Daglig bibel för idag 2 november 2018

0
10050

Vår dagliga bibelläsning för idag är från 2 Krönikeboken 26: 1-23, 2 Krönikeboken 27: 1-9, 2 Krönikeboken 28: 1-27. Läs och välsignas.

2 Krönikeboken 26: 1-23:

1 Då tog hela Judas folk Uzziah, som var sexton år gammal, och gjorde honom till kung i hans fader Amasias rum. 2 Han byggde Eloth och återställde den till Juda, därefter sov kungen med sina fäder. 3 Sexton år var Uzziah när han började regera och han regerade femtiotvå år i Jerusalem. Hans mors namn var också Jekolja från Jerusalem. 4 Och han gjorde det som var rätt i Herrens ögon, allt som hans far Amaziah gjorde. 5 Och han sökte Gud i Sakarias dagar, som hade förståelse för Guds visioner; och så länge han sökte Herren fick Gud honom att lyckas. 6 Och han gick ut och krigade mot filistéerna och bröt ner Gats mur, Jabnees mur och Ashdods mur och byggde städer runt Ashdod och bland filisterna. 7 Och Gud hjälpte honom mot filistéerna och mot araberna som bodde i Gur-Baäl och mehunerna. 8 Och ammoniterna gav gåvor till Uzziah; och hans namn spriddes ut till Egypten; ty han förstärkte sig mycket. 9 Dessutom byggde Uzziah torn i Jerusalem vid hörnporten och vid dalporten och vid murens vridning och befäst dem. 10 Och han byggde torn i öknen och grävde många källor; ty han hade mycket nötkreatur, både i det låga landet och på slättarna: också jordbrukare och vinstockar på bergen och i Karmel, ty han älskade jordbruk. 11 Dessutom hade Uzziah en mängd stridande män, som gick ut i krig av band, enligt deras antal berättat av den skrivande Jeiels hand och Maaseiah, som var chef, under Hananiah, en av kungens kaptener. 12 Det totala antalet fädernas övervårdare för de mäktiga mäktarna var två tusen och sex hundra. 13 Och under deras hand var en armé, tre hundra tusen och sju tusen och fem hundra, som gjorde krig med kraftig makt för att hjälpa kungen mot fienden. 14 Och Uzziah förberedde sig för dem genom alla värdsköldar och spjutar, hjälmar och hammar och bågar och slängar till gjutsten. 15 Och i Jerusalem gjorde han motorer, uppfann av listiga män, för att vara på tornen och på bulwarkerna, för att skjuta pilar och stora stenar. Och hans namn spred sig långt utomlands; ty han hjälpte fantastiskt tills han var stark. 16 Men när han var stark, lyftes hans hjärta till sin förstörelse; ty han överträdde mot Herren, hans Gud, och gick in i Herrens tempel för att bränna rökelse på rökelsens altare. 17 Och präst Azariah gick in efter honom och med honom fyrtio präster av Herren, som var mäktiga män. 18 Och de stod emot kungen Uzzia och sade till honom: Det hör inte till dig, Uzziah, för att bränna rökelse till Herre, men till prästerna, Arons söner, som är invigda för att bränna rökelse: gå ut från helgedomen; ty du har överträtt; Det ska inte heller vara till din ära från Herren Gud. 19 Då blev Uzziah våldsam och hade en stekelsbrännare i sin hand för att bränna rökelse. Och medan han gjorde sin orolighet mot prästerna, steg spetälskan till och med upp i pannan inför prästerna i Herrens hus, bredvid rökelsalteret. 20 Och överstepräst Azaria och alla prästerna såg på honom, och se, han var spetälsk i pannan, och de drog ut honom därifrån; ja, han skyndade sig också att gå ut, för Herren hade slått honom. 21 Och kungen Uzzia var en spedalsk till sin död dag och bodde i ett flertal hus och var spedalsk; ty hans son Jotham stod över kungens hus och dömde landets folk. 22 Och resten av Uzzias handlingar, först och sista, skrev profeten Jesaja, Amozs son.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

2 Krönikeboken 27: 1-9:


1 Jotham var tjugofem år gammal när han började regera och han regerade sexton år i Jerusalem. Hans mors namn var också Jerusha, dotter till Sadok. 2 Och han gjorde det som var rätt i Herrens ögon, allt som hans far Uzziah gjorde: men han kom inte in i Herrens tempel. Och folket gjorde ännu korrupt. 3 Han byggde den höga porten till Herrens hus och på Ophels vägg byggde han mycket. 4 Dessutom byggde han städer på Judas berg och i skogarna byggde han slott och torn. 5 Han kämpade också med kungen av ammoniterna och segrade mot dem. Och Ammons barn gav honom samma år hundra talanger silver och tio tusen mått vete och tio tusen korn. Så mycket betalade Ammons barn åt honom, både det andra året och det tredje. 6 Då blev Jotham mäktig, eftersom han förberedde sina vägar inför Herren, hans Gud. 7 Och resten av Jothams handlingar och alla hans krig och hans vägar, se, de är skrivna i Israels och Judas kungas bok. 8 Han var fem och tjugo år gammal när han började regera och regerade sexton år i Jerusalem. 9 Och Jotham sov hos sina fäder och begravde honom i Davids stad; och hans son Ahas regerade i hans ställe.

