Daglig bibelläsning idag 27 oktober 2018

0
1492

Vår dagliga bibelläsning är hämtad från 2 Chronicles 17: 1-19, 2 Chronicles 18: 1-34. Läs och bli välsignad.

Daglig bibelläsning

2 Krönikeboken 17: 1-19:

1 Och hans son Josafat regerade i hans ställe och stärkte sig mot Israel. 2 Och han placerade styrkor i alla de inhägnade städerna i Juda och satte garniser i Judas land och i Efraims städer, som hans far Asa hade tagit. 3 Och Herren var med Josafat, eftersom han vandrade på sin fader Davids första vägar och sökte inte till Baälim; 4 Men sökte Herrens fader Gud, och vandrade efter hans bud och inte efter Israels handlingar. 5 Därför upprättade Herren riket i sin hand; och hela Juda förde Josafat presenter; och han hade rikedom och ära i överflöd. 6 Och hans hjärta lyftes på Herrens vägar; han tog bort höjderna och lundarna från Juda. 7 Och under det tredje året av hans regering skickade han till sina furstar, till Ben-hagel och till Obadja och till Sakaria och till Nethaneel och till Michaja för att undervisa i Judas städer. 8 Och med dem sände han leviter, Semaja och Nethanja, Sebadja och Asahel och Semiramoth och Jeonathan och Adonia och Tobia och Tob-Adonia, leviterna; och med dem Ellishama och Jehoram, präster. 9 Och de lärde sig i Juda och hade Herrens lagbok med sig och gick omkring i alla städer i Juda och undervisade folket. 10 Och Herrens rädsla föll över alla kungariken i de länder som var runt Juda, så att de inte stred mot Josafat. 11 Och några av filistéerna förde Josafat presenter och hyllade silver; och arabierna förde honom flockar, sju tusen och sjuhundra ramar och sju tusen sju hundra getter. 12 Och Josafat växte mycket mycket; och han byggde i Juda slott och butiksstäder. 13 Och han hade mycket affärer i Judas städer, och krigsmännen, mäktiga mäktiga män, var i Jerusalem. 14 Och detta är deras antal enligt deras fäder: från Juda, tusentals befälhavare; Adnah, överste, och med honom kraftfulla män, tre hundra tusen. 15 Och bredvid honom var kaptenen Johanan och med honom två hundra och fyrtiotusen. 16 Och nästa honom var Amasiah, son till Sikri, som frivilligt erbjöd sig till Herren; och med honom två hundra tusen mäktiga mäktiga män. 17 Och av Benjamin; Eliada, en mäktig mäktig man, och med honom beväpnade män med båge och sköld två hundra tusen. 18 Och bredvid honom var Jozabad, och med honom hundra och fyrtiotusen tusen redo för kriget. 19 Dessa väntade på kungen, förutom de som kungen satte i de inhägnade städerna i hela Juda.

