Kraften i bön i vårt vardag.

3
23840

2 Krönikeboken 7: 14:
14 Om mitt folk, som kallas med mitt namn, ska ödmjuka sig och be och söka mitt ansikte och vända sig från deras onda vägar; då kommer jag att höra från himlen och förlåta deras synd och läka deras land.

Bön är en kommunikationshandling med Gud. Bön eller bön är processen där vi skapar gudomlig anknytning till vår tillverkare. Varje religion i världen ber, även hedningar och avgudsdyrkare ber. Bön är ett universellt sätt på vilket människan försöker ansluta sig till sina andliga rötter. I den här artikeln kommer vi att titta på vikten av bön i vår vardag. Vi ska också titta på vår Herres bönoch typer av bön.Också för denna artikel ska vi fokusera på att be som kristen.

När vi ber, pratar vi med Gud om frågorna i våra liv och vi förväntar oss också hans ingripande i form av svar på våra bönförfrågningar. Bön är inte en monolog, det är inte en ensidig kommunikation, det är en dialog, en tvåsidig kommunikation mellan Gud och människan. När vi ber till Gud i himlen förväntar vi oss att han kommer att svara oss enligt de förfrågningar vi har gjort till honom.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Bön är en handling av tro. Detta beror på att vi ber till en Gud som vi inte ser, vi kallar på gudar som vi inte förstår. Vi uttrycker vår tro på det osynliga när vi ber för vi förväntar oss att Gud ska höra och svara på våra böner varje gång vi ber till honom. Bön kan också göras i form av tacksägelse och lovordar till den allsmäktige Gud. Som kristna har Gud gett oss namnet på sin son Jesus Kristus att använda i böner. Johannes 14:13, Johannes 15: 7, säger att allt vi ber i Jesus Kristus namn, kommer Gud att ge oss omedelbara svar. Jesu namn är vårt lösenord för besvarade böner. När vi ber i Jesu namn ger Gud oss ​​direkt tillgång till allt som Kristus har gjort tillgängligt för oss i inlösning. Ingen troende kan leva ett segerrikt liv utan bön, en bön mindre liv är ett liv med total frånkoppling från Gud, och när vi är frånkopplade från Gud utsätts vi för olika frestelser från den onda.

Our Lord's Prayer (Our Model of Prayer)

För att kunna be effektivt måste man behärska bönens konst. Att be till Fadern i himlen har förfaranden. Jesus tänkte oss hur man ska be i Bibeln, vi kallar det vår Herres bön eller Herrens bön. I denna bönmodell ser vi grunden för en effektiv bön. Varje bön som måste besvaras måste följa mönstret i Herrens bön. Vi ska gå igenom Herrens bön för att se rätt sätt att vi ska presentera vår begäran för Fadern.

Matthew 6: 9-13:
9 På detta sätt ber du därför: Vår Fader, som är i himlen, är ditt heliga helgade. 10 Ditt rike kommer. Din vilja görs på jorden, som den är i himlen. 11 Ge oss i dag vårt dagliga bröd. 12 Och förlåt oss våra skulder, liksom vi förlåter våra gäldenärer. 13 Och led oss ​​inte till frestelse, utan befria oss från det onda; ty ditt är kungariket och makten och härligheten för evigt. Amen.

1). Guds namn: Ovanstående bibelvers började med bönen, fader vår som är i himmelen.  Varje bön måste riktas till Fadern i Jesu Kristi namn. Vi måste förstå att vi inte ber till Jesus Kristus eller genom Jesus Kristus, nej !!! Vi ber till den himmelske fadern i Jesu Kristi namn. Namnet på Jesus Kristus är namnet framför allt, Filipperna 2: 9. det är det enda namnet som ger oss omedelbar tillgång till Guds Faderns tron. Så dina böner bör börja med ord som, Fader, i Jesu Kristi namn ……. Sedan fortsätter du till nästa steg.