2 Krönikeboken 28: 1-27:

1 Ahaz var tjugo år gammal när han började regera och han regerade sexton år i Jerusalem; men han gjorde inte det som var rätt i Herrens ögon, som hans far David. 2 Ty han vandrade på kungarnas vägar av Israel och gjorde också smälta bilder för Baalim. 3 Han brände dessutom rökelse i Hinnoms sons dal och brände sina barn i elden efter de styggelser av hedningarna som Herren hade utvisat inför Israels barn. 4 Och han offrade och brände rökelse på höjderna och på bergen och under varje grönt träd. 5 Därför gav Herren hans Gud honom i kungen i Syrien; och de slog honom och förde bort en stor mängd fångar och förde dem till Damaskus. Och han överlämnades också till Israels kung, som slog honom med ett stort slakt. 6 Ty Peka, Remalias son, dödade i Juda hundra och tjugo tusen på en dag, som alla var tappra män; eftersom de hade övergett sina fäder, Herren, Gud. 7 Och Zikri, en mäktig man i Efraim, dödade kungens son Maaseja och Azrikam husets guvernör och Elkana som var bredvid kungen. 8 Och Israels barn förde bort sina bröder i fångenskap av två hundra tusen kvinnor, söner och döttrar, och de tog också bort mycket byte från dem och förde bytet till Samaria. 9 Men en Herrens profet var där, vars namn var Oded. Och han gick ut före värden som kom till Samaria och sade till dem: Se, för att Herrens Gud, edra fäder, har varit upprörd mot Juda, han har räddat dem i er hand, så har ni dödat dem i en raseri som når upp till himlen. 10 Och nu avser ni att hålla under Judas och Jerusalems barn för tjänare och tjänare för er: men är det inte med er, ens med er, synder mot Herren, din Gud? 11 Hör nu nu till mig och överlämna de fångar som du har tagit i fångenskap av dina bröder, ty Herrens hårda vrede är över dig. 12 Då stod vissa av Efraims barnhuvud, Azariah, Johanans son, Berechiah, sonen till Mesillemoth och Jehizkiah, sonen av Sallum, och Amasa, sonen till Hadlai, mot dem som kom från kriget. 13 sade till dem: Ni skall inte föra hit de fångarna, ty vi har förolämpat Herren redan, men ni har för avsikt att lägga mer till våra synder och till vår överträdelse; ty vår överträdelse är stor och det är hård vrede mot Israel. 14 Så beväpnade männa lämnade fångarna och bytet inför furstarna och hela församlingen. 15 Och de män, som uttrycktes med namn, stod upp och tog fångarna och klädde med allt som var nakna bland dem, och gjorde dem och skodde dem och gav dem att äta och dricka och smorde dem, och bar alla svaga av dem på åsnor och förde dem till Jeriko, palmstaden, till sina bröder. Då återvände de till Samaria. 16 Vid den tiden skickade kung Ahaz till Assyria kungar för att hjälpa honom. 17 Edomiterna hade åter kommit och slog Juda och förde fångar. 18 Filistéerna hade också invaderat städerna i det låga landet och i södra Juda och tagit Bet-Semesj, Ajalon och Gederoth och Soko med dess byar, och Timna med dess byar, Gimzo och dess byar; och de bodde där. 19 Ty Herren sänkte Juda låg på grund av Akas, Israels konung; ty han gjorde Juda naken och överträdde öm mot Herren. 20 Och Tilgath-Pilneser, kungen i Assyria, kom till honom och oroade honom, men förstärkte honom inte. 21 Ty Ahaz tog bort en del av Herrens hus och från kungens och furstens hus och gav det till kungen i Assyria, men han hjälpte honom inte. 22 Och under sin nöd ångres han ännu mer mot Herren: det är den kungen Ahaz. 23 Ty han offrade till Damaskus gudar, som slog honom. Och han sade: Eftersom kungarna i Syrien hjälper dem, därför vill jag offra dem, så att de kan hjälpa mig. Men de var förstörelsen av honom och av hela Israel. 24 Och Ahaz samlade kärlen i Guds hus och klippte ihop kärlen i Guds hus och stängde dörrarna till Herrens hus, och han gjorde honom altare i alla hörn av Jerusalem. 25 Och i varje stad i Juda gjorde han höjdplatser för att bränna rökelse för andra gudar och provocerade Herrens Gud, hans fäder. 26 Men resten av hans handlingar och om alla hans vägar, först och sista, se, de är skrivna i Judas och Israels kungar.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.