Daglig bibelläsning idag 24 oktober 2018

0
1789

Vår dagliga bibelläsning kommer från boken 2 Krönik 11: 1-23 och 2 Krönik 12: 1-16. Läs och bli välsignad.

Daglig bibelläsning.

2 Krönikeboken 11: 1-23:
1 Och när Rehabeam kom till Jerusalem, samlade han från Judas och Benjamin hus hundra och fyrtiotals utvalda män, som var krigare, för att slåss mot Israel, så att han kunde återföra riket till Rehabeam. 2 Men Herrens ord kom till Shemaja, Guds man, och sade: 3 Tala till Rehabeam, Salomos son, Judas konung, och till hela Israel i Juda och Benjamin, och sade: 4 Så säger Herren: Ni skall inte gå upp eller slåss mot dina bröder; återvänd var och en till sitt hus, ty det här är gjort av mig. Och de följde Herrens ord och återvände från att gå mot Jeroboam. 5 Och Rehabeam bodde i Jerusalem och byggde städer för försvar i Juda. 6 Han byggde till och med Betlehem och Etam och Tekoa, 7 och Bet-Sur, Soko och Adullam, 8 och Gat och Maresa och Sif, 9 och Adoraim och Lakis och Azeka, 10 och Zora och Aijalon och Hebron, som är i Juda och i Benjamin inhägnad städer. 11 Och han stärkte fästorna och satte kaptener i dem och förvarade av sikt och olja och vin. 12 Och i varje stad ställde han sköldar och spjut och gjorde dem ytterst starka, med Juda och Benjamin på sin sida. 13 Och prästerna och leviterna, som var i hela Israel, tog sig till honom från alla deras kuster. 14 Ty leviterna lämnade sina förorter och deras besittning och kom till Juda och Jerusalem, ty Jeroboam och hans söner hade fördrivit dem från att fullfölja prästens tjänst till Herren. 15 Han ordinerade honom präster för höjderna och för djävlar och för kalvarna som han hade gjort. 16 Och efter dem, från alla Israels stammar, som satte hjärtat för att söka Herren, Israel, Gud, kom till Jerusalem för att offra till Herren, deras fäder. 17 Därför förstärkte de Judas rike och gjorde Rehabeam, Salomos son, stark i tre år; i tre år vandrade de på David och Salomos väg. 18 Och Rehabeam tog honom Mahalath, dotter till Jerimoth, Davids son till hustru, och Abihail, dotter till Eliab, Isais son; 19 Som födde honom barn; Jeush och Shamariah och Zaham. 20 Och efter henne tog han Maacha, dotter till Absalom; som bar honom Abia och Attai och Ziza och Shelomith. 21 Och Rehabeam älskade Maächa, Absaloms dotter, framför alla sina hustrur och hans konkubiner. (Ty han tog arton fruar och trettio konkubiner och födde tjugo åtta söner och sjuttio döttrar.) 22 Och Rehabeam gjorde Abia, son till Maachas son. chef, att vara härskare bland sina bröder; ty han tänkte göra honom till kung. 23 Och han handlade klokt och spridda alla sina barn i alla Judas och Benjamin-länder till varje inhägnad stad; och han gav dem i överflöd. Och han önskade många fruar.

2 Krönikeboken 12: 1-16:
1 Och det hände sig, då Rehabeam hade upprättat kungariket och stärkte sig själv, lämnade han Herrens lag och hela Israel med honom. 2 Och det hände sig att under det femte året av kung Rehabeam Shishak, kungen av Egypten, drog upp mot Jerusalem, därför att de hade överträtt mot Herren, 3 med tolv hundra vagnar och trettiotusen ryttare, och folket var så många kom med honom ur Egypten; Lubim, sukkier och etiopier. 4 Och han tog de inhägnade städerna som hörde till Juda och kom till Jerusalem. 5 Då kom profeten Shemaja till Rehabeam och till Judas furstar, som samlades till Jerusalem på grund av Shishak, och sade till dem: Så säger Herren: Ni har övergivit mig, och därför har jag också lämnat eder i hand av Shishak. 6 Därefter förnedrade Israels prinser och kungen sig; och de sa: Herren är rättfärdig. 7 Och när Herren såg att de förnedrade sig själva, kom Herrens ord till Shemaja och sade: De har förödmjukat sig själva; därför kommer jag inte att förstöra dem, utan jag ger dem någon befrielse; och min vrede skall inte utgjutas över Jerusalem med Shishaks hand. 8 Men de skall vara hans tjänare; så att de känner till min tjänst och tjänsten för kungariket i länderna. 9 Då gick Shishak, kungen av Egypten, upp mot Jerusalem och tog bort skatterna i Herrens hus och skatterna i kungens hus; han tog allt: han bar också bort de guldsköldar som Salomo hade gjort. 10 I stället som kung Rehabeam gjorde sköldar av mässing och gav dem åt händerna på vakthuvudet, som behöll ingången till kungens hus. 11 Och när kungen kom in i Herrens hus, kom vakten och hämtade dem och förde dem tillbaka till vaktskammaren. 12 Och när han förnedrade sig, vred Herrens vrede sig från honom att han inte skulle förstöra honom helt; och även i Juda gick det bra. 13 Så förstärkte konungen Rehabeam sig i Jerusalem och regerade; ty Rehabeam var en och fyrtio år gammal när han började regera och han regerade sjutton år i Jerusalem, den stad som Herren hade valt bland alla Israels stammar, till sätta hans namn där. Och hans mors namn var Naamah, en ammonitess. 14 Och han gjorde ont, eftersom han inte förberedde sitt hjärta att söka Herren. 15 Och Rehabeams handlingar, först och sista, är de inte skrivna i profeten Semajas bok och i searen Iddo om släktforskningar? Och det var krig mellan Rehabeam och Jeroboam ständigt. 16 Och Rehabeam sov hos sina fäder och begravdes i Davids stad; och hans son Abia blev konung i hans ställe.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här