2 Krönikeboken 18: 1-34:

1 Josafat hade rikedom och ära i överflöd och förenade sig med Agab. 2 Och efter vissa år gick han ner till Akab till Samaria. Och Akab dödade får och oxar för honom i överflöd och för folket som han hade med honom och övertygade honom att gå upp med honom till Ramoth i Gilead. 3 Och Akab, Israels konung, sade till Josafat, kungen i Juda: "Vill du gå med mig till Ramoth i Gilead? Och han svarade honom: Jag är som du är och mitt folk som ditt folk; och vi kommer att vara med dig i kriget. 4 Och Josafat sade till Israels konung: Fråga mig till Herrens ord idag. 5 Därför samlade Israels konung fyra hundra man av profeter och sade till dem: Skall vi åka till Ramoth i Gilead för att strida, eller ska jag förhindra det? Och de sa: Gå upp; ty Gud kommer att överlämna den till kungens hand. 6 Men Josafat sa: Finns det här inte en Herrens profet förutom att vi kan fråga honom? 7 Och Israels konung sade till Josafat: "Det finns ännu en man som vi kan fråga Herren om. Men jag hatar honom; ty han profeterade aldrig gott för mig, men alltid ondt. Det är Micaiah, Imlas son. Och Josafat sa: Låt inte kungen säga det. 8 Och Israels konung ropade på en av sina officerare och sade: Hämta snabbt Mika, Imlas son. 9 Och Israels konung och Josafat, kungen i Juda, satt en av dem på sin tron, klädd i sina kläder, och de satt på ett tomt ställe vid ingången till Samariaporten. och alla profeterna profeterade inför dem. 10 Sedekia, Kenaänas son, hade gjort honom av järnhorn och sagt: Så säger Herren: Med dessa ska du skjuta Syrien tills de försvinner. 11 Och alla profeterna profeterade så och sade: Gå upp till Ramoth i Gilead och lyckas; ty Herren ska överlämna den till kungens hand. 12 Och budbäraren som gick för att kalla Mika talade till honom och sade: Se, profeternas ord förklarar kungen med ett samtycke; låt ditt ord därför vara som en av dem och tala dig gott. 13 Och Mika sade: Så sant Herren lever, vad min Gud säger, det kommer jag att tala. 14 Och när han kom till kungen, sade kungen till honom: Mika, ska vi åka till Ramoth i Gilead för att strida, eller ska jag förhindra det? Och han sade: Gå upp och lyckas, så kommer de att överlämnas till er hand. 15 Och kungen sade till honom: Hur många gånger ska jag besegra dig att du inte säger något annat än sanningen till mig i Herrens namn? 16 Då sade han: Jag såg hela Israel utspridda på bergen som får som inte har en herde. Och Herren sa: De har ingen herre; låt dem återvända var och en till sitt hus i fred. 17 Och Israels konung sade till Josafat: Har jag inte sagt dig att han inte skulle profetera gott för mig utan ondska? 18 Återigen sa han: Hör därför Herrens ord; Jag såg Herren sitta på hans tron ​​och hela världens himmel stod på hans högra och vänster sida. 19 Och Herren sade: Vem ska locka Akab, Israels konung, så att han kan gå upp och falla vid Ramoth i Gilead? Och en talade på detta sätt och en annan sade på det sättet. 20 Då kom en ande ut och stod inför Herren och sade: Jag vill locka honom. Och Herren sade till honom: Med vilken? 21 Och han sade: Jag kommer att gå ut och bli en lögnig ande i alla hans profeters mun. Och Herren sade: Du ska locka honom, och du ska också sejra. Gå ut och gör så. 22 Nu, se, nu har Herren lagt en ljuga ande i dessa dina profeters mun, och Herren har talat ond mot dig. 23 Då kom Sedekia, Kenaänas son, och slog Mikaja på kinden och sade: På vilken väg gick Herrens Ande från mig för att tala till dig? 24 Och Mika sade: Se, du får se den dagen när du går in i en inre kammare för att gömma dig. 25 Då sade Israels konung: Ta Mika och ta honom tillbaka till Amon, stadens guvernör, och till Joas, kungens son; 26 Och säger: Så säger kungen: Sätt denna fyr i fängelset och mat honom med ångestbröd och med ångestvatten tills jag återvänder i fred. 27 Och Mika sade: Om du verkligen återvänder i fred, har inte Herren talat av mig. Och han sade: Hör, alla er människor. 28 Så gick Israels konung och Josafat, kungen i Juda, upp till Ramoth i Gilead. 29 Och Israels konung sade till Josafat: Jag ska förkläda mig och gå till striden; men klä dig i dina kläder. Så förklädde Israels konung sig själv; och de gick till striden. 30 Och kungen i Syrien hade beordrat kaptenerna för vagnarna som var med honom och sagt: Bekämpa inte med liten eller stor, utom med Israels konung. 31 Och det hände sig när kaptenerna för vagnarna såg Josafat, och de sa: Det är Israels konung. Därför satte de omkring honom för att slåss. Men Josafat ropade, och Herren hjälpte honom; och Gud flyttade dem att avvika från honom. 32 Ty det hände sig att när vagnarnas befälhavare uppfattade att det inte var Israels konung, vände de sig tillbaka från att förfölja honom. 33 Och en människa drog en båge vid en satsning och slog Israels konung mellan selens leder: Därför sade han till sin vagn: "Vänd din hand så att du kan föra mig ut ur värden; för jag är sårad. 34 Och striden ökade den dagen: men Israels konung stannade uppe i sin vagn mot syrarna fram till kvällen; och när solen gick ner dog han.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här