Befrielsebön poängterar att övervinna religionens ande

0
2421

2 Kor 11: 3-4:
3 Men jag är rädd, för att inte på något sätt, som ormen bedrog Eva genom sin subtilitet, så att dina sinnen skulle förstöras från den enkelhet som finns i Kristus. 4 Ty om den som kommer predikar en annan Jesus, som vi inte har predikat, eller om ni får en annan ande, som ni inte har mottagit, eller något annat evangelium, som ni inte har accepterat, kan ni väl bära med honom.

En religiös anda kan definieras som att tjäna Gud utan den Helige Ande. Kan man undra, är det möjligt? Så klart det är. Religiösa kristna är troende som ser kristendomen som en religion av regler och förordningar. Denna uppsättning av troende är mer bekymrade över att hålla regler än att lära känna Jesus. En religiös ande är en farlig ande, den bygger inte upp en relation med Gud, den strävar bara efter att vinna utmärkelser för sig själv. För att du ska tjäna Gud effektivt måste du övervinna denna religiösa ande från ditt liv. Jag har sammanställt några förlossningsbönspunkter om att övervinna religionens ande. Ett mycket bra exempel på människor med religionens ande är fariséerna på Jesu dagar. De skryter så mycket att de håller lagarna att de aldrig visste hur långt varifrån Gud var. De älskade Guds lag mer än de älskade Gud. Där förblindade religionen dem så mycket att de aldrig kände igen Gud (Jesus) där inne.

En religiös anda är en andlös eller hjärtlös ande. På Jesu dagar läkade han vid flera tillfällen människor på sabbatsdagen, men istället för att fariséerna var glada över att någon blev läkt, nej blev de arg på att Jesus bröt mot lagarna. Du förstår, de bryr sig inte om att de sjuka ska läka, de bryr sig inte ens om de dog, de bryr sig bara om att hålla Guds lagar. De tror att om de håller Guds lagar, kommer Gud att vara glad över dem, hur utspädande. När du engagerar dig i denna befrielsebön för att övervinna religionens ande, ser jag Gud frigöra dig i Jesu namn.

Är det något fel med att hålla gudarnas lagar?

Men man kan fråga, är det något fel med att hålla Guds lagar? Svaret är ett rungande nr. Inget är fel med det, men detta är problemet med religionen, mänsklighetens brister. Efter människans fall från eden förlorade människan förmågan att hålla Guds lagar perfekt i köttet (människokroppen). Ingen människa kan behaga Gud genom att lyda lagarna, ingen människa kan kvalificera sig för rättvisa genom att lyda lagarna, oavsett hur bra vi tror att vi är, vi är smutsiga inför Gud. Vår rättfärdighet på sin högsta topp är smutsigare än de smutsigaste trasorna inför Gud. Se Rom 3: 1-31, Rom 4: 1-25. Det är därför det är omöjligt att behaga Gud eller göra himlen med en religiös anda. Om du läser evangelierna, kommer du att observera att Jesus ofta var hård mot de skriftlärde och fariséerna, det var för att de kom till honom med sin egen rättfärdighet, de var smutsiga innan Jesus och Jesus var helig reagerade på där smutsighet. Han bestraffade dem kraftigt, kallade dem huggormar, hycklare osv. Se Luke 11: 37-54, Matteus 23: 1-39. Den goda nyheten är att det finns ett botemedel mot religionens ande.

Bot för religionens ande

Jesus Kristus är botemedel. Ingen människa kan rättfärdigas eller förklaras rättvis utan att tro på Jesus Kristus. Han är vägen, sanningen och livet, ingen människa kommer till Gud utan honom. Vår tro på Jesus är det enda sättet vi kan bli frälsta, Hans rättfärdighet är den enda rättfärdigheten som kan kvalificera oss inför Gud. Du måste födas på nytt och ha en personlig relation med Jesus. Lär känna Jesu person och hans ovillkorliga kärlek till dig. Gud är inte galen om att vi håller sina lagar, han vill att vi ska lära känna sin son och ta emot hans heliga ande, när vi känner Jesus kommer vi att bli kär i honom och när vi blir kär i honom kommer vi naturligtvis att leva som honom. Precis som att du inte kämpar för att behaga den du älskar, kommer du inte att kämpa för att behaga Gud när du känner till Jesus. Också vi övervinner religionens ande genom befrielseböner. Vi måste stiga upp i böner när vi avvisar religionens ande, vi måste ta den heliga ande för att fortsätta att vägleda oss när vi kör vårt kristna ras i livet.
I dessa böner kommer du att förklara din frihet från alla former av religiösa andar. Min bön för dig idag är denna, när du engagerar dig i denna befrielsebön för att övervinna religionens ande, varje religiöst grepp över dig ska brytas för evigt i Jesus namn.

Befrielsebön poängterar att övervinna religionens ande

1) Jag förklarar att jag är fri från andan av legalism i Jesu namn
2) Jag förklarar att jag är fri från andan till hyckleri i jesus namn
3) Jag förklarar att jag är fri från alla former av religiöst mord i Jesus namn
4) Jag förklarar att jag är fri från Lustandan och ambitionen om erkännande i Jesu namn
5) Jag förklarar att jag är fri från andens fördömelse i Jesu namn amen
6) Jag förklarar att jag är fri från idolatars anda i Jesu namn
7) Jag förklarar att jag är fri från andan av stolthet i Jesu namn
8) Jag förklarar att jag är fri från Lustandan och ambitionen om position i Jesu namn
9) Jag förklarar att jag är fri från andens lust, ögonen och livets stolthet i Jesu namn
10) Jag förklarar att jag är fri från falsk kärlekskraft och kontroll i religiösa frågor i Jesu namn
11) Jag förklarar att jag är fri från andan av falsk ödmjukhet i Jesus
12) Jag förklarar att jag är fri från hjärtans hårdhet i Jesu namn
13) Jag förklarar att jag är fri från anda falsk medkänsla i Jesu namn
14) Jag förklarar att jag är fri från andens falska profetia i Jesu namn
15) Jag förklarar att jag är fri från andan i falskt visdomsord i Jesu namn
16) Jag förklarar att jag är fri från andan av religiös dominans i Jesu namn
17) Jag förklarar att jag är fri från själen som tjänar i Jesu namn
18) Jag förklarar att jag är fri från andan av själviskhet i Jesu namn.
19) Jag förklarar att jag är fri från ande av girighet i Jesus namn
20) Jag förklarar att jag är fri från andan om ingen kärlek i Jesus namn
21) Jag förklarar att jag är fri från andan om ingen medkänsla i Jesus namn
22) Jag förklarar att jag är fri från anspråksandan i Jesu namn
23) Jag förklarar att jag är fri från rånande anda i Jesu namn
24) Jag förklarar att jag är fri från att fuska i Jesu namn
25) Jag förklarar att jag är fri från andan av religiös kallhet i Jesu namn

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här