Daglig bibelläsning 26 oktober 2018

0
3244

Vår dagliga bibelläsning idag kommer från boken med 2 kronor 15: 1-19 och 2 kronor 16: 1-14. Läs och bli välsignad.

Bibelläsning för idag.

2 Krönikeboken 15: 1-19:

1 Och Guds Ande kom över Azaria, Oded son. 2 Och han gick ut för att möta Asa och sade till honom: Hör i mig, Asa och hela Juda och Benjamin; Herren är med er, medan ni är med honom; och om ni söker honom, kommer han att hittas av er; men om ni lämnar honom, kommer han att överge er. 3 Israel har under en lång säsong varit utan den sanna Gud och utan en lärande präst och utan lag. 4 Men när de i sina problem vände sig till Herren, Israels Gud, och sökte honom, hittades han av dem. 5 Och i dessa tider var det ingen frid för honom som gick ut och inte heller till honom som kom in, men stora besvikelser var över alla invånare i länderna. 6 Och nationen förstördes av nationen och staden av staden, ty Gud gjorde dem ödmjuka med all motgang. 7 Var därför starka och låt dina händer inte vara svaga, ty ditt arbete ska belönas. 8 Och när Asa hörde dessa ord och profeten Oded, profeten, tog han mod och förde bort de avskyvärda avgudarna från hela Judas och Benjamin land och från städerna som han hade tagit från Efraims berg och förnyade Herrens altare, som var före Herrens veranda. 9 Och han samlade hela Juda och Benjamin och främlingarna med dem från Efraim och Manasse och från Simeon; ty de föll till honom ur Israel i överflöd, när de såg att Herren, hans Gud, var med honom. 10 Då samlades de i Jerusalem under den tredje månaden, under det femtonde året för Asas regeringstid. 11 Och de bjöd till Herren samma gång, av det byte som de hade fört, sju hundra oxar och sju tusen får. 12 Och de ingick ett förbund för att söka Herrens, deras fäder, Gud av hela sitt hjärta och med hela sin själ; 13 Den som inte söker Herren, Israels Gud, skulle dödas, vare sig små eller stora, vare sig man eller kvinna. 14 Och de svärde till Herren med hög röst och med skrik och trompet och kornetter. 15 Och hela Juda glädde sig över eden, ty de hade svurit av hela sitt hjärta och sökte honom med hela sin önskan; och han hittades av dem. Och Herren gav dem vila runt omkring. 16 Och när det gäller Maacha, kungen Asas mor, avlägsnade han henne från att vara drottning, därför att hon hade gjort en avgud i en lund; och Asa skar ned hennes avgud och stämplade det och brände det vid bäcken Kidron. 17 Men höjdpunkterna togs inte bort från Israel; ändå Asas hjärta var perfekt alla hans dagar. 18 Och han förde in i Guds hus de saker som hans far hade ägnat och som han själv hade ägnat, silver och guld och kärl. 19 Och det fanns inte mer krig till det fem och trettionde året för Asas regeringstid.

2 Krönikeboken 16: 1-14:

1 Under det sex och trettionde året av Asa Baasha, konung av Israel, kom upp mot Juda och byggde Rama i syfte att inte låta någon gå ut eller komma in till Asas konung i Juda. 2 Och Asa tog fram silver och guld ur skatterna i Herrens hus och i kungens hus och skickade till Ben-Hadad, konung i Syrien, som bodde i Damaskus, och sade: 3 Det finns en liga mellan mig och dig som det fanns mellan min far och din far: se, jag har skickat dig silver och guld. gå, bryt din liga med Baasha, Israels konung, så att han kan avgå från mig. 4 Och Benhadad lyssnade till kungen Asa och sände kaptenerna för sina arméer mot Israels städer; och de slog Ijon och Dan och Abel-maim och alla butikerna i Naftali. 5 Och det hände sig, när Baasha hörde det, att han slutade bygga Rama och lät sitt arbete upphöra. 6 Och kungen Asa tog hela Juda; och de förde bort Ramas stenar och timmerna där Baasha byggde; och han byggde därmed Geba och Mispa. 7 Och vid den tidpunkten såg Hanani, searen, till Asa, konung i Juda, och sade till honom: Eftersom du har förlitat dig på kungen i Syrien och inte förlitat dig på Herren din Gud, därför är kungen i Syrien rymd ut av din hand. 8 Var inte etiopierna och lubierna en enorm värd med mycket många vagnar och ryttare? ändå, för att du litade på Herren, gav han dem i din hand. 9 Ty Herrens ögon springer fram och tillbaka över hela jorden för att visa sig stark för dem vars hjärta är perfekt mot honom. Här har du gjort dumt. Därför kommer du från och med nu krig. 10 Och Asa blev ilsk mot searen och satte honom i ett fängelsehus. ty han var i raseri med honom på grund av den här saken. Och Asa förtryckte en del av folket samtidigt. 11 Och se, Asas handlingar, först och sist, se, de är skrivna i Judas och Israels kungar. 12 Och Asa under det trettionde och nionde året av hans regeringstid var sjuk i hans fötter tills hans sjukdom var överdrivet stor; men i sin sjukdom sökte han inte till Herren utan till läkarna. 13 Och Asa sov hos sina fäder och dog i det ena och fyrtionde året av hans regeringstid. 14 Och de begravde honom i hans egna gräver, som han hade gjort för sig själv i Davids stad, och lade honom i sängen som var fylld med söt lukt och olika sorters kryddor tillagade av apotekarnas konst: och de gjorde en mycket brinnande för honom.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här