Daglig bibelläsning för idag 5 november 2018.

0
3224

Vår dagliga bibelläsning för idag kommer från boken med 2 kronor 33: 1-25. Läs och bli välsignad.

2 Krönikeboken 33: 1-25:

1 Manasse var tolv år gammal när han började regera och han regerade femtiofem år i Jerusalem: 2 Men gjorde det som var ondt i Herrens ögon, liksom de styggelser av hedningarna, som Herren hade utvisat inför Israels barn. 3 Ty han byggde åter de höjdpunkter som hans far Hiskia hade brutit ned, och han uppfödde altare för Baalim och gjorde lundar och dyrkade hela himmelens värd och tjänade dem. 4 Och han byggde altare i Herrens hus, som Herren hade sagt: I Jerusalem skall mitt namn vara för evigt. 5 Och han byggde altare för hela världens himmel i de båda domstolarna i Herrens hus. 6 Och han fick sina barn att gå igenom elden i Hinnoms sons dal. Han observerade också tider och använde förtrollningar och använde trolldom och hanterade en bekant anda och med trollkarlar: han gjorde mycket ond i den syn på Herren för att provocera honom till ilska. 7 Och han satte en snidad bild, idolen som han hade gjort, i Guds hus, som Gud hade sagt till David och till hans son Salomo: I detta hus och i Jerusalem, som jag har valt framför alla stammar av Israel, jag kommer att sätta mitt namn för evigt. 8 Och jag kommer inte längre att ta bort Israels fot ur det land som jag har utsett för dina fäder; så att de kommer att ta hänsyn till allt som jag har befallit dem, enligt hela lagen och stadgarna och förordningarna av Mose hand. 9 Så gjorde Manasse Judas och Jerusalems invånare fel och gjorde värre än hedningarna, som Herren förstörde inför Israels barn. 10 Och Herren talade till Manasse och med sitt folk; men de ville inte lyssna. 11 Därför förde Herren över dem kaptenerna i kung av Assyrisk värd, som tog Manasse bland törnen och band honom med böcker och förde honom till Babylon. 12 Och när han var i lidande, bad han Herren, hans Gud, och förödmjukade sig mycket inför sina fädernas gud. 13 Och han bad till honom, och han blev intresserad av honom och hörde hans bön och återförde honom till Jerusalem in i hans rike. Då visste Manasse att Herren var Gud. 14 Därefter byggde han en mur utan staden David, på västra sidan av Gihon, i dalen, ända till ingången vid fiskporten, och passade om Ophel och höjde den upp till en mycket stor höjd, och sätta krigshöften i alla de inhägnade städerna i Juda. 15 Och han tog bort de främmande gudarna och avgudet ur Herrens hus och alla altare som han hade byggt på berget i Herrens hus och i Jerusalem och kastade dem ur staden. 16 Och han reparerade Herrens altare och offrade därpå fredsoffer och tackoffer och beordrade Juda att tjäna Herren, Israels Gud. 17 Men folket offrade fortfarande på höjderna, men ändå endast till Herren, deras Gud. 18 Men resten av Manasses handlingar och hans bön till sin Gud och de seers ord som talade till honom i Herrens Israels Guds namn, se, de är skrivna i Israels kungas bok. . 19 Och hans bön och hur Gud blev intresserad av honom och all sin synd och hans överträdelse och de platser där han byggde höga platser och satte upp lundar och skurna bilder innan han blev ödmjuk. Se, de är skrivna bland searnas ord. 20 Och Manasse sov hos sina fäder och begravde honom i hans hus; och hans son Amon regerade i hans ställe. 21 Amon var två och tjugo år gammal när han började regera och regerade två år i Jerusalem. 22 Men han gjorde det som var ont i Herrens ögon, liksom hans far Manasse; ty Amon offrade för alla de snidade bilder som hans far Manasse hade gjort och tjänade dem; 23 Och ödmjuktade sig inte inför Herren, som hans far Manasse förödmjukade sig; men Amon överträdde mer och mer. 24 Och hans tjänare konspirerade mot honom och dödade honom i sitt eget hus.

 

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här