Daglig bibelläsning för idag 4 november 2018.

0
3252

Vår bibelläsning idag kommer från boken om 2 kronor 31: 2-21 och 2 kronor 32: 1-33. Läs och bli välsignad.

2 kronor 31: 2-21:

2 Och Hiskia utsåg prästernas och leviternas kurser efter deras kurser, var och en efter hans tjänst, prästerna och leviterna för brännoffer och för fredsoffer, för att tjäna och tacka och berömma i portarna till Herrens tält. 3 Han utsåg också kungens del av sitt ämne till brännoffren, för att förbränna för brännaoffer för morgonen och kvällen, och brännoffren för sabbaterna och för nymånerna och för festerna, som det är skrivet i Herrens lag. 4 Han beordrade dessutom folket som bodde i Jerusalem att ge delarna av prästerna och leviterna, så att de kunde uppmuntras i Herrens lag. 5 Och så snart budet kom utomlands, förde Israels barn i överflöd de första frukt av majs, vin och olja och honung och av allt fältets ökning; och tionde av alla saker förde de in rikligt. 6 Och när det gäller Israels och Judas barn, som bodde i Judas städer, förde de också in tienden av oxar och får och tionden av heliga saker som invigdes till Herren, deras Gud, och lade dem i högar. 7 Under den tredje månaden började de lägga grunden till högarna och slutade dem i den sjunde månaden. 8 Och när Hiskia och furstarna kom och såg högarna, välsignade de Herren och hans folk Israel. 9 Då frågade Hiskia med prästerna och leviterna om högen. 10 Och Azariah, överstepräst i Sadoks hus, svarade honom och sade: Sedan folket började föra offerterna in i Herrens hus, har vi fått tillräckligt att äta och har lämnat gott; för Herren har välsignat hans människor; och det som är kvar är denna fantastiska butik. 11 Och Hiskia beordrade att förbereda kamrar i Herrens hus; och de förberedde dem, 12 och tog med sig offren och tionden och de hängivna sakerna trofast: över vilken leviten Cononiah var härskare och hans bror Shimei var nästa. 13 Och Jehiel och Azaziah och Nahath och Asahel och Jerimoth och Jozabad och Eliel och Ismachiah och Mahath och Benaiah var övervakare under ledning av Cononia och hans bror Simei på befallning av kungen Hiskia och Azariah härskare i Guds hus. 14 Och Kore, leviten Imna, sonen, portören mot öster, var över Guds friluftsoffer för att dela Herrens offer och de heligaste sakerna. 15 Och bredvid honom var Eden och Miniamin och Jeshua och Shemaiah, Amariah och Shecaniah i prästernas städer i sitt säte för att ge sina bröder genom kurser, såväl till de stora som till de små : 16 Förutom deras släktforskning över män, från tre år gamla och uppåt, till alla som kommer in i Herrens hus, hans dagliga del för deras tjänst i deras avgifter enligt deras kurser; 17 Både till prästernas släktforskning av deras fädernas hus och leviterna från tjugo år gamla och uppåt, enligt deras uppgifter enligt sina kurser; 18 Och till släktforskning över alla deras små, deras hustrur och deras söner och deras döttrar genom hela församlingen; ty på sitt säte förlovade de sig i helighet. 19 Och av Arons söner, prästerna, som var i fälten i förstäderna i deras städer, i varje stad, de män som uttrycktes med namn, för att ge delar till alla män bland prästerna och till alla som räknades med släktforskningar bland leviterna. 20 Och således gjorde Hiskia i hela Juda och gjorde det som var gott och rätt och sanning inför Herren, hans Gud.

2 kronor 32: 1-33:

