Daglig läsplan för bibeln för 13 november 2018

0
4023

Vår dagliga bibelläsning kommer från Esters bok 7: 1-10 och Ester 8: 1-17. Läs och bli välsignad.

Ester 7: 1-10:

1 Så kom kungen och Haman till fest med drottningen Ester. 2 Och kungen sade åter till Esther på den andra dagen vid vinets bankett: Vad är din begäran, drottning Ester? och det ska ges dig. Och vad är din begäran? och det ska utföras, till och med till hälften av kungariket. 3 Därefter svarade drottningen Ester och sade: Om jag har hittat nåd i dina ögon, o konung, och om det är kungen behag, låt mitt liv få mig på min begäran och mitt folk på min begäran. 4 Ty vi är sålda , Jag och mitt folk, att förstöras, dödas och förgås. Men om vi hade sålts för tjänare och bondkvinnor, hade jag hållit min tunga, även om fienden inte kunde motverka kungens skada. 5 Då svarade kungen Ahasveros och sade till drottningen Ester: Vem är han, och var är han, som i sitt hjärta tros att göra det? 6 Och Ester sa: Motståndaren och fienden är denna onda Haman. Då var Haman rädd inför kungen och drottningen. 7 Och kungen stod upp från vinets bankett i sin vrede, gick in i palatsträdgården; och Haman stod upp för att begära sitt liv till drottningen Ester; ty han såg att det var ondska som bestämdes mot honom av kungen. 8 Då återvände kungen ur palatsträdgården till platsen för vinets bankett; och Haman föll på sängen där Esther låg. Då sade kungen: Kommer han att tvinga drottningen också inför mig i huset? När ordet gick ut ur kungens mun täckte de Hamans ansikte. 9 Och Harbonah, en av kammaren, sade inför kungen: Se också, galgen femtio alnar hög, som Haman hade gjort för Mordekai, som hade sagt gott för kungen, står i Hamans hus. Då sade kungen: Häng på honom. 10 Så hängde de Haman på galgen som han hade förberett för Mordekai. Då blev kungens vrede pacifierad.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Ester 8: 1-17:

1 Den dagen gav kungen Ahasveros huset av Haman, judarnas fiende, till drottningen Ester. Och Mordekai kom framför kungen; ty Ester hade berättat vad han var för henne. 2 Och kungen tog av sig sin ring som han hade tagit från Haman och gav den till Mordekai. Och Ester satte Mordekai över Hamans hus. 3 Och Ester talade ännu en gång framför kungen och föll ner för hans fötter och bad honom med tårar för att ta bort olyckan från Haman, Agagiten, och hans anordning som han hade tänkt mot judarna. 4 Och kungen räckte ut den gyllene spissen mot Ester. Då stod Esther upp och stod inför kungen. 5 Och sade: Om det är kungen behag, och om jag har hittat nåd i hans ögon, och saken tycks vara rätt inför kungen, och jag är behaglig i hans ögon, låt det vara skriven för att vända de brev som tänkts av Haman, son till Hammedatha, agagiten, som han skrev för att förstöra judarna som finns i alla kungens provinser: 6 För hur kan jag tåla att se det onda som kommer till mitt folk? eller hur kan jag tåla att förstöra min släkt? 7 Och kungen Ahasveros sade till drottningen Ester och till juden Mordekai: Se, jag har gett Ester Hamans hus, och honom har de hängit på galgen, eftersom han lägger sin hand på judarna. 8 Skriv också för judarna, som det gillar er, i kungens namn och försegla det med kungens ring; ty det skrift som är skrivet i kungens namn och förseglat med kungens ring får ingen vända om. 9 Då kallades kungens skriftlärde vid den tiden i den tredje månaden, det vill säga månaden Sivan, på den tre och tjugonde dagen; och det var skrivet enligt allt som Mordekai beordrade till judarna och till löjtnanterna och deputerade och härskare i de provinser som är från Indien till Etiopien, hundra tjugo och sju provinser, till varje provins enligt deras skrivelse, och till varje folk efter deras språk och till judarna enligt deras skrift och efter deras språk. 10 Och han skrev i kungen Ahasveros namn och förseglade den med kungens ring och sände brev med häststolar och ryttare på mulor, kameler och unga dromedarier: 11 Där gav kungen de judar som var i varje stad att samla sig själva och att stå för deras liv, att förstöra, för att döda och förlora all den makt av folket och provinsen som skulle attackera dem, både små och kvinnor, och att ta bytet av dem för ett byte, 12 På en dag i alla kung Ahasveros provinser, nämligen på den trettonde dagen i den tolfte månaden, som är månaden Adar. 13 Kopian av skriften för ett bud som skulle ges i varje provins publicerades för alla människor, och att judarna skulle vara redo mot den dagen att hämna sig på sina fiender. 14 Då gick de stolpar som ridde på mulor och kameler ut och skyndade och pressades av kungens bud. Och förordningen gavs vid palatset Shushan. 15 Och Mordekai gick ut från kungens närvaro i kungliga kläder av blått och vitt och med en stor guldkrona och med ett plagg av fint linne och lila; och Shushans stad glädde sig och blev glad. 16 Judarna hade ljus och glädje och glädje och ära. 17 Och i alla provinser och i varje stad, oavsett vad kungens bud och hans förordning kom, hade judarna glädje och glädje, en högtid och en god dag.

 

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.