Hur man stoppar bakåtlöpande bönpunkter

0
3334

Luke 22: 31-32:
31 Och Herren sade: Simon, Simon, se, Satan har önskat att få er att han ska sila er som vete. 32 Men jag har bett för dig, så att din tro inte misslyckas; och när du är omvänd, stärk dina bröder .

Att återkalla innebär att gå tillbaka till en syndig livsstil som en nyfödd kristen. Idag kommer vi att engagera oss med vissa böner med titeln: Hur man kan stoppa backsliding bön poäng. Synd och okunnighet är de två huvudsakliga orsakerna till att många kristna återfall. Låt oss snabbt titta på dessa två skäl samtidigt och varför de leder till en kristen återfall.

Anledning 1 & 2: Synd & okunnighet. Synd hänvisar här till en handling som inte är behaglig för Gud, exempel är, stjäla, ljuga, formikation och äktenskapsbrott, ondska osv. Listan över synder är oändlig. Många kristna tror att när du ger ditt liv till Kristus kommer du aldrig att begå synd igen, hur naivt. Låt oss nu titta på något faktum om synd:

Fakta om synd.

1) Synd är inte en handling, utan dess natur. Vad betyder det här? Synd är inte handlingen att göra fel, nej, synd är den fallande människans natur. Synd är djävulens natur i människan. I 1 Mosebok 2, 3 och 5 berättar Bibeln om världens skapelse och den första människan Adam. Adam skapades perfekt och utan synd, men han föll från ära när han gav efter för djävulens frestelse, synden kom in i denna värld genom Adams synd i trädgården, Adam var den första mannen och när han föll blev syndens natur tillräknat i honom och den synden sprids till alla hans ättlingar som du och jag ingår, Rom 12: 21-XNUMX. Som ett resultat av denna som föddes in i denna värld föddes med den syndiga naturen. Synden finns i vårt DNA. Bara som ett barn som föddes med sigdcellanemi, det barnet kallas en sjukare, människor kallar honom att eftersom han ofta blir sjuk, men sanningen är detta, han är inte en "sjukare" eftersom han blir sjuk ofta, snarare är han en "sickler" eftersom han har sigdcell i blodet. På samma sätt är vi inte syndare eftersom vi begår synd, utan vi är syndare för att vi har syndens natur i oss. Denna kunskap är viktig för att när du väl vet om syndens ursprung kan djävulen inte stjäla din frälsning från dig.

2). Jesus kom till denna värld på grund av synd: Hebreerbrevet 9:28 har detta att säga: Så Kristus offrades en gång för att ta bort många synder och han kommer att dyka upp en andra gång, inte för att bära synd utan för att få frälsning till dem som väntar på honom.NIV VERSION.

Det främsta skälet till att Jesus kom till denna värld är att rädda världen därifrån synder. Johannes 3:16 berättar att Jesu kommande var en handling av Guds villkorslösa kärlek till världen. Han älskade oss så mycket och skickade sin son Jesus för att rädda oss från synd. Hur räddas vi från synd? Genom att tro på Jesus från vårt hjärta. När du tror på Jesus som din Herre och frälsare, är du räddad från synd, eftersom Gud raderar alla dina synder SIDA, PRÄSENT OCH FRAMTID. Du blir helig och perfekt inför Gud. Genom din tro på Kristus försonas du för evigt med Gud och han kommer aldrig att räkna dina synder mot dig, 2 Kor 5: 17-21. Det är därför det nya förbundet är det största förbundet, eftersom Gud accepterar oss inte på grund av våra perfekta verk utan på grund av de perfekta gärningarna av hans son Jesus som vi har trott. Nu när vi har trott på Kristus, vad kommer nu

3). Rättfärdighet är botemålet för synd: Romarna 4: 3-8:3 För vad säger skriften? Abraham trodde på Gud, och det räknades till honom för rättfärdighet. 4 Men den som arbetar är inte belöningen som inte räknas av nåd utan för skuld. 5 Men för den som inte arbetar men som tror på honom som rättfärdigar de ogudaktiga räknas hans tro till rättfärdighet. 6 Liksom David också beskriver välsignelsen hos mannen, till vilken Gud tillför rättfärdighet utan verk, 7 säger de: Välsignade är de vars misgift är förlåtna och vars synder är täckta. 8 Välsignad är mannen som Herren inte kommer att förrätta synd på.

Rättfärdighet är Guds natur som tillskrivs varje person som tror på Jesus Kristus. Denna rättfärdighet ger den enskilda rätten som står inför Gud, det betyder att denna person står upprätt i Guds ögon. Rättfärdighet är inte rätt att göra, utan det är rätt att tro som ger rätt att göra. Du måste bli rättfärdig innan du kan uppträda rättvis, och för att bli rättfärdig måste du tro på Jesus Kristus. Dessa kunskaper är viktiga eftersom många troende tror att rättfärdighet gör rätt inför Gud och därmed strävar efter att lyda Gud perfekt för att få sin rättfärdighet, men det är en fel inställning. Sanningen är att ingen människa kan förtjäna Guds rättfärdighet, det tilldelas bara dig när du tror på Jesus Kristus, Kristus Jesus är vår rättfärdighet. Galaterbrevet 2:16. Avsluta därför att försöka förtjäna Guds rättfärdighet, FÅ bara det genom tro på Kristus Jesus.