1 Efter dessa saker och upprättandet av detta kom Sanherib, kungen i Assyria, och gick in i Juda och lät sig lära sig mot de inhägnade städerna och tänkte vinna dem för sig själv. 2 Och när Hiskia såg att Sankerib kom och att han hade för avsikt att slåss mot Jerusalem, 3 tog han råd med sina furstar och sina mäktiga män att stoppa vatten i fontänerna utan staden; och de hjälpte honom. 4 Därför samlades många människor som stoppade alla fontäner och bäcken som sprang genom landet och sade: Varför skulle kungarna i Assyria komma och hitta mycket vatten? 5 Och han förstärkte sig själv och byggde upp all den mur som var trasig och höjde den upp till tornen och en annan mur utanför och reparerade Millo i Davids stad och gjorde pilar och sköldar i överflöd. 6 Och han satte krigshöften över folket och samlade dem till honom på gatan vid stadens port och talade bekvämt till dem och sade: 7 Var stark och modig, var inte rädd eller förskräckt för kungen av Assyria och inte för hela den skara som är med honom; ty det finns fler med oss ​​än med honom. 8 Med honom är en köttarm; men hos oss är Herren vår Gud för att hjälpa oss och slåss mot våra strider. Och folket vilade på ord från Hiskia, konungen i Juda. 9 Därefter sände Sennacherib, kungen i Assyrien, sina tjänare till Jerusalem (men han själv belägrade Lakis och all sin kraft med honom) till Hiskia, kungen i Juda och till hela Juda som var i Jerusalem, och sade: 10 Så säger Sanherib, konungen i Assyrien, varför litar ni på att ni stannar vid belägringen i Jerusalem? 11 Övertalar inte Hiskia dig att överge er själva för att dö av hungersnöd och törst och säger: Herren, vår Gud, ska rädda oss ur Assyrikungens hand? 12 Har inte samma Hiskia tagit bort sina höjder och altare och befallde Juda och Jerusalem och sade: Ni skall tillbe inför ett altare och bränna rökelse på det? 13 Vet ni inte vad jag och mina fäder har gjort mot alla människor i andra länder? kunde gudarna i nationerna i dessa länder på något sätt kunna rädda sina länder ur min hand? 14 Vem fanns där bland alla nationernas gudar som mina fäder helt förstörde, som kunde rädda sitt folk ur min hand, så att din Gud skulle kunna rädda dig ur min hand? 15 Låt nu Hiskia inte lura dig och inte övertyga dig på detta sätt och tro ännu inte på honom; ty ingen gud eller något rike kunde rädda sitt folk ur min hand och från mina fäder. mycket mindre ska din Gud befria dig ur min hand? 16 Och hans tjänare talade ännu mer mot Herren Gud och mot sin tjänare Hiskia. 17 Han skrev också brev för att spåra Herren, Israels Gud, och för att tala mot honom och sade: Eftersom gudarna i nationerna i andra länder inte har räddat sitt folk ur min hand, så kommer inte Hiskias Gud att rädda hans människor ur min hand. 18 Då ropade de med hög röst i judarnas tal till Jerusalems folk som var på väggen för att skrämma dem och besvära dem. att de kan ta staden. 19 Och de talade mot Jerusalems Gud, liksom gudarna för jordens folk, som var människors hand. 20 Och av denna anledning bad konungen Hiskia och profeten Jesaja, Amozs son, och ropade till himlen. 21 Och Herren sände en ängel som avskärde alla mäktiga mäktare och ledarna och befälhavarna i Assyras kungas läger. Så han återvände med skam i ansiktet till sitt eget land. Och när han kom in i sin guds hus, slog de som kom ut från hans egen tarm honom där med svärdet. 22 Så räddade Herren Hiskia och Jerusalems invånare från Sanherib, kungen av Assyria, och från alla andra, och ledde dem åt alla håll. 23 Och många förde gåvor till Herren till Jerusalem och presenterade till Hiskia, konungen i Juda, så att han blev förhöjd för alla nationer från och med därefter. 24 På dessa dagar var Hiskia sjuk till döden och bad till Herren. Och han talade till honom och gav honom ett tecken. 25 Men Hiskia gav sig inte åter efter den fördel som han gjorde; ty hans hjärta lyfts upp. Därför blev det vrede över honom och över Juda och Jerusalem. 26 Men Hiskia förödmjukade sig själv för sin hjärtas stolthet, både han och Jerusalems invånare, så att Herrens vrede inte kom över dem under Hiskias dagar. 27 Och Hiskia hade mycket rikedom och ära; och han gjorde sig själv skatter för silver och för guld och för ädelstenar och för kryddor och för sköldar och för alla slags trevliga juveler; 28 Förråd för ökning av majs, vin och olja; och bås för alla slags djur och coter för flockar. 29 Dessutom tillhandahöll han honom städer och besättningar av flockar och besättningar i överflöd; ty Gud hade gett honom mycket ämne. 30 Samma Hiskia stoppade också det övre vattendraget i Gihon och förde det rakt ner till västra sidan av Davids stad. Och Hiskia var framgångsrik i alla sina gärningar. 31 Men i affären med ambassadörerna för furstarna i Babylon, som skickade till honom för att fråga det undra som gjordes i landet, lämnade Gud honom för att försöka honom, så att han kunde veta allt som var i hans hjärta. 32 Men resten av Hiskia och hans godhet, se, de är skrivna i visionen av profeten Jesaja, Amoz son, och i Judas och Israels kungas bok. 33 Och Hiskia sov hos sina fäder och begravde honom i den främsta av Davids söner gravar; och hela Juda och Jerusalems invånare höll honom vid hans död.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här