Daglig bibelläsning för idag 7 november 2018

0
1409

Vår dagliga bibelläsning för idag är från boken med 2 kronor 36: 1-23. Läs och bli välsignad.

2 kronor 36: 1-23:

1 Därefter tog folket i landet Joahaz, Josias son, och gjorde honom till konung i sin fars plats i Jerusalem. 2 Joahaz var tjugotre år gammal när han började regera och han regerade tre månader i Jerusalem. 3 Och kungen i Egypten satte honom ner i Jerusalem och fördömde landet i hundra talenter silver och en talang guld. 4 Och kungen i Egypten gjorde Eliakim till sin broder till kung över Juda och Jerusalem och vände sitt namn till Jojakim. Och Necho tog sin broder Joahaz och förde honom till Egypten. 5 Jojakim var tjugofem år gammal när han började regera och han regerade elva år i Jerusalem; och han gjorde det som var ont i Herren, hans Guds ögon. 6 Mot honom kom Nebukadnezar, konungen av Babylon, upp och band honom i bågar för att föra honom till Babylon. 7 Nebukadnesar förde också av kärlen i Herrens hus till Babylon och satte dem i hans tempel i Babylon. 8 Men resten av Jojakims handlingar och hans avskyvärda handlingar som han gjorde, och vad som fanns i honom, se, de är skrivna i Israels och Judas kungas bok; och hans son Jojakin regerade i hans ställe. 9 Jojakin var åtta år gammal när han började regera och han regerade tre månader och tio dagar i Jerusalem: och han gjorde det som var ont i Herrens ögon. 10 Och när året gick ut sände kung Nebukadnezar och förde honom till Babylon med de goda kärlen i Herrens hus och gjorde Zedekia till sin broder till kung över Juda och Jerusalem. 11 Sedekia var en och tjugo år gammal när han började regera och regerade elva år i Jerusalem. 12 Och han gjorde det som var ont i Herren, hans Guds ögon, och förödmjukade sig inte inför profeten Jeremia som talade från Herrens mun. 13 Och han gjorde också uppror mot kungen Nebukadnezar, som hade gjort honom svär vid Gud; men han förstyvade sin hals och förhärde sitt hjärta från att vända sig till Herren, Israels Gud. 14 Dessutom överträffade alla prästerna, och folket, väldigt mycket efter alla avskyvärda hedningar; och förorenade Herrens hus som han hade helgat i Jerusalem. 15 Och Herrens Gud, deras fäder, sände till dem av sina budbärare, stiger upp förakt och sänder; därför att han hade medkänsla med sitt folk och sin bostad. 16 Men de hånade Guds budbärare och föraktade hans ord och missbrukade hans profeter, tills Herrens vrede uppstod mot sitt folk tills det inte fanns något bot. 17 Därför förde han över dem kung i Kaldees, som dödade sina unga män med svärdet i deras helgedom och hade ingen medkänsla med ung man eller jungfru, gammal man eller honom som böjde sig för ålder: han gav dem allt i hans hand. 18 Och alla kärlen i Guds hus, stora och små, och skatterna i Herrens hus och kungens och hans furstar skatter; alla dessa förde han till Babylon. 19 Och de brände Guds hus och bröt ned Jerusalems mur och brände alla dess palats med eld och förstörde alla dess fina kärl. 20 Och de som flydde från svärdet bar han bort till Babylon; där de var tjänare för honom och hans söner tills Persiens rike regerade: 21 För att uppfylla Herrens ord genom Jeremias mun, tills landet hade haft hennes sabbater: så länge hon låg öde, höll hon sabbat , för att uppfylla sjuttio och tio år. 22 På det första året av Kyros, kungen i Persien, så att Herrens ord som talades genom Jeremias mun kunde uppnås, väckte Herren Kyros, Persas konungs ande, att han utropade i hela sitt rike, och skriv det också skriftligt och sade: 23 Så säger Kyros, kungen i Persien: Alla jordens riken har Herren, himmel Gud, gett mig; och han har åtalat mig att bygga honom ett hus i Jerusalem, som är i Juda. Vem är där bland alla hans människor? Herren, hans Gud, är med honom och låt honom gå upp.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här