, att ditt böneliv aldrig ska bli torrt i Jesu namn.

3). Angelic intervention:

Apostlagärningarna 12: 5-11:
5 Peter förvarades därför i fängelse, men bön hölls utan att kyrkan upphörde till Gud för honom. 6 Och när Herodes skulle ha tagit honom fram, sov Peter samma natt mellan två soldater, bundna med två kedjor; 7 Och se, Herrens ängel kom över honom och ett ljus sken i fängelset; och han slog Peter på sidan och höjde upp honom och sade: Stå upp snabbt. Och hans kedjor föll från hans händer. 8 Och ängeln sade till honom: Gör dig själv och binda dina sandaler. Och så gjorde han det. Och han sade till honom: Kasta ditt kläder om dig och följ mig. 9 Och han gick ut och följde honom; och visste inte att det var sant som gjordes av ängeln; men trodde att han såg en vision. 10 När de var förbi den första och den andra avdelningen kom de till järnporten som leder till staden. som öppnade för dem av sig själv: och de gick ut och gick vidare genom en gata; och genast gick ängeln bort från honom. 11 Och när Peter kom till sig själv, sade han: Nu vet jag om säkerhet, att Herren har sänt sin ängel och räddat mig ur Herodes hand och från all förväntan på judarnas folk.

Svar på våra böner kommer vanligtvis till oss av änglar. När vi ber, änglar ska fungera direkt. Böner är uppenbarligen det säkra sättet att se engelska ingripanden. Herrens änglar är eldiga varelser, de är kraftfulla, farliga och kan inte stoppas, när vi ber till Herren om frågor som rör oss, går Herrens änglar direkt in i handlingar. Över hela bibeln ser vi ängla ingripande som ett resultat av böner, nedan är några exempel:

i) Peter, Apostlagärningarna 12: 5-8.

ii) Cornelius. Apostlagärningarna 10: 3

iii). Hiskia. 2 Kungaboken 19:35

iv) Daniel. Daniel 10:13

v). Jacob. 32 Mosebok 22: 31-XNUMX.

4). Befrielse från lidelser:

Jakobus 5:13:
13 Är någon av er drabbad? låt honom be. Är någon glad? låt honom sjunga psalmer.

Vi uppmuntras i skrifterna att be när vi drabbas. Är någon bland er plågad? låt honom be. ” Inte, "... låt honom gråta ...", eller "låt honom titta ..." Det betyder att alla som är misshandlade, plågade eller deprimerade förväntas be om befrielse. Om du vill se att ditt ok på ditt liv går sönder måste du be. Om du vill att krafterna som skjuter ditt öde ska krossas, är bön den kungarikets styrka som rekommenderas för din befrielse.

Du är inte född av lidelser; du är skapad för att återspegla Guds ära, och bön är vad som krävs för att verkställa dina manifestationer. Bön är vad du använder för att befria dig från alla fiendens lidelser och för att återställa din skönhet i Kristus. När Hannah drabbades av barrenness gick hon till templet och bad. Gud hörde henne och gav henne en son (1 Sam. 1: 9-20). Därför reser du upp och ber dem i Jesu namn, oavsett vilket lidande djävulen har lagt i din kropp

5). Uppfyllelse av profetier:

1 Timoteus 1: 18:
18 Denna skyldighet ålägger jag dig, son Timoteus, enligt de profetier som gick framför dig, för att du genom dem skulle kunna kriga en bra krig.

Bönekrig är ett säkert sätt att uppfylla profetior. Om du vill se profetior uppfyllda i ditt liv måste du föra andlig krigföring. Du måste be dig in i uppfyllelse av profetior. Att Gud sa att det inte betyder att du bara ska gå och sova, har många kristna slösat bort medan de väntar på att profetior ska uppfyllas. Du väntar inte på profetior, du springer med profetior, och hur springer du med profetior, genom böner. Du måste fortsätta be för bekräftelsen av Guds ord i ditt liv för att se det ske.

6). Gudomlig riktning:

Psalms 16: 11:
11 Du ska visa mig livets väg: i din närvaro är glädjeens fullhet; vid din högra hand finns det nöjen för evigt.

