Daglig bibelläsning idag 25 oktober 2018.

0
9789

Vår dagliga bibelläsning idag från boken 2 Krönik 13: 1-22 och 2 Krönik 14: 1-15. Läs och välsignad.

Daglig bibelläsning idag.

2 Krönikeboken 13: 1-22:

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

1 På det artonde året av kung Jeroboam började Abia regera över Juda. 2 Han regerade i tre år i Jerusalem. Hans mors namn var också Michaiah, dotter till Uriel från Gibea. Och det fanns krig mellan Abia och Jeroboam. 3 Och Abia inrättade striden i strid med en armé av tapper krigsmän, till och med fyra hundra tusen utvalda män. Jeroboam satte också striden i strid mot honom med åtta hundra tusen utvalda män, som var mäktiga mäktiga män. 4 Och Abia stod upp på berget Zemaraim, som är på Efraims berg, och sade: Hör mig, Jeroboam och hela Israel; 5 Skulle ni inte veta att Herren, Israels Gud, gav kungariket över Israel till David för evigt, till honom och till hans söner genom ett saltförbund? 6 Men Jeroboam, son till Nebat, Salomo, Davids son, tjänade upp och har gjort uppror mot sin herre. 7 Och för honom samlades förgäves män, Belials barn, och har stärkt sig mot Rehabeam, Salomos son, när Rehabeam var ung och ömhjärtad och inte kunde tåla dem. 8 Och nu tänker ni att motstå Herrens rike i Davids barn. och I vara en stor skara, och det finns med er guldkalvar, som Jeroboam gjorde dig till gudar. 9 Har ni inte fördrivit Herrens präster, Arons söner och leviterna, och gjort er till präster efter de nationer i andra länder? så att den som kommer att invigja sig med en ung tjur och sju ramar, kan vara en präst för dem som inte är gudar. 10 Men för oss är Herren vår Gud, och vi har inte övergivit honom; och prästerna, som tjänar Herren, var Arons söner, och leviterna väntar på sin verksamhet. 11 Och de brände för Herren varje morgon och varje kväll brända offer och söta rökelse; visbrödet beställde de också på det rena bordet; och ljusstaken av guld med dess lampor för att bränna varje kväll. Ty vi håller Herrens vår Guds uppdrag. men ni har övergivit honom. 12 Och se, Gud är själv med oss ​​för vår kapten och hans präster med klingande trumpeter för att ropa larm mot dig. Israel, barn, kämpa inte mot Herren, edra fäder, Gud; ty ni får inte blomstra. 13 Men Jeroboam fick en bakhåll att komma bakom dem; så de var inför Juda och bakhållet var bakom dem. 14 Och när Juda såg tillbaka, se, striden var före och bakom; och de ropade till Herren, och prästerna hörde med trompeterna. 15 Då ropade Judas män: och när Judas män ropade, hände det sig att Gud slog Jeroboam och hela Israel före Abia och Juda. 16 Och Israels barn flydde inför Juda, och Gud gav dem i deras hand. 17 Och Abia och hans folk dödade dem med en stor slakt; så föll Israel, dödade fem hundra tusen utvalda män. 18 Så fördes Israels barn under den tiden, och Judas barn blev överordnade, eftersom de förlitade sig på Herrens Gud, deras fäder. 19 Och Abia förföljde Jeroboam och tog städer från honom, Betel med dess städer, och Jesana med dess städer, och Efrin med dess städer. 20 Inte heller återhämtade Jeroboam styrka under Abias dagar; och Herren slog honom och han dog. 21 Men Abia blev mäktig och gifte sig med fjorton fruar och födde tjugo och två söner och sexton döttrar.


2 Krönikeboken 14: 1-15:

1 Och Abia sov hos sina fäder och begravde honom i Davids stad; och hans son Asa regerade i hans ställe. I hans dagar var landet tyst år. 2 Och Asa gjorde det som var gott och rätt i Herren, hans Guds ögon. 3 Ty han tog bort de främmande gudarnas altare och höjderna och bröt ned bilderna och huggade lundarna. 4 Och befallde Juda att söka Herrens Gud, deras fäder, och att utföra lagen och budet. 5 Och han tog bort alla Judas städer, höjderna och bilderna, och riket var tyst inför honom. 6 Och han byggde inhägnade städer i Juda, ty landet hade vila, och han hade inget krig under de åren; eftersom Herren hade gett honom vila. 7 Därför sade han till Juda: Låt oss bygga dessa städer och göra om dem murar och torn, grindar och stänger, medan landet ännu ligger framför oss; Eftersom vi har sökt Herren vår Gud, har vi sökt honom och han har gett oss vila på alla sidor. Så de byggde och blomstrade. 8 Och Asa hade en armé av män som bar mål och spjut från Juda tre hundra tusen; och av Benjamin, som bar nakna sköldar och drog bågar, två hundra och fyrtiotusen tusen. Alla dessa var mäktiga mäktiga män. 9 Då kom Sera, etiopian, emot dem med en värd av tusen tusen och tre hundra vagnar; och kom till Maresa. 10 Då gick Asa ut mot honom, och de inledde striden i Sefatadalen i Maresa. 11 Och Asa ropade till Herren, hans Gud, och sade: Herre, det är ingenting med dig att hjälpa, vare sig det är med många eller med dem som inte har någon makt: hjälp oss, Herre vår Gud; ty vi vilar på dig och i ditt namn går vi emot denna skara. O Herre, du är vår Gud; låt inte mannen segra dig. 12 Så slog Herren etiopierna före Asa och före Juda. och etiopierna flydde. 13 Och Asa och folket som var med honom förföljde dem till Gerar, och etiopierna kastades för att de inte kunde återfå sig; ty de blev förstörda inför Herren och inför hans värd; och de förde väldigt mycket byte. 14 Och de slog alla städer runt Gerar; ty Herrens rädsla kom över dem; och de förstörde alla städer; ty det var överdrivet mycket förstörelse i dem. 15 De slog också tält av nötkreatur och förde bort får och kameler i överflöd och återvände till Jerusalem.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.