2) Tacksägelse: Efter att ha erkänt Guds namn måste du tacka och berömma honom, vi måste i bön erkänna Guds överhöghet och hans underbara verk i våra liv. Vi måste uppskatta honom för underverk av hans skapelser och hans mäktiga visdom som styr universum. När vi tackar Gud i böner använder vi ord som ... Vi tackar dig för din godhet och dina mäktiga gärningar, du är högre än den högsta, större än den största och bättre än den bästa, du är kungarnas kung och herren, herre, Fader, vi prisar dig för din oöverträffade visdom att styr universum, ta all ära Fader i Jesus namn amen ... Sedan fortsätter du till nästa steg.

3). Erkänn hans barmhärtighet: Vi måste förstå att det är ett privilegium att be inför Herren, Gud gör inte här en syndares bön, om du behöver frälsning klicka här, men tack och lov är vi frälsta av Kristus Jesus, inte av våra gärningar. Vi bör tacka Gud för hans ovillkorliga barmhärtighet i våra liv, klagan 3: 22-23, låt oss veta att det är av Herrens barmhärtighet att vi inte konsumeras, vi måste uppskatta honom för hans barmhärtighet som vi njuter av i våra liv varje dag. Vissa troende använder detta avsnitt för att be om förlåtelse för synder, det är också okej att göra det. Du kan använda ord som, Pappa, tack för din ovillkorliga barmhärtighet som är vintergrön i mitt liv, eller far, jag ber om att du i din ovillkorliga kärlek förlåter mig alla mina överträdelser i Jesu namn.

4). Lägg din begäran till Herren: I det här avsnittet kan du nu lägga fram din bönförfrågan till Herren, oavsett om du ber för dig själv, intermedierar för någon, ber en bön för läkning, etc. här låter du Gud veta dina intensioner för att be. Det är viktigt att du också vet att någon av dina önskemål måste säkerhetskopieras av Guds ord. Vi måste söka i skrifterna som rör vårt behovsområde så att vi kan presentera det inför Herren i böner. Om du till exempel ber om läkning kan du påminna Gud om dessa skrifter: Psalms 107: 20, Jesaja 53: 5, dessa helande skrifter kommer att säkerhetskopiera dina böner och Gud kommer att hedra hans ord i ditt liv.

5). Avsluta din bön med Thanksgiving: När du är klar med att presentera dina framställningar inför Gud bör du avsluta dina böner med tacksägelse. Uppskatta Gud för att han besvarade dina böner. När vi tackar honom visar vi att vi verkligen tror på hans förmåga att svara oss snabbt. Låt oss nu titta på vikten av bön i våra liv.

10 Betydelsen av bön

1) Andlig tillväxt: Bön övning är en andlig tillväxt övning. När vi lever ett böneliv börjar våra andar utvecklas mycket snabbt. Jesus sa att män borde alltid be och inte svimma, Luke 18: 1, när du besvimer betyder det att din styrka är liten, Ordspråksboken 24:10, och bristen på styrka är ett tecken på dålig tillväxt och utveckling. Därför är ett av de mest effektiva sätten att växa andligt att alltid engagera sig i böner.

2). Direkt tillgång till Gud: Bön ger oss direkt tillgång till Gud, när vi ber alltid, vi pratar alltid med Gud, när vi alltid pratar med Gud, blir vår närhet till Honom väldigt stark. Bön är motorvägen som kopplar det fysiska till det spirituella, varje bönande kristen har direkt tillgång till Gud. Närhelst Gud vill utveckla sina planer, talar han bara till dem som alltid talar till honom i böner.

3). Upplev Guds kärlek: När vi ber från vårt hjärta blir vi utsatta för Guds ovillkorliga kärlek, Gud kommer bara att visa sin ovillkorliga kärlek för dem som pratar med honom i böner dagligen. Låt oss veta detta, Gud älskar alla sina barn, han älskar till och med hela världen, Johannes 3:16, men han föredrar inte alla sina barn, han föredrar bara de som han känner och de som pratar med honom hela tiden i böner.

4). Få svar: En annan betydelse av böner är att vi får svar. När vi ber måste vi förvänta oss att Gud svarar. Gud vill att vår glädje ska vara full. Det är därför vi alltid måste ha stora förväntningar när vi ber. Jesus sade i Markus 11: 23-24, att vi alltid ska ha det vi säger, förutsatt att vi tror på det och förväntar oss det.