Gudomlig riktning är de återlösta arv. Men du måste söka efter den för att kunna njuta av den. När du hittar livets väg, njuter du av fullhet av glädje och njutningar för alltid. Men de kan endast uppnås i Guds närvaro, vilket är vårt yttersta mål i bön. Genom böner kan vi be Gud visa oss den riktning han vill att vi ska ta i livet. Bön är det säkra sättet att upptäcka ditt syfte i livet. Gud är din skapare, han är tillverkaren och ingen vet syftet med en produkt bättre än tillverkaren själv, därför om du vill veta den väg du skapades för att följa i livet, om du vill upptäcka ditt syfte i livet, först och för det mesta går din skapare i böner. Be Herren leda dig.
När Gud leder dig kan du bara bli enastående i livet. Vissa människor är inte uteslutna för affärer, men har valt att göra det, antingen på grund av socialt inflytande eller personlig tillgivenhet. Andra är i alla typer av yrken där deras stjärna kanske aldrig lyser, eftersom de inte har hittat rätt väg. De fortsätter bara att famla runt. Men du har inte råd att gå igenom livet och göra det som verkar vara rätt för dig. Det är för riskabelt! Låt Gud leda dig idag, och din väg ska ständigt vara ett lysande ljus.

7). Invigning:

Att helgas betyder att bli förskild till ett heligt liv. När du lever ett bönliv lever du ett helgat liv. Du kan inte tillbringa kvalitetstid alltid med Gud och ändå vara bekväm med synd. Bön hjälper oss att bygga andlig förmåga att leva ett heligt liv. Ju mer vi ber desto mer helgade blir vi och ju mer helgade vi blir, desto mer lik blir vi Kristus.

Ordets roll i bön

Att be utan Guds ord är bara ett tomt tal. Det är Guds ord i dina böner som ger dina böner kraften att beordra svar. Gud svarar inte på engelska eller något annat språk du använder för att be, han svarar bara på sitt ord. Himmel och jord ska förgå men hans ord kommer aldrig att försvinna.

Att be är precis som att presentera ditt ärende inför en domare i ett domstolsrum, du blinkar inte ett ärende för att du vet hur man berättar historier, du vinner ett ärende för att dina berättelser backas upp med hårt dokumenterade bevis. På samma sätt är det med böner. Vad du än kräver av Gud i böner, måste du söka i skrifterna och hitta Guds ord som är relaterat till det område av ditt behov och presentera det för Gud i dina böner. Om du till exempel ber till Gud om fruktbarhet, kommer du att påminna honom om hans ord i 23 Mosebok 25:XNUMX, att de som tjänar dig inte ska vara karga, du påminner honom också om hans ord i XNUMX Mosebok, där han befallde mänskligheten att vara fruktbart och mångfaldigt. När du påminner Gud om hans ord under dina böner, presenterar du ett starkt ärende inför Gud, allas domare, och eftersom Gud inte kan förneka sitt ord, kan han inte förneka dig svaren på dina böner.

Snälla, be inte utan en ordentlig studie av ordet. Tack Gud för internet i dessa dagar, vad du än vill be om, gör en undersökning i ordet om det området. Om du till exempel vill be en bön för helande, gå online och sök på Google efter bibelverser om läkning, kopiera ner dessa verser, läs dem och använd dem för att påminna Gud i böner. Citera tillbaka hans ord till honom, säg till honom, ”Fader, om du har sagt och gjort detta i ditt ord, kom och gör detsamma i mitt liv i Jesu namn”. Att be med ordet gör att dina böner är omöjliga att ignoreras av Gud. Jag ser alla dina böner formas idag besvarade i Jesus namn.

Hur man närmar sig tronrummet för bön

För varje framgångsrik satsning finns det alltid ett kunnande, och det inkluderar bön. Vi kommer snabbt att titta på sätt att närma oss bönens tron.

1). Tro i hans namn.

Allt i detta rike börjar och slutar med tro. Utan tro är det omöjligt att närma sig Gud, Hebreerbrevet 11: 6. Tro är absolut beroende av Gud. När vi ber med absolut beroende av Gud ser vi hans trofasthet i våra liv. För att närma oss tronrummet måste vi komma till tro, vi måste tro på den Gud som vi ber till. Om vi ​​missar tronsteget blir alla andra meningslösa. Vår tro måste vara i Jesu Kristi namn när vi närmar oss bönens altare. Vår bön måste börja i Jesu namn och sluta i Jesu namn.

2). Tacksägelse:

Thanksgiving är det mest effektiva sättet att gå in i Guds närvaro. Varje bön till Gud börjar med tacksägelse. Thanksgiving uppskattar Gud för vem han är och för vad han har gjort i våra liv. När vi uppskattar Gud, uppskattar hans godhet hela tiden i våra liv.

3). Djärvhet:

Hebreerbrevet 4:16 ber om att vi ska komma till bönens altare med djärvhet. Vi måste vara djärva inför Gud i böner, han är vår Fader och han älskar oss på sätt som vi aldrig kan föreställa oss. Därför får vi inte vara blyga inför Gud, även om du har syndat, bara få hans barmhärtighet och nåd för att gå vidare i Kristus. Gud kommer alltid att svara på våra djärva förfrågningar i Jesu namn.

