Kraften i serenitetsbön i vårt vardag.

0
4951

2 Kor 12: 8-10:
8 För denna sak bad jag tre gånger för Herren för att den skulle gå ifrån mig. 9 Och han sade till mig: Min nåd är tillräcklig för dig, ty min styrka är perfekt i svaghet. Därför gläder jag mig hellre över mina sjukdomar, så att Kristi kraft kan vila på mig. 10 Därför glädjer jag mig i sjukdomar, i förräderier, i nödvändigheter, i förföljelser, i besvär för Kristi skull: för när jag är svag, då är jag stark.

Romarna 7: 14-25:
14 Ty vi vet att lagen är andlig; men jag är kött, såld under synd. 15 För det jag gör, tillåter jag inte; för det jag vill, det gör jag inte; men vad jag hatar, det gör jag också. 16 Om jag gör det som jag inte vill, godkänner jag lagen att det är bra. 17 Nu är det inte mer jag som gör det, utan synden som bor i mig. 18 Ty jag vet att i mig (det vill säga i mitt kött) bor ingen god sak; ty vilja är närvarande hos mig; men hur jag utför det som är bra tycker jag inte. 19 För det goda som jag vill, gör jag inte; men det onda som jag inte vill, som jag gör. 20 Om jag gör det skulle jag inte göra det, det är inte mer jag som gör det, utan synden som bor i mig. 21 Jag finner då en lag, att när jag skulle göra gott, är det onda med mig. 22 Ty jag har glädje i Guds lag efter den inre mannen. 23 Men jag ser en annan lag i mina medlemmar som strider mot lagen om mitt sinne och förde mig i fångenskap till lagen om synd som finns i mina medlemmar. 24 O eländig man som jag är! vem ska rädda mig från denna döds kropp? 25 Jag tackar Gud genom Jesus Kristus, vår Herre. Så då med mitt sinne tjänar jag själv Guds lag; men med köttet syndens lag.

Serenity bön är ett namn som ges till en bön som är skriven av den amerikanska teologen Reinhold Niebuhr (1892-1971). Nedan belyses den bäst kända formen av denna bön:

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Gud, ge mig lugn till
acceptera de saker jag inte kan ändra
Mod att ändra de saker jag kan
Och visdom att känna skillnaden.

Denna stillhetsbön är en snabb bön. Om kristna bara kan förstå kraften i denna bön, kommer det att bli fred i våra liv oavsett livets stormar. Ordet lugn betyder lugn eller att vara lugn, det betyder också fred i sinnet eller hjärtat. Serenity bön hjälper oss att förstå och acceptera komplexiteten och komplikationerna i livet. Detta bön hjälper oss att förstå att det finns saker i vårt liv som vi kan förändra och att det finns andra saker i vårt liv som vi bara måste leva med. Förmågan att känna till skillnaden mellan de två är nyckeln till varaktig fred och personlig acceptans.

Serenitetsbönen lär oss att älska och acceptera oss själva trots våra svagheter och brister. Mannen är inte en perfekt varelse, ingen är perfekt, inte ens en. Oavsett dina goda avsikter i livet måste det alltid finnas vissa aspekter av ditt liv som måste saknas. Sanningen är detta, människan kommer aldrig att vara perfekt förrän tiden är slut. Serenity bön hjälper oss att omfamna de aspekter av våra liv som vi inte kan förändra, och ger oss också modet att ändra de aspekter av våra liv som vi kan förändra. Det hjälper oss att göra vårt bästa i livet och leva resten för Gud. Gud förväntar oss inte att vi ska vara perfekta, han vill bara att vi ska ge honom vårt bästa, Gud är OK med vårt bästa, hur otillräckligt det är. Låt oss nu titta på ett skriftligt exempel om kraften i stillhetens bön:

Fallstudie från Bibeln: Serenity Prayer:

2 Kor 12: 7-10:
7 Och för att jag inte skulle bli upphöjd över måtten genom uppenbarelsens överflöd, fick jag en torn i köttet, Satanens budbärare för att buffera mig, så att jag inte skulle bli högre än måtten. 8 För denna sak bad jag tre gånger för Herren för att den skulle gå ifrån mig. 9 Och han sade till mig: Min nåd är tillräcklig för dig, ty min styrka är perfekt i svaghet. Därför gläder jag mig hellre över mina sjukdomar, så att Kristi kraft kan vila på mig. 10 Därför glädjer jag mig i sjukdomar, i förräderier, i nödvändigheter, i förföljelser, i besvär för Kristi skull: för när jag är svag, då är jag stark.

Ovanstående bibelvers berättar om aposteln Paulus dilemma, Paulus var en man med uppenbarelser, Gud avslöjade många saker att paulera på sin tid, faktiskt hade Paulus fler uppenbarelser av Jesu person mer än alla apostlarna sammanställde , Han skrev två tredjedelar av det gamla testamentet och Jesu Kristi evangelium bygger på Paulus grundläggande läror. Men Paulus liv var inte helt perfekt, han mötte många utmaningar i sitt personliga liv (se Romarna 7: 14-25). I den här fallstudien ser vi att han kämpade med ett problem som han kallade 'en tagg i köttet', han använde en talform för att beskriva det eftersom även Paul skämdes för att nämna det. Det var en svaghet i Pauls liv, och Paul grät till herren vid tre olika tillfällen. Han ville desperat ändra sin situation, han ville desperat att taggen i hans kött skulle försvinna, han var frustrerad tills Gud svarade på hans rop.