5). Övervunna mörka krafter: Bibeln säger oss att motstå djävulen, James 4: 7. Ett av de viktigaste sätten att motstå djävulen är genom böner, när du binder djävulen förblir han bunden. Gud har gett oss kraften att slå på ormar och skorpioner och förstöra alla djävulens verk, Matteus 17:20. Det är på bönens altare som du kan övervinna mörkers krafter runt dig och ditt hus håller.

6). Gudomlig riktning: Alla Guds barn har rätt till gudomlig riktning. Anledningen till att den Helige Ande skickades är att vägleda oss på vår väg i livet. Hur vägleder Guds Ande oss? Genom böner. Vi ber till den heliga anden i Jesu Kristi namn. Vi kan fråga Herren vilken väg vi ska gå så att vi inte missar det i livet.

7). Övervinn frestelsen: Om du kämpar frestelser, du måste be. Bön är huvudnyckeln till alla världsproblem. Jesus sa att be så att du inte faller i frestelser, Matt 26:41. När vi ber regelbundet, utan att upphöra, får vi andlig styrka att säga nej till djävulen, vi får andlig kraft att leva över synder och sorg.

8). Att känna gudarnas vilja: Jesus bad om Guds vilja i slutet av sitt jordiska liv Lukas 22:42, Matteus 26:39. Att känna Guds vilja för vårt liv är vår solida grund för framgång. Ett mycket effektivt sätt att lära känna Guds vilja och syfte med våra liv är genom böner. När vi frågar Herren om vår ljusa framtid, hör han oss och styr oss på vägen som vi ska gå, Jesaja 30: 21-23.

9). Förhållande till den Helige Ande: Varje kristen som lever en bönsstil, har en sund relation med den Helige Ande. Den heliga anden hjälper oss också i våra böner, Rom 8:26. Böner som särskilt ber i tungor ger oss mycket nära den heliga ande. Varje gång vi ber, kommunicerar vi med Helige Andeoch ju mer vi kommunicerar med andan, desto närmare blir vi med honom.

10). helg: Att bli helgad betyder att man skiljer sig åt, för mästarens användning. Jesus sätter sig ofta ifrån sig för att be i Bibeln. Bön skiljer oss ut, en bön kristen blandar sig inte med syndare, även om han älskar dem och ber för dem, men han går inte med dem i korrupta metoder, varför? Eftersom han har avgränsats för Faderns användning. Bön helgar oss för att förhärliga oss inför andra.

10 typer av bön

Nu ska vi titta på typer av bön, det finns olika typer av böner för olika typer av situationer.

1). Förbön: Bön om förbön eller intercessory bön är en bön vi ber för någon annan. Detta är en mycket osjälvisk bön. När vi går efter för andra, uppmanar vi Gud att ingripa i liv och familj. Kristi kropp är desperat i behov av förbönare, människor som kommer att stå i klyftan och be för andra. De som kommer att stå i klyftan och be för kyrkan, landet, syndare, sjuka, våra ledare osv. När vi ber för andras välbefinnande tar Gud hand om vårt välbefinnande, Ordspråksboken 11:25. Nedan följer prover av förbönsbön:

Bön om förbön för en nation (prov).

A). Fader, jag tackar dig för att jag vet att du alltid svarar på mig när jag ropar på Jesu namn.
B). Fader, jag tackar dig för din barmhärtighet som råder över dom i mitt liv.
C). Kära herre, jag lyfter upp detta land (namn det, antingen Amerika, England eller Nigeria) till din kapabla vård. Stå upp och försvara denna nation från terroristattacker i Jesu namn.
D). Fader, stå upp och frustrera de onda männas enheter bakom alla oskyldiga mord i detta land i Jesus namn.
E). Far, omger medborgarna och utlänningarna i detta land med ditt skyddsmoln i Jesu namn.
Tack pappa för att du besvarade mina böner i Jesus namn.

