Daglig läsplan för bibeln för 10 november 2018

0
1552

Vår dagliga bibelläsning idag kommer från Esters bok 2: 19-23 och Ester 3: 1-15. Läs och bli välsignad.

Ester 2: 19-23:

19 Och när jungfruarna samlades för andra gången, satt Mordekai i kungens port. 20 Ester hade ännu inte visat sitt släkt eller sitt folk; som Mordekai hade anklagat henne; ty Ester gjorde Mordekai: s bud, precis som när hon fördes upp med honom. 21 Under dessa dagar, medan Mordekai satt i kungens port, var två av kungens kammare, Bigthan och Teresh, av dem som höll dörren, ilska och försökte lägga handen på kungen Ahasuerus. 22 Och det blev känt till Mordekai, som berättade det för drottningen Ester; och Ester certifierade kungen därav i Mordekais namn. 23 Och när förfrågningen gjordes av frågan, konstaterades det; Därför hängde de båda på ett träd. Och det var skrivet i kronikens bok inför kungen.

Ester 3: 1-15:

1 Efter dessa saker främjade kung Ahasveros Haman, sonen till Hammedatha, Agagiten, och avancerade honom och satte sitt säte framför alla de furstar som var med honom. 2 Och alla kungens tjänare, som var i kungens port, böjde sig och vördade Haman, ty kungen hade så befallt honom. Men Mordekai böjde sig inte och gjorde honom inte vördnad. 3 Då sade kungens tjänare, som var i kungens port, till Mordekai: Varför överträder du kungens bud? 4 Det hände sig, när de dagligen talade till honom, och han lyssnade inte till dem, och de berättade Haman för att se om Mordekais saker skulle stå: ty han hade sagt till dem att han var en jude. 5 Och när Haman såg att Mordekai inte böjde sig och inte gjorde honom vördnad, var Haman full av vrede. 6 Och han tänkte hån för att lägga händerna på Mordekai ensam; ty de hade visat honom Mordekai-folket. Därför försökte Haman att förstöra alla judar som var i hela Ahasveros rike, även Mordekai-folket. 7 I den första månaden, det vill säga månaden Nisan, i kung Ahasverus tolfte år, kastade de Pur, det vill säga partiet, inför Haman från dag till dag och från månad till månad till den tolfte månaden, är månaden Adar. 8 Och Haman sade till kungen Ahasveros: Det finns ett visst folk utspridda och spridda bland folket i alla provinser i ditt rike; och deras lagar är olika från alla människor; Håll inte heller kungens lagar. Därför är det inte för kungens vinst att lida dem. 9 Om det är kungen behag, låt det skrivas att de kan förstöras; och jag kommer att betala tio tusen talanger silver till händerna på de som har verksamhetens uppgift att föra det till kungens skattkammare. 10 Och kungen tog sin ring från sin hand och gav den till Haman, Hammedathas son, Agagiten, judarnas fiende. 11 Och kungen sade till Haman: Silveret ges också till dig, folket, för att göra med dem som det tycks vara bra för dig. 12 Då kallades kungens skriftlärde den trettonde dagen i den första månaden, och det var skrivet enligt allt som Haman hade befallit till kungens löjtnanter och till de guvernörer som var över alla provinser och till ledarna för varje folk i varje provins enligt sitt skrivande och till alla människor efter deras språk; i kungen Ahasveros namn var det skrivet och förseglat med kungens ring. 13 Och brev skickades med post till alla kungens provinser för att förstöra, döda och förlora alla judar, både unga och gamla, små barn och kvinnor, på en dag, även på trettonde dagen tolfte månaden, som är månaden Adar, och att ta bytet av dem för ett byte. 14 Kopian av skriften för ett bud som skulle ges i varje provins publicerades för alla människor för att de skulle vara redo mot den dagen. 15 Stolparna gick ut, påskyndade av kungens bud, och förordningen gavs i palatset Shushan. Och kungen och Haman satte sig ner för att dricka; men staden Shushan var förvirrad.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här