Daglig läsplan för bibeln för 9 november 2018

0
9628

Vår dagliga bibelläsning för idag är från Esters bok 2: 1-18. Läs och bli välsignad.

Ester 2: 1-18:

1 Efter dessa saker, när kung Ahasveros vrede blev tillfredsställd, kom han ihåg Vashti och vad hon hade gjort, och vad som förordnades mot henne. 2 Då sade kungens tjänare som tjänade honom: Låt det finnas jättebra jungfruliga sökt efter kungen. 3 Och låt kungen utse tjänstemän i alla provinser i hans kungarike, så att de kan samla alla de sköna unga jungfrurna till Shushan, palats, till kvinnornas hus till förvaring av Hege, kungens kammare, kvinnors vaktare; och låt deras saker för rening få dem. 4 Och den jungfrun som behagar kungen skulle vara drottning istället för Vastis. Och saken gillade kungen; och han gjorde det. 5 I slottet Shushan fanns det en viss jud, vars namn var Mordekai, sonen till Jair, sonen till Simei, sonen till Kis, en Benjamit; 6 Vem hade förts bort från Jerusalem med det fångenskap som fördes med Jekoniah kung av Juda, som Nebukadnezar, Kung av Babylon hade fördrivit. 7 Och han tog upp Hadassa, det vill säga Ester, hans farbrors dotter; ty hon hade varken fader eller mor, och piga var skön och vacker; som Mordekai, när hennes far och mamma var dö, tog för sin egen dotter. 8 Så hände det, när kungens bud och hans förordnande hördes, och när många piga var samlade i slottet Shushan, till Hegai under vård, så förde Esther sig också till kungens hus till Hegai , kvinnornas innehavare. 9 Och jungfrun tyckte om honom, och hon fick godhet åt honom; och han gav henne snabbt hennes saker för rening, med sådana saker som tillhörde henne, och sju pigor, som var mötesliga för att få henne, ur kungens hus. Och han föredrog henne och hennes pigor framför husets bästa plats av kvinnorna. 10 Ester hade inte visat sitt folk eller sitt släkte: ty Mordekai hade åtalat henne att hon inte skulle visa det. 11 Och Mordekai gick varje dag framför kvinnors hus för att veta hur Esther gjorde och vad som skulle bli av henne. 12 Men när varje piga hade vänt sig att gå in till kungen Ahasveros, efter det hade hon varit tolv månader, enligt kvinnornas sätt, (för så blev dagarna av deras rening fullbordade, sex månader med olja av Myrra och sex månader med söt lukt och med andra saker för att rena kvinnorna.) 13 Då kom all jungfru till kungen; allt vad hon önskade fick henne att gå med henne ur kvinnornas hus till kungens hus. 14 På kvällen gick hon, och på morgonen återvände hon till kvinnornas andra hus till vårdnad av Shaashgaz, kungens kammare, som bevarade konkubinerna: hon kom inte in till kungen, förutom att kungen var nöjd med henne, och att hon kallades med namn. 15 Då Esters tur, dotter till Abihail, morbror till Mordekai, som hade tagit henne för sin dotter, kommit för att gå in till kungen, krävde hon ingenting annat än vad Hegai, kungens kammare, kvinnans vaktmästare, utsedd. Och Ester fick nåd för alla de som såg på henne. 16 Ester fördes sedan till kungen Ahasveros i sitt kungliga hus i den tionde månaden, som är månaden Tebeth, i det sjunde året av hans regeringstid. 17 Och kungen älskade Ester framför alla kvinnor, och hon fick nåd och nåd i hans ögon mer än alla jungfruar; så att han satte den kungliga kronan på hennes huvud och gjorde henne till drottning istället för Vashti.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

 


KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.