2). Ödmjuk bön: Det här är en personlig bön, mellan dig och Gud är personlig uppmaning när du går till Gud i böner om ditt livs frågor. Detta är den mest praktiserade bönen i Kristi kropp. För att be denna bön effektivt måste du be i tro och tro att din bönbegäran har besvarats, Markus 11: 23-24. Nedan visas prover av personlig begäran.

Bön om bön (exempel).

A). Fader, jag tackar dig för förmånen att vara i din närvaro i Jesus namn
B). Fader, tvätt mig rena av alla synder i Jesu namn genom blod av din son Jesus
C). Far, jag ber dig att ge mig den visdom och förståelse jag behöver för att utmärka mig i min akademiker i Jesus namn
D). Öppna mitt sinne Herre, för att förstå alla ämnen som jag lärs ut av mina lärare i Jesus namn
E). Fader, ge mig nåd att vara en flitig student i Jesus namn.
Fader, jag tackar dig för besvarade böner i Jesu namn.

3). Krigsförbön: Precis som namnet antyder att det är en krigsbön. Det måste noteras att vårt krigsvapen inte är fysiska vapen, det är andliga vapen uttryckta på bönens altare. Denna typ av böner används för att motstå djävulens verk i ditt liv. Du engagerar dig i krigsböner när du är under djävulens förtryck, när du står inför envisa problem, när din fiender kämpar hårt för att dra dig ner. Krigsförbönar ber ofta högt och med en våldsam kraft beror detta på att vi låter djävulen veta att tillräckligt är tillräckligt. Nedan visas prover av krigsböner.

Krigsförbön (prov).

A). Fader, stå upp och slåss mot alla de som slåss mot mig i Jesus namn
B) Jag släpper Herrens änglar för att attackera alla som planerar ondskan mot mig bakom min rygg i Jesus namn.
C). Genom Guds kraft i mig dämpar jag varje satanisk styrka som kämpar mot min utveckling i Jesu namn
D). Genom bröstskivan för min tro skyddar jag mig från alla sataniska pilar riktade mot mitt liv i Jesus namn
E). Far, fortsätt att rädda mig från händerna på onda och orimliga män i jesus namn.
Tack pappa för att du kämpade i mina strider i Jesus namn.

4). Bön för fred: Paul uppmanade oss att be för vår regering. Vi måste be för vår lands fred. Detta är en snabb bön för alla kristna. Vi måste ständigt be för fred i vårt land, för vi kan bara frodas i en fredlig miljö. Se vad Bibeln har att säga om fredens böner:Psalm 122: 6-9: 6 Be om freden i Jerusalem: de ska blomstra som älskar dig. 7 Fred vara inom dina murar och välstånd inom dina palats. 8 För mina bröder och följeslagare kommer jag nu att säga: Fred vara inom dig. 9 På grund av Herrens, vår Guds hus, söker jag ditt gott.
Nedan visas exempel på bön för fred:

Bön för fred

A). Fader, i Jesu namn, låt din fred som överträffar all förståelse vila på denna nation i jesus namn.
B). Fader, ta bort hjärtat av sten från våra ledare och ge dem ett hjärta av kött, och därmed få dem att främja fred bland oss ​​i detta land i Jesus namn
C). Vi bestrider andan av våld från denna nation i Jesus namn.
Tack pappa för att du regerade fred i vår nation i jesus namn.

Bönen för fred är inte bara begränsad till regeringen utan den kan be för familjer och andra också.

5). Thanksgiving bön: Detta är en bön som är fylld med tack, beröm för vad Gud har gjort och kommer att göra i våra liv. Vi bedriver denna bön av två skäl, för det första för att tacka Gud för det han har gjort i våra liv, för det andra för att tacka Gud för det han ännu kommer att göra i våra liv. 1 Tessalonikerbrevet 5:18 säger att vi ska tacka i alla situationer. Nedan visas prover av tacksägningsbön:

Thanksgiving bön (prov).

A) Far, jag tackar dig för vem du är i mitt liv.
B) Fader, jag tackar dig för din godhet och barmhärtighet i mitt liv
C) Pappa, jag tackar dig för att du alltid försörjer mig och min familj i Jesus namn
D) Fader, jag tackar dig för att jag vet att min fjärde måste vara större än idag i Jesus namn
E) Tack Jesus.

