Bibelläsning idag 20 oktober 2018

0
11171

Vår bibelläsning idag är hämtad från 2 Krönikeboken 5: 2-14 och 2 Krönikeboken 6: 1-11. Läs det hela ditt hjärta, meditera över det och be den heliga anden att hjälpa dig att förstå lektionerna bakom dagens bibelläsning. Var välsignad när du läser idag.

Bibelläsning idag

2 Krönikeboken 5: 2-14:
2 Då samlade Salomo Israels äldste och alla stamhuvudena, stammarna till Israels barnfäder, till Jerusalem för att hämta Herrens förbundsark från Davids stad, som är Sion. 3 Därför samlade alla Israels män sig till kungen på högtiden under den sjunde månaden. 4 Och alla Israels äldste kom; och leviterna tog upp arken. 5 Och de förde upp arken och samlingsplatsen och alla de heliga kärlen som var i tabernaklet, dessa uppförde prästerna och leviterna. 6 Och kung Salomo och hela Israels församling som samlades till honom inför arken offrade får och oxar, som inte kunde berättas eller räknas för många. 7 Och prästerna förde in Herrens förbundsark till sin plats, till husets orakel, till den heligaste platsen, även under vingarna på keruberna. 8 Ty keruberna sprid ut sina vingar över platsen av arken, och keruberna täckte arken och dess stavar ovan. 9 Och de drog fram arkens stavar, så att stavarnas ändar kunde ses från arken framför orakelet; men de sågs inte utan. Och där är det till denna dag. 10 Det fanns ingenting i arken förutom de två borden som Mose satte där i Horeb, när Herren ingick ett förbund med Israels barn, när de kom ut från Egypten. 11 Och det hände sig när prästerna kom ut från det heliga stället: (för alla de närvarande prästerna var heliga och väntade då inte på något sätt.) 12 Och leviterna som var sångare, alla av dem Asaf, från Heman, från Jeduthun, med sina söner och deras bröder, som var klädda i vitt linne, med cymbaler och psalterier och harper, stod vid östra änden av altaret och med dem hundra och tjugo präster och ljöd av trompeter :) 13 Det hände till och med, som trompetisterna och sångarna var som en, att få ett ljud att höras genom att lova och tacka Herren; och när de lyftte sin röst med trompeter och cymbaler och musikinstrument och lovordade Herren och sade: »Han är bra. ty hans barmhärtighet varar för evigt: att huset då fylldes med ett moln, till och med Herrens hus; 14 Så att prästerna inte kunde stå och tjäna på grund av molnet, ty Herrens ära hade fyllt Guds hus.

2 Krönikeboken 6: 1-11:
1 Då sade Salomo: Herren har sagt att han skulle bo i det tjocka mörkret. 2 Men jag har byggt ett bostadshus åt dig och en plats för din bostad för evigt. 3 Och kungen vände sitt ansikte och välsignade hela Israels församling, och hela Israels församling stod. 4 Och han sade: Välsignad är Herren, Israels Gud, som med sina händer har uppfyllt det han talade med sin mun till min far David och sade: 5 Sedan den dag jag ledde ut mitt folk ur Egypten valde ingen stad bland alla Israels stammar att bygga ett hus i, så att mitt namn skulle kunna vara där; varken valde jag någon för att vara en härskare över mitt folk Israel: 6 Men jag har valt Jerusalem för att mitt namn skulle vara där; och har valt David att vara över mitt folk Israel. 7 Det var mitt hjärta i min far David att bygga ett hus för Herren, Israels Guds namn. 8 Men Herren sade till min far David: Eftersom det var i ditt hjärta att bygga ett hus för mitt namn, gjorde du det väl i att det var i ditt hjärta. 9 Trots att du inte ska bygga huset; men din son som kommer ut ur dina ländar, han ska bygga huset för mitt namn. 10 Därför har Herren gjort sitt ord som han har sagt: ty jag stod upp i min faders rum David och ligger på Israels tron, som Herren lovade, och har byggt huset för namnet på Herre, Israels Gud. 11 Och i den har jag lagt arken, i vilken är Herrens förbund, som han ingick med Israels barn. 12 Och han stod framför Herrens altare i närvaro av hela Israels församling och utbröt sina händer. 13 För Salomo hade gjort ett mässingsställning, fem alnar långt och fem alnar bredt och tre alnar högt, Och han ställde den mitt på domstolen. Och på den stod han och knänade på knäna inför hela Israels församling och utbröt sina händer mot himlen. 14 Och han sade: "Herre, Israels Gud! ingen Gud som dig i himlen eller på jorden; som håller förbundet och visar barmhärtighet mot dina tjänare som vandrar framför dig av hela deras hjärta.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.