Daglig läsplan för bibeln för 12 november 2018

0
1486

Vår dagliga bibelläsning idag kommer från Esters bok 5: 1-14 och Ester 6: 1-14. Läs och bli välsignad.

Ester 5: 1-14:

1 Och det hände sig på den tredje dagen, att Esther tog på sig hennes kungliga kläder och stod på innersidan av kungens hus, mitt emot kungens hus; och kungen satt på sin kungstol i kungshuset, över mot porten till huset. 2 Och det var så, när kungen såg drottningen Ester stå i gården, att hon fick nåd i hans ögon; och kungen höll fram Ester den gyllene septer som var i hans hand. Så Esther närmade sig och rörde på toppen av sceptern. 3 Då sade kungen till henne: Vad vill du, drottning Ester? och vad är din begäran? det ska till och med ges dig till rikets halva. 4 Och Ester svarade: Om det verkar bra för kungen, låt kungen och Haman komma i dag till banketten som jag har förberett för honom. 5 Då sade kungen: Försök att Haman skyndar sig, så att han kan göra som Ester har sagt. Så kom kungen och Haman till banketten som Ester hade förberett. 6 Och kungen sade till Ester vid vinets bankett: Vad är din begäran? och det ska ges dig. Och vad är din begäran? till och med hälften av kungariket skall det utföras. 7 Då svarade Ester och sa: Min begäran och min begäran är; 8 Om jag har funnit nåd i kungens ögon och om det är behagligt att kungen ger mitt framställning och gör min begäran, låt kungen och Haman komma till banketten som jag ska förbereda för dem, så kommer jag att göra på morgonen som kungen har sagt. 9 Då gick Haman fram den dagen glad och med ett glad hjärta; men när Haman såg Mordekai i kungens port, att han inte stod upp och inte rörde sig för honom, var han full av förargelse mot Mordekai. 10 Men Haman avstod sig själv: och när han kom hem sände han och kallade sina vänner och sin fru Seres. 11 Och Haman berättade för dem om sin rikedoms härlighet och hans barns skara mängder och allt det som kungen hade främjat honom och hur han hade framfört honom framför konungens furstar och tjänare. 12 Haman sade dessutom: Ja, drottningen Ester lät ingen komma in med kungen till banketten som hon hade förberett utom mig själv. och till morgonen inbjuds jag också till henne med kungen. 13 Men allt detta utnyttjar mig ingenting, så länge jag ser juden Mordekai sitta vid kungens port. 14 Då sade hans hustru Seres och alla hans vänner till honom: Låt en galg vara gjord av femtio alnar höga, och i morgon talar du till kungen så att Mordekai kan hängas därpå; gå sedan lyckligt med kungen till banketten. Och saken gillade Haman; och han fick galgen att göras.

Ester 6: 1-14:

1 Den natten kunde inte kungen sova, och han befallde att ta med boken över kröniken; och de lästes inför kungen. 2 Och det konstaterades att Mordekai hade berättat om Bigthana och Teresh, två av kungens kammare, dörrvaktarna, som försökte lägga handen på kungen Ahasveros. 3 Och kungen sade: Vilken ära och värdighet har Mordekai gjort för detta? Då sade kungens tjänare som tjänade honom: "Det görs ingenting för honom. 4 Och kungen sade: Vem är i domstolen? Nu kom Haman till det yttre hovet i kungens hus för att tala till kungen för att hänga Mordekai på galgen som han hade förberett för honom. 5 Och kungens tjänare sade till honom: Se, Haman står i domstolen. Och kungen sade: "Låt honom komma in. 6 Så kom Haman in. Och kungen sade till honom:" Vad ska göras med den man som kungen tycker om att hedra? Nu tänkte Haman i sitt hjärta: Till vem skulle kungen glädja sig att ära mer än mig själv? 7 Och Haman svarade kungen: "För den man som kungen glädjer sig att hedra. 8 Låt de kungliga kläderna föras, som kungen använder för att bära, och den häst som kungen lider på, och den kungliga kronan som ligger på hans huvud : 9 Och låt detta kläder och häst överlämnas till en av kungens mest ädla prinser, så att de kan bära den man som kungen glädjer sig att hedra och ta honom med häst genom stadens gata och utropa inför honom: Så skall det göras med den man som kungen tycker om att hedra. 10 Då sade kungen till Haman: Snabbt och ta kläderna och hästen, som du har sagt, och gör så till joden Mordekai, som sitter vid kungens port: låt inget misslyckas med allt vad du har sagt. 11 Då tog Haman kläderna och hästen och satte upp Mordekai och förde honom med hästrygg genom stadens gata och utropade framför honom: Så skall det göras till den man som kungen glädjer sig att ära. 12 Och Mordekai kom igen till kungens port. Men Haman skyndade sig till sitt hus sorg och hade hans huvud täckt. 13 Och Haman berättade sin fru Zeresh och alla hans vänner om allt som hade hänt honom. Då sade hans kloka män och hans fru Seres till honom: Om Mordekai är av judarnas kära, för vilka du började falla, skall du inte sejra mot honom, utan du kommer säkert att falla framför honom. 14 Och medan de ännu pratade med honom, kom kungens kammare och skyndade att föra Haman till banketten som Ester hade förberett.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här