Betydelsen av Herrens bön vers för vers

2
17657

Matthew 6: 9-13:
9 På detta sätt ber du därför: Vår Fader, som är i himlen, är ditt heliga helgade. 10 Ditt rike kommer. Din vilja görs på jorden, som den är i himlen. 11 Ge oss i dag vårt dagliga bröd. 12 Och förlåt oss våra skulder, liksom vi förlåter våra gäldenärer. 13 Och led oss ​​inte till frestelse, utan befria oss från det onda; ty ditt är kungariket och makten och härligheten för evigt. Amen.

I boken Lukas 11: 1-4, i vers en, sa Bibeln, efter att Jesu lärjungar såg honom be, kom de till honom och bad honom att lära dem att be. Jesus gick omedelbart vidare för att lära dem att be. Bönmodellen Jesus gav sina lärjungar har sedan dess varit känd som Herrens bön or vår fars bön. Det är viktigt för oss att notera att herrarnas bön inte ska sjungas ordligt, utan den bör användas som en guide till bön. Det är att det ska användas som en modell för våra böner. När vi ber förväntas vi följa mönstret i Herrens bön.

För att kunna be effektivt måste vi förstå innebörden av herrebönen som Jesus Kristus gav oss. Vi måste förstå bönens mönster vers för vers. En god förståelse för Herrens bön hjälper till att skapa vår grund i bönen. När du ber, enligt det fastställda mönstret för herrenes bön, ber du en bön som måste besvaras. Låt oss nu titta på innebörden av Herrens bön vers för vers.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Betydelsen av Herrens bön

För skriftens referensändamål kommer vi att använda Matteus 6: 9-13 som vårt ankerskrift för Herrens bön. Låt oss ta det vers för vers.

1). Vers 9: Vår Fader som är himmelrik, är ditt helgade helgade. Psalms 100: 4 berättar att vi måste gå in i hans portar med Thanksgiving och hans domstolar med beröm. Varje bön bör börja med tacksägelse och beröm. Jesus demonstrerade att vid Lazarus grav, Johannes 11:41, och när han var på väg att föda tusentals i vildmarken, Luke 9:16. För att våra böner ska vara effektiva, bör vi lära oss att komma in i Guds närvaro med ett tacksamt hjärta, oavsett vad vi går igenom i livet, vi bör lära oss att uppskatta Gud för vem han är för oss och för vad han har gjort för oss. Detta kommer att göra att våra böner kommer till Guds hjärta snabbt. Men vi måste vara försiktiga med att inte använda detta som en formel för att komma till Gud, vi måste veta att vi inte kan lura Gud, vi måste tacka honom för att vi älskar honom och på grund av hans ovillkorliga kärlek till oss, inte bara för att vi vill att han ska svara på våra böner. Sanningen är att Gud kommer att svara oss om vi tackar honom eller inte, men det är klokt av oss att uppskatta hans godhet i våra liv som pengar inte kan köpa.

2). Vers 10. Ditt rike kommer. Din vilja görs på jorden, som den är i himlen : För det andra måste vi som kristna lära oss att be för Guds rike. Att be för rikeets främjande bör vara av största vikt för oss. Att be för kungariket inkluderar böner för frälsning av själar, böner för kristna som genomgår utmaningar, böner för att Jesus Kristus evangelium ska ta över världen, bön för skydd och bevarande av kristna över hela världen, detta och många fler är kungariket fokuserade böner.

3). Vers 11. Ge oss denna dag vårt dagliga bröd: Efter att du har tackat Gud och bad för kungariket, nu kan du be om dina personliga behov, är Gud engagerad i att försörja sina barn dagligen. Det är här du börjar nämna syftet med dina böner till herren, dina personliga uppmaningar till honom. Det är viktigt att notera att alla dina bönförfrågningar inför Gud måste säkerhetskopieras av hans ord. Guds ord är vår starka anledning i böner. När vi påminner honom om vad hans ord säger i våra böner, reser han sig upp och hedrar sitt ord i våra liv.

4). Vers 12. Och förlåt oss våra skulder, som vi förlåter våra gäldenärer: Vi måste lära oss att erkänna och ta emot Guds barmhärtighet, klagan 3:22, säger att det är Guds barmhärtighet som håller oss vid liv. Vi måste lära oss att ta emot Guds barmhärtighet på bönens altare. Många troende missförstår denna vers mycket, de tolkar den felaktigt så att det ser ut som om Jesus gav oss ett villkor här. De tror att Jesus sa, att när du inte förlåter andra kommer Gud inte att förlåta dig. Sanningen är enkel, Jesus pratade med sina lärjungar som var under lagen, och han använde lagens normer för att lära dem. Nu har lagen uppfyllts i Kristus Jesus. Vi förlåter inte för att bli förlåtna, utan vi förlåter för att Herren redan har förlåtit oss, Kolosserna 3:13. Medan vi ännu var syndare visade Gud oss ​​sin ovillkorliga kärlek och förlät alla våra synder genom Kristus. Det är därför vi förlåter andra idag. Vi hittar styrkan att förlåta andra eftersom Kristus förlät oss. Även under Nådens nya förbund ber vi inte om nåd, vi får barmhärtighet och nåd på bönens tron, Hebr 4:16. Därför när vi brister, går vi modigt till hans tron ​​för att ta emot barmhärtighet och nåd för att göra det möjligt för oss att övervinna. Ära till Gud !!!

5). Vers 13. Och led oss ​​inte till frestelse, utan befria oss från det onda: Detta avsnitt ber vi om gudomligt skydd, Jesus uppmanade oss att be så att vi inte faller i frestelser, Matteus 26:41. Vi måste täcka oss med Jesu blod. Bön är nyckeln till andligt och fysiskt skydd. Vi måste alltid be den heliga anden att vägleda oss i våra dagliga angelägenheter och rädda oss från djävulens fällor och frestelser.

6). Vers 13, Slutsats. Ty ditt är kungariket och makten och härligheten för evigt. Amen: Rund upp dina böner med tacksägelse igen, börja tacka honom för att han besvarade dina böner, ge honom beröm och tro att allt du har frågat har han svarat. Avsluta sedan slutligen dina böner i Jesu Kristi namn. Namnet på Jesus Kristus är det sigill som gör dina böner svarsfulla. Jag tror att den här guiden kommer att hjälpa till att förbättra ditt böneliv. Kom ihåg att detta inte bör behandlas som en formel, utan som en guide till att be till den Gud som älskar dig villkorslöst. När du följer denna guide från herrens bön, ser jag att ditt böneliv är supereffektivt i Jesus namn. Amen.

 


tidigare artikelKraften i serenitetsbön i vårt vardag.
nästa artikelBön för skydd mot mörkret
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Jag läser detta så att jag kunde förstå och be på rätt sätt och med mitt sanna hjärta. Om inte alla, det är en del av denna webbplats, för riktning att be, tack, Gud välsigne oss alla.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.