Daglig bibelläsning för idag 31 oktober 2018

0
3481

Vår dagliga bibelläsning för idag är från boken med 2 kronor 24: 1-27. Läs och bli välsignad.

2 Krönikeboken 24: 1-27:

1 Joash var sju år gammal när han började regera och han regerade fyrtio år i Jerusalem. Hans mors namn var också Zibiah i Berseba. 2 Och Joas gjorde det som var rätt i Herrens ögon hela prästen Jojada. 3 Och Jojada tog två hustrur åt honom; och han födde söner och döttrar. 4 Och det hände sig efter detta att Joas tänkte reparera Herrens hus. 5 Och han samlade prästerna och leviterna och sade till dem: Gå ut till Juda städer och samla in hela Israel pengar för att reparera ditt Guds hus från år till år, och se att ni skyndar saken. Men leviterna skyndade det inte. 6 Och kungen ropade till chefen Jojada och sade till honom: Varför har du inte krävt av leviterna att hämta ut Juda och ur Jerusalem samlingen, enligt det bud som Moses, Herrens tjänare och Israels församling för vittnets tabernakel? 7 Ty Ataljas söner, den onda kvinnan, hade brutit upp Guds hus; och alla de hängivna sakerna i Herrens hus gav de Baälim. 8 Och på kungens bud gjorde de en bröstkorg och ställde den utanför vid porten till Herrens hus. 9 Och de förkunnade genom Juda och Jerusalem för att föra in till Herren den samling som Moses, Guds tjänare lade över Israel i öknen. 10 Och alla furstar och hela folket glädde sig och förde in och kastade in i bröstet tills de hade gjort slut. 11 Och det hände sig att vid vilken tidpunkt bröstet fördes till kungens kontor genom leviterna, och när de såg att det fanns mycket pengar, kom kungens skrivare och översteprestens officer och tömde bröstet, och tog den och bar den till sin plats igen. Således gjorde de dag för dag och samlade pengar i överflöd. 12 Och kungen och Jojada gav det till dem som gjorde tjänsten i Herrens hus och hyrde murare och snickare för att reparera Herrens hus och även smidesjärn och mässing för att reparera huset av Herren. 13 Så gjorde arbetarna, och arbetet fulländades av dem, och de satte Guds hus i hans tillstånd och stärkte det. 14 Och när de var klara av dem, förde de resten av pengarna inför kungen och Jojada, varav var gjorda kärl för Herrens hus, till och med kärl att tjäna, och att erbjuda mal och skedar och kärl av guld och silver. Och de erbjöd brännoffer i Herrens hus ständigt hela Jojadas dagar. 15 Men Jojada blev gammal och var full av dagar när han dog; hundra och trettio år var han när han dog. 16 Och de begravde honom i Davids stad bland kungarna, för att han hade gjort gott i Israel, både mot Gud och mot sitt hus. 17 Efter Jojadas död kom Judas furstar och lade fram konungen. Då hörde kungen till dem. 18 Och de lämnade Herrens hus, deras fäder, och tjänade lundar och avgudar; och vrede kom över Juda och Jerusalem för detta deras överträdelse. 19 Men han sände profeter till dem för att återföra dem till Herren; och de vittnade mot dem; men de ville inte höra. 20 Och Guds Ande kom över Sakarja, prästen Jojada, som stod över folket och sade till dem: Så säger Gud: Varför överträffar ni Herrens bud så att ni inte kan lyckas? Eftersom ni har övergivit Herren, har han också övergivit er. 21 Och de konspirerade mot honom och stenade honom med stenar på kungens bud på hovet i Herrens hus. 22 Så kom konungen Joas inte ihåg den vänlighet som hans far Jojada hade gjort honom utan dödade sin son. Och när han dog, sade han: Herren ser på det och kräver det. 23 Och det skedde i slutet av året, att värden av Syrien gick upp mot honom; och de kom till Juda och Jerusalem och förstörde alla folkets furstar bland folket och skickade all bytet av dem till kungen i Damaskus. 24 Ty syrernas armé kom med en liten grupp människor, och Herren överlämnade en mycket stor värd i deras hand, därför att de hade övergett Herrens, deras fäder, Gud. Så de avrättade dom mot Joash. 25 Och när de gick bort från honom (för de lämnade honom i stora sjukdomar) konspirerade hans egna tjänare honom för blodet av prästen Jojada, och dödade honom på hans säng, och han dog; och de begravde honom i Davids stad, men de begravde honom inte i kungarnas gravar. 26 Och dessa är de som konspirerade mot honom; Zabad, sonen till Shimeath, en ammonitess, och Jozabad, son till Shimrith, en moabitess. 27 När det gäller hans söner och storleken på de bördor som läggs på honom och om reparationen av Guds hus, se, de är skrivna i berättelsen om kungarnas bok.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här