4). Var specifik i dina önskemål:

Bönen är inte fullständig förrän vi har framlagt våra önskemål inför Gud. På detta område är det mycket klokt att vi är specifika i våra böner. Berätta för Gud exakt vad vi vill att han ska göra i ditt liv. Vandra inte eller plaskar, gå bara direkt till saken, om du vill läka, be honom om läkning, om du vill ha visdom, be honom bara om visdom, om du vill ha vägbeskrivning, fråga bara honom för vägbeskrivning. Var specifik och tydlig i dina önskemål.

5). Förväntan:

Utan förväntan kommer din tro inte att pågå. Förväntningarna är enkla att vänta Ernestly på dina svar, det är att tro Gud att dina böner har besvarats. Förväntningar är det som kopplar vår tro till våra mirakel. För varje bön vi ber, måste vi förvänta oss våra svar. Det är bara förväntningarna från de rättfärdiga som kommer att ske i slutändan. Bön är precis som att ringa din vän i telefon och be henne att komma till ditt kontor, och hon berättar att hon kommer att vara där om en timme, den bönen, men förväntningarna väntar på att hon kommer på kontoret att komma inom en timme. Du ser, på grund av din förväntning kommer du att vara korrekt positionerad eftersom du förväntar dig dina svar. På samma sätt när vi ber till Gud bör vi inte bara stanna vid bönerna, vi måste förvänta oss våra svar eftersom bara de som förväntar sig svar ser dem. Det är lätt att missa en besökare när du inte förväntar dig honom eller henne.

Bönförstärkare

Bönförstärkare är andliga aktiviteter som stärker vårt böneliv. Denna andliga aktiviteter håller vår bön eld. Nedan finns två stora bönförstärkare:

1). Fasta:

Fasta är att underkasta köttet eller kroppen för att utveckla din ande genom bön och ordet. Under fasta avstår vi från mat, dryck och allt annat som kan ge glädje åt köttet, så att vi kan söka Gud. Bön är makt, men fasta är katalysatorn som påskyndar din bönreaktion. Det vill säga att fasta gör din bön ännu mer fokuserad och kraftfull. Att äta, dricka och titta på TV kan vara en distraktion för dig ibland, det är därför du bör ge till fasta. Fasta i sig bidrar inte till ditt andliga liv, men när vi ber snabbt och studerar snabbt, maximerar vi de andliga fördelarna med fasta. Fasta kan göras i 3 timmar, 6 timmar, 12 timmar osv när andarna leder dig. Här är några vers från bibeln om fasta, Matteus 17:21, Luke 4:14, Matteus 6: 16-18, Jesaja 58: 6-8.

2). Be i den Helige Anden

Den Helige Anden hjälper oss att be effektivt. Vill du att ditt böneliv ska brinna? Då önskar du att bli fylld med den Helige Anden. Att bli fylld med Ho! Y-spöket bevisas genom att be i tungor. När vi ber i tungor ber den Helige Anden genom oss, och enligt Judas 1:20 är det den högsta formen av bön.

Krafterna mot oss är andliga, så vi måste konfrontera dem från andens rike, eftersom köttet inte har tillräckligt med kraft för att hantera dem. Det är därför Jesus lovade oss den Helige Ande, vår Hjälpare och Hjälpare, att hjälpa oss att överträffa det fysiska riket till det himmelska. liv. För att öka ditt bönliv till svaren, be alltid i anden, låt den Helige Ande be igenom och du ska alltid se övernaturlig seger.

Provbön:

Jag tror att du nu är bekant med att be den effektiva bönen, nu kommer vi att titta på några exempel på bönpunkter. Jag kallar dem exempel eftersom det fungerar som en guide. Vi har en enorm böndagbok på vår webbplats, så jag ska dela några av bönpunkterna med dig för att du ska kunna starta din resa till effektiv bön. Nedan finns några bönelänkar som hjälper ditt böneliv:

1). Bön för att läka, klicka här

2). Bön för framgång, klicka här

3) .Prayer för familjen, Klicka på Här

4). Bön för livmodern, klicka Här

5). Bön för barn, klicka Här

6). Bön för skydd, klicka Här

7). Bön för genombrott, klicka Här

8). Morgonbön, klicka Här

9). Midnattbön, klick Här

10). Fasta och bön, klicka Här

11). Fler böner, klicka Här

Slutsats

Jag tror att det här var till hjälp för dig, ämnet för bön i en kristen liv kan aldrig betonas för mycket, bön är varje kristens livstråd. Jag ber att nåden att vara fast vid bönaltaret vila på dig hela tiden i Jesu namn. Förbli någonsin välsignad.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön för att läka konstiga sjukdomar
nästa artikel30 Frälsningsbön från bekant anda
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.