6). Be i Anden: 1 Kor 14:14 berättar om att vi ber i andan. Be i ande eller be i heliga Anden eller att be i tungor är en form av bön där vi tillåter den heliga anden att be genom oss, med hjälp av ljud som inte är meningsfulla för det mänskliga sinnet. När vi ber i tungor ber Guds ande genom vår ande och vidrör områden i våra liv som inte kan beröras av vår förståelse. Att be i andan är inte en gåva, det är en händelse av det heliga spöket. När vi ber i andan bygger vi dig själv i vår heligaste tro, Jud 1:20. Paulus uppmanade oss att be i andan alltid, Efesierbrevet 6:18. Att be i anden är den mest effektiva formen av bön. Det är det snabbaste sättet att bygga ditt andliga liv.

7). Profetiska förklaringar: Detta är en auktoritativ typ av bön, där du förklarar vad du vill se i ditt liv. Markus 11: 23-24 och Matteus 17:20 berättar om att förklara att vi vill se. När vi engagerar oss i dessa böner talar vi djärvt om vad vi vill se i vårt liv, och vi befaller också djärvt det vi inte vill se ur våra liv. Exempel på profetiska förklaringar är nedan:

Profetiska förklaringar: (prov).

A). Jag förklarar och förordnar att jag ska lyckas som Abrahams frö i jesus namn
B). Jag förklarar och förklarar att inget vapen som är utformat mot mig ska blomstra i Jesu namn
C). Jag förklarar och dekreterar att jag arbetar för att vinna i Jesu namn.
D). Jag förklarar och dekreterar att jag arbetar med gudomlig hälsa, att sjukdomar och sjukdomar är långt ifrån mig i Jesus namn.
Tack Jesus.

8). Bön för läkning: Detta är en bön du ber om en sjuk person. De helande bön är en bön om tro som alltid kommer att läka de sjuka. Markus 16: 18-20, Jesus sa att de som tror på hans namn kommer att lägga handen på de sjuka och att de ska läka. Nedan visas proverna av bön för läkning.

Bön för läkning

A). Jag befaller denna sjukdom (nämn namnet) att komma ur denna kropp i Jesus namn
B). Du olycklig anda av sjuka, kom ut ur denna kropp nu i Jesus namn
C). Jag talar helande till ditt liv nu i Jesus namn
D). Bli läkt i din kropp, bli läkt i ditt blod, bli botad i dina ben i Jesus namn.
Tack Jesus.

9). Bön om stipendium: Det här är bara att ha det bra med Gud, i gemenskap. Fellowshipping med Gud tillbringar bara tid i hans närvaro, dyrkar, sjunger, berömmer honom och du kan tillbe honom i andan och i din förståelse. Ett bra exempel är när du leder en dyrkningsgrupp eller personligen dyrkar Gud.

10). Bön om tro: Denna typ av böner kan flytta berg. Jesus sa om du kan tro att allt är möjligt, Markus 9:23. I denna bön utövar du din tro på Herrens ord. Ett bra exempel på detta är Elias bön, Jakob 5:17. När du ber denna bön, vet du att ingenting ska vara omöjligt med dig.

Slutsats:

Jag tror att vi nu har sett kraften i bön i vår vardag. Som troende måste vi leva ett liv med bön, vi måste sträva efter Gud, vi får aldrig ta ett stort steg i våra liv utan att rådfråga Herren i böner. Jag ber att nåd att be alltid ständigt vilar på dig i Jesus namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön mot tidig död
nästa artikel20 mirakelböner mot komplikationer med graviditet
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har bemyndigat alla troende med konstig nådesordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen bör förtryckas av djävulen, vi har makten att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp och Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24-timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

3 KOMMENTARER

  1. Tack för ditt goda arbete med allmänna bönmönster.
    Det är verkligen värt att följa upp att göra en till en super stjärna i bön.
    Tack.
    Pastor Mike

  2. Faleminderit Pastor.Na nevojiten shume keto lujte modell qe ke postuar per te na ndihmuar ne te krishterët.Bekimet e Zotit Jezus Krisht nga Nazareti per ty.Amen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.