4). Synd inte längre har dominans över oss: Romarna 6: 14:14 Ty synden skall inte ha herra över dig, ty ni är inte under lagen utan under nåd.

Synd har inte längre herra över oss, för vi befinner oss under utdelning av nåd, inte under lagens dispens. Vad betyder det här? Följ nu noggrant, under lagen var synden en barriär mellan Gud och människan se skriften i Jesaja 59: 1-2: 1 Se, Herrens hand är inte förkortad, så att den inte kan rädda; varken hans öra tungt, så att det inte kan höra. 2 Men dina misgångar har skilt sig mellan dig och din Gud, och dina synder döljer hans ansikte för dig, så att han inte hörde. Du ser under lagen, människans synder var en barriär mellan människa och Gud, det fanns ingen medlare för synd, ingen frälsare för människan, ingen var rättfärdig nog att stå i klyftan för människan, därför skilde Gud sig från människan. Men de goda nyheterna är att detta under det nya förbundet har mycket förändrats, Vi har nu en medlare, Jesus Kristus den rättfärdiga, han har uppfyllt alla Guds krav för vår frälsning. Så nu när vi faller i synd, är Jesu blod där för att alltid tvätta oss rena, inget behov att återkalla på grund av synder, inget behov av att låta synd dominera ditt liv längre, Jesus har tagit hand om synden för evigt, genom Kristus, Gud har förlåtit oss för alla våra synder, SIDA PRESENT OCH FRAMTID, Gud kommer aldrig att räkna våra synder mer mot oss. Därför, Guds barn, var inte rädd för synd, om du faller i synd, res dig upp från den och FÅ nåd från Guds nådetron. Han kommer aldrig att fördöma dig. Om du tror på Jesus är du Guds favorit för evigt. Jag älskar att avsluta den här delen med bara två skrifter.

Jeremia 31: 31-34:
29 På den tiden ska de inte säga mer: Fäderna har ätit en sur druva, och barnens tänder är på väg. 30 Men var och en ska dö för sin egen misgörelse; var och en som äter den sura druvan, hans tänder kommer att vara i stånd. 31 Se, det kommer dagar, säger Herren, att jag kommer att sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Judas hus. 32 Inte enligt det förbund som jag slöt med deras fäder den dagen jag tog dem för att föra dem ut ur Egypten; vilket mitt förbund de bromsar, även om jag var en man för dem, säger Herren: 33 Men detta är det förbund som jag kommer att sluta med Israels hus; Efter dessa dagar, säger Herren, kommer jag att lägga min lag i deras inre delar och skriva den i deras hjärtan; och kommer att vara deras Gud, och de skall vara mitt folk. 34 Och de ska inte längre lära varenda sin granne och var och en sin broder och säga: Känn Herren; ty de kommer alla att känna mig, från minsta till den största av dem, säger Herren; ty jag kommer att förlåta deras synd, och jag kommer inte mer ihåg deras synd.

1 Johannes 2: 1-2:
1 Mina små barn, det här skriver jag till er, att ni inte syndar. Och om någon syndar, har vi en förespråkare hos Fadern, Jesus Kristus, den rättfärdiga: 2 Och han är förespråket för våra synder: och inte bara för våra, utan också för hela världens synder.
Jag tror att du med denna förståelse har sett hur du kan stoppa motfall i ditt hjärta. Jag tror att du har en god förståelse för att synd inte är den troendes problem, alla dina synder är förlåtande i Kristus Jesus. Fortsätt bara leva i medvetandet om hans kärlek till dig och snart kommer kärleken att börja flöda från dig till andra. Nedan följer några bönpunkter som hjälper dig att stärka din tro.

BÖNNPUNKTER.

1. Jag vägrar att ge anklagarna till bröderna någon rättslig grund i mitt liv längre i Jesus namn

2. Helig Ande, hjälp mig att inte försvinna från tron ​​för evigt i Jesu namn

3. Helig Ande, hjälp mig att inte följa förförande andar i Jesu namn

4. Helig Ande, låt inget mörker fungera i mitt liv igen i Jesu namn

5. Varje makt, som tilldelas av värden av mörker att dra mig bort från evigt liv, kommer inte att blomstra i mitt liv, i Jesu namn.

6. Genom Guds kraft kommer ingen ljugand att få sin väg i mitt liv, i Jesu namn.

7. Jag förkastar aktiviteterna för hyckleri i Jesu namn.

8. Varje makt, speciellt tilldelad att distrahera mig, är bunden i Jesu namn.

9. Varje ande i världen, som vinkar till mig, vara bunden, i Jesu namn.

10. Varje del av mig, som törstar efter vänskap med världen, får gudomlig befrielse, i Jesu namn.

Tack Herre för att du etablerade mig i troen på Jesus namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här