Daglig läsplan för bibeln för 8 november 2018

0
10002

Vår dagliga bibelläsning för idag är från Esters bok 1: 1-22. Läs och bli välsignad.

Ester 1: 1-22:

1 Det hände under Ahasveros dagar (detta är Ahasveros som regerade, från Indien till Etiopien, över hundra och sju och tjugo provinser :) 2 Det i de dagar då kungen Ahasveros satt på tronen i hans rike, som var i slottet Shushan, 3 Under det tredje året av hans regering gjorde han en fest för alla sina furstar och sina tjänare; Persias och medias makt, provinsernas adelsmän och furstar, som stod inför honom: 4 När han visade rikedomen i sitt härliga rike och hederna för sin utmärkta majestät många dagar, till och med hundra fyrtio dagar. 5 Och när dessa dagar hade gått ut, gjorde kungen en fest för allt folket som var närvarande i palatset Shushan, såväl till stora som små, i sju dagar i gården i kungens palats trädgård; 6 Var var vita, gröna och blåa hängningar, fästa med snören av fint linne och lila till silverringar och pelare av marmor: sängarna var av guld och silver, på en trottoar av rött och blått och vitt och svart , marmor. 7 Och de gav dem dryck i guldkärl (kärlen var olika från varandra) och kungsvin i överflöd, enligt kungen. 8 Och drickandet var enligt lagen; ingen tvingade; ty så hade kungen utsett alla tjänstemän i hans hus att de skulle göra efter varje människas nöje. 9 Drottningen Vashti gjorde också en fest för kvinnorna i det kungliga huset som tillhörde kungen Ahasuerus. 10 Den sjunde dagen, när kungens hjärta var glad med vin, befallde han Mehuman, Biztha, Harbona, Bigtha och Abagtha, Zethar och Carcas, de sju kammaren som tjänade i konung Ahasveros, 11 föra drottningen Vashti framför kungen med kunglig krona för att visa folket och prinserna hennes skönhet; ty hon var rättvis att se på. 12 Men drottningen Vashti vägrade att komma på kungens befallning av sina kammare. Därför blev kungen väldigt vred och hans ilska brann på honom. 13 Då sade kungen till de kloka männen, som visste tiderna, (ty det var kungens sätt till allt som visste lag och dom: 14 Och nästa honom var Carshena, Sethar, Admatha, Tarshish, Meres, Marsena och Memucan, de sju prinsarna i Persien och Media, som såg kungens ansikte och som satt den första i riket;) 15 Vad ska vi göra med drottningen Vashti enligt lag, eftersom hon inte har utfört kung Ahasveros bud av kammaren? 16 Och Memucan svarade inför kungen och furstarna: drottningen Vashti har inte gjort något fel mot kungen, utan också mot alla furstar och hela folket som är i alla kung Ahasveros provinser. 17 Ty drottningens gärning ska komma utomlands till alla kvinnor, så att de föraktar sina män i deras ögon, när det kommer att rapporteras, kungen Ahasveros beordrade drottningen Vashti att föras in inför honom, men hon kom inte. 18 På samma sätt ska kvinnorna i Persien och Media säga denna dag till alla kungens prinsar som har hört talas om drottningens gärning. Således kommer det att uppstå för mycket förakt och vrede. 19 Om det behagar kungen, låt det gå ett kungligt bud från honom och låt det skrivas bland persernas och meders lagar, så att det inte förändras, att Vastis inte längre kommer inför kungen Ahasveros; och låt kungen ge henne kungliga gods till en annan som är bättre än hon. 20 Och när kungens dekret som han kommer att utfärda ska offentliggöras i hela sitt imperium, (för det är stort), ska alla hustrur ge sina män heder, både stora och små.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.