Daglig bibelläsning för idag 30 oktober 2018

0
10268

Vår dagliga bibelläsning för idag är från boken om 2 kronor 22: 10-12 och 2 kronor 23: 1-21. Läs och bli välsignad.

2 kronor 22: 10-12:

10 Men när Atalja, mor till Ahasja, såg att hennes son var död, stod hon upp och förstörde hela kärnan i Juda hus. 11 Men Josheath, kungens dotter, tog Joas, Ahasias son, och stal honom bland de dödade kungens söner och satte honom och hans sjuksköterska i ett sovrum. Därför gömde Joshabeath, dotter till kungen Jehoram, hustru till prosten Jojada (för hon var syster till Ahasja) honom för Atalja, så att hon inte dödade honom. 12 Och han var med sig gömd i Guds hus sex år, och Atalja regerade över landet.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

2 Krönikeboken 23: 1-21:


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


1 Och under det sjunde året förstärkte Jojada sig och tog kaptenerna över hundratals, Azaria, Jerohams son, och Ismael, Johanans son, och Azariah, Obeds son, och Maaseja, Adajas son, och Elisafat, Zikris son. , till förbund med honom. 2 Och de gick omkring i Juda och samlade leviterna från alla Judas städer och över Israels fäder, och de kom till Jerusalem. 3 Och hela församlingen slöt ett förbund med kungen i Guds hus. Och han sade till dem: Se, kungens son skall regera, som Herren har sagt om Davids söner. 4 Detta är det ni ska göra; En tredje del av er som går in på sabbaten, av prästerna och leviterna, ska vara dörrportörer. 5 Och en tredje del ska vara hos kungens hus; och en tredje del vid grundens port: och hela folket ska vara i domstolarna i Herrens hus. 6 Men låt ingen komma in i Herrens hus, förutom prästerna och de som leviterna; de ska gå in, ty de är heliga, men hela folket ska hålla Herrens vakt. 7 Och leviterna ska omgå kungen runt omkring, var och en med sina vapen i sin hand; och vem som helst annan kommer in i huset, döds han. Men var med kungen när han kommer in och när han går ut. 8 Så gjorde leviterna och hela Juda enligt allt som prästen Jojada hade beordrat och tog var och en sina män som skulle komma in på sabbaten med dem som skulle ut på sabbaten; ty prästen Jojada avskedade inte kurserna. 9 Prästen Jojada överlämnade dessutom kaptenerna till hundratals spjut och bucklar och sköldar, som hade varit kung David, som var i Guds hus. 10 Och han satte hela folket, var och en med vapen i handen, från templets högra sida till templets vänstra sida, vid altaret och templet, vid kungen runt omkring. 11 Då tog de fram kungens son och satte på honom kronan och gav honom vittnesbörd och gjorde honom till konung. Och Jojada och hans söner smordade honom och sade: Gud frälsa kungen. 12 Men när Atalja hörde ljudet från folket springa och berömma kungen, kom hon till folket in i Herrens hus. 13 Och hon såg, och se, kungen stod vid hans pelare vid ingången och furstar och trompetterna av kungen; och hela folket i landet glädde sig och ljöd av trompeter, också sångare med musikinstrument och sådana som lärde sig sjunga beröm. Då hyrde Athaliah sina kläder och sa: Treason, Treason. 14 Då tog prästen Jojada fram kaptenerna över hundratals som sattes över värden och sade till dem: Låt henne komma ut ur räckvidden; och den som följer henne, låt honom dödas med svärdet. För prästen sa: Döda henne inte i Herrens hus. 15 Och de lät händerna på henne; och när hon kom till hästportens ingång vid kungens hus, dödade de henne där. 16 Och Jojada slöt ett förbund mellan honom och mellan hela folket och mellan kungen, att de skulle vara Herrens folk. 17 Då gick hela folket till Baals hus och bröt ner det och bröt hans altare och bilder i stycke och dödade Mattan, Baals präst framför altarna. 18 Jojada utsåg också kontor för Herrens hus av leviterna präster, som David delade ut i Herrens hus, för att erbjuda Herrens brännoffer, som det står skrivet i Mose lag. , med glädje och med sång, som det förordnades av David. 19 Och han satte portarna vid portarna till Herrens hus, så att ingen som var oren i något skulle komma in. 20 Och han tog kaptenerna över hundratals, adelsmännen och landets guvernörer och hela landets folk och förde kungen från Herrens hus; och de kom genom den höga porten till kungens hus och sätta kungen på rikets tron.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.