Nu vill jag att du ska se vad Gud sa till honom. Han sa: Min nåd är tillräcklig för dig, för min styrka är perfekt i svaghet. Vilket svar !!! Man skulle ha förväntat sig att Gud skulle ta bort problemet omedelbart, men Gud lärde aposteln Paul och oss alla kraften i lugnbön. Han sa till Paul, min nåd är tillräcklig för dig, jag valde dig inte för att du är perfekt, så sluta försöka vara, jag väljer dig genom nåd och det är den nåd som kommer att behålla dig. Oavsett vad du inte kan förändra i ditt liv, lär dig att acceptera det, min styrka kommer att leda dig alla genom dina svagheter. Se nu vad Paul nu sa efter det: Därför gläder jag mig hellre över mina sjukdomar, så att Kristi kraft kan vila på mig. 10 Därför glädjer jag mig i sjukdomar, i förräderier, i nödvändigheter, i förföljelser, i besvär för Kristi skull: för när jag är svag, då är jag stark.

Wow!!! Är inte detta vackert, Paul var inte längre deprimerad, han sa att jag kommer att ära i mina svagheter, jag har lärt mig att acceptera det jag inte kan förändra i mitt liv. Jag kommer inte längre att slå mig själv längre, jag kommer att älska mig själv oavsett vad. De saker i mitt liv som jag kan förändra kommer jag att förändra, men de saker i mitt liv som jag inte kan förändra kommer jag att leva med. Jag vet att min fader i himlen älskar mig för vem jag är, inte för att jag är perfekt. När jag är svag är jag stark. Det är hur lugnbönen förvandlade aposteln Paulus liv, och det kan göra samma sak mot dig idag. Låt oss snabbt titta på 7 sätt som lugnbön kan förbättra ditt liv.

7 sätt att ömtidsbön kan förbättra ditt liv

1). Ger dig fred: När du ber serenitetsbön förstår du att Gud älskar dig oavsett dina svagheter och korta tillfällen. Denna försäkran om hans kärlek ger dig fred. När du vet att Guds styrka visar sig vid din svaghetspunkt kommer dina brister aldrig att deprimera dig igen.

2). Mod att gå vidare: Serenity bön ger dig mod att gå igenom levande segeröst, oavsett dina brister. När du vet att du inte är perfekt och kanske aldrig blir det, men Gud ändå älskar och accepterar dig ändå, kommer du att ha modet att gå framåt i livet. De som tillåter korta tillfällen tynger dem, kan aldrig ha modet att göra framsteg i livet. Serenity bön ger dig mod, för du vet att Gud fortfarande väljer de svaga för att skämma de starka

3). Ödmjukhet: Serenity bön hjälper oss att vara ödmjuka i livet. När vi erkänner våra svagheter, ser vi hur ömtåligt mänskligheten är, och det kan göra oss ödmjuka. När Guds styrka och nåd blir vårt ankare i livet förstörs jaget helt från våra liv. Det är därför Paul sa att jag hellre kommer att skryta med mina svagheter, inte min styrka, det beror på att han har sett att hans framsteg är genom Guds nåd och styrka. Han har blivit ödmjuk.

4). Tålamod med människor: Serenity bön hjälper oss att utveckla tålamod när vi handlar med människor. Eftersom vi nu erkänner våra svagheter, lär vi oss nu att erkänna andras svagheter. Vår djupa förståelse för att ingen människa är perfekt hjälper oss nu att skapa rum för förbättringar i människors liv.

5). Ovillkorlig kärlek till andra: Serenity-böner hjälper oss att älska andra människor för vem de är och inte på grund av vad de gör eller inte gör. När Paul ropade till Herren för att hjälpa honom att förändras, lät Gud honom veta att jag inte behöver att du förändras innan jag älskar dig, jag kommer alltid att älska dig oavsett om du byter eller inte. Att förstå denna kärlek hjälper oss att älska varandra utan villkor. Vi lär oss att älska människor oavsett om de är perfekta eller inte. (De är alltid inte perfekta).

6). Visdom: Kunskapen som kommer från att be sena stillhetens bön ger oss visdom. Det gör oss klokare i vårt sätt att leva och hur vi ser livet. Kom ihåg att visdomen att veta skillnaden mellan vad du kan förändra och vad du inte kan är verkligen en stor visdom.

7). Beroende på Gud: Vi är räddade av nåd och inte av våra egna ansträngningar. Oavsett hur hårt människan försöker, kan han aldrig vara perfekt inför Gud, människan kommer alltid att bero på att Gud accepteras av honom. Kristus Jesus betalade priset för vår frälsning, hans rättfärdighet har blivit vår rättfärdighet, 2 Kor 5: 17-21. Serenity bön öppnar våra ögon för vad Kristus gjorde för oss i förlossningen. Detta gör att vi är beroende av Gud när vi går i livet. Vi vet att vår förlåtelse är bortom honom, vår rättfärdighet är från honom, vår helighet är från honom.

Slutsats

Jag tror att vi nu ser kraften i stillhetens bön. Vi vet nu varför vi alltid måste be denna bön. Att känna Guds villkorslösa liv genom Kristus Jesus är nyckeln till att ha varaktig lugn i livet. Jag ber för dig idag att ditt kristna liv kommer att vara fredligt i Jesu namn.

 


annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här