Daglig läsplan för bibeln för 11 november 2018

0
1556

Vår dagliga bibelläsning idag kommer från Esters bok 4: 1-17. Läs och bli välsignad.

Ester 4: 1-17:

1 När Mordekai uppfattade allt som gjordes, hyrde Mordekai sina kläder och tog på sig säckduk med aska och gick ut i staden och ropade högt och bittert. 2 Och kom till och med inför kungens port, ty ingen kunde komma in i kungens port, klädd med säckväv. 3 Och i alla provinser, oavsett vad kungens bud och hans dekret kom, var det stor sorg bland judarna, och fasta och gråtande och gråtande. och många låg i säckväv och aska. 4 Så kom Esters pigor och hennes kammare och berättade för henne. Då blev drottningen extremt sorgfull; och hon skickade kläder för att klä Mordekai och ta bort sin säckväv från honom, men han fick den inte. 5 Då kallade Ester till Hatach, en av kungens kammare, som han hade utsett för att delta på henne och gav honom ett bud till Mordekai, att veta vad det var och varför det var. 6 Hatach gick sedan ut till Mordekai till stadens gata, som var före kungens port. 7 Och Mordekai berättade för honom om allt som hade hänt honom och om summan av de pengar som Haman hade lovat att betala till kungens skattkammare för judarna för att förstöra dem. 8 Och han gav honom kopian av skrivandet av dekretet som gavs i Shushan för att förstöra dem, för att visa det till Ester och förklara det för henne och att åtala henne att hon skulle gå in till kungen för att göra bön till honom och att begära honom för sitt folk. 9 Och Hatach kom och berättade Ester Mordekai's ord. 10 Ester talade återigen till Hatach och gav honom bud till Mordekai; 11 Alla kungens tjänare och folket i kungens provinser vet att alla som, vare sig man eller kvinna, kommer till kungen till den inre gården, som inte kallas, det finns en lag för hans att sätta honom till döden, utom sådana som kungen ska hålla ut det gyllene septeret, så att han kan leva; men jag har inte blivit kallad att komma in till kungen i trettio dagar. 12 Och de sa till Mordekai Esters ord. 13 Då beordrade Mordekai att svara Ester: Tänk inte med dig själv att du ska fly i kungens hus mer än alla judar. 14 Ty om du helt håller din lugn vid denna tidpunkt, då ska utvidgningen och befrielsen uppstå för judarna från en annan plats; men du och din fars hus ska förstöras. Och vem vet om du har kommit till riket för en tid som denna? 15 Då bad Ester dem att återvända Mordekai detta svar: 16 Gå, samla alla de judar som är närvarande i Shushan, och fasta för mig, och varken äter eller dricker tre dagar, natt eller dag: Jag och mina piga kommer också att fasta på samma sätt ; och så kommer jag att gå in till kungen, som inte är enligt lagen: och om jag förgås, förgör jag. 17 Så gick Mordekai fram och gjorde enligt allt som Ester hade befallit honom.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här