Daglig bibelläsning idag 19 oktober 2018

0
3367

Vår dagliga bibelläsning idag är hämtad från boken 2 Krönikebok 3: 1-17, 2 Krönikeboken 4: 1-22, 2 Krönikeboken 5: 1. Guds ord är lätt för vår väg i livet. Varje skrift är inspirerad av Guds ande. När du studerar dessa skrifter idag, låt Guds ord tränga in djupt i ditt hjärta. Låt den slå rot nedåt och bära frukter uppåt i ditt liv.
Guds ord lär oss Guds sinne, det bygger oss upp och styr våra angelägenheter i livet. När du studerar vår bibelläsning idag kommer Herren att öppna dina ögon för hans vilja för dig idag. Läs och bli välsignad.

Daglig bibelläsning idag

1 Krönikeboken 3: 1-17:
1 Sedan började Salomo bygga Herrens hus på Jerusalem på Moriah-berget, där Herren uppenbarades för sin fader David, på den plats som David hade berett i trästolvet i jebusiten Ornan. 2 Och han började bygga på den andra dagen i den andra månaden, på det fjärde året för hans regeringstid. 3 Nu är det saker som Salomo fick i uppdrag att bygga Guds hus. Längden i alen efter den första måtten var sjuttio alnar och bredden tjugo alnar. 4 Och verandan som låg framför huset, den var enligt husets bredd, tjugo alnar, och höjden var hundra och tjugo; och han täckte den inifrån med rent guld. 5 Och det större huset täckte han med granträd som han täckte med fint guld och satte palmer och kedjor därpå. 6 Och han garnerade huset med ädelstenar för skönhet, och guldet var Parvaims guld. 7 Han täckte också huset, balkarna, stolparna och dess väggar och dess dörrar med guld. och graverade keruber på väggarna. 8 Och han gjorde det heligaste huset, längden var beroende på husets bredd, tjugo alnar och dess bredd tjugo alnar. Och han täckte det med fint guld, till sex hundra talenter. 9 Och naglarnas vikt var femtio siklar guld. Och han övertäckte de övre kamrarna med guld. 10 Och i det heligaste huset gjorde han två keruber av bildarbete och överlagde dem med guld. 11 Och kerubernas vingar var tjugo alnar långa; en vingar av den ena keruben var fem alnar fram till husets vägg; och den andra vingen likadant fem alnar och nådde fram till den andra kerubens vinge. 12 Och den ena vingen på den andra keruben var fem alnar och sträckte sig till husets vägg; och den andra vingen var också fem alnar, som fogades till den andra kerubens vinge. 13 Dessa kerubernas vingar spred sig ut tjugo alnar, och de stod på sina fötter, och deras ansikten var inåt. 14 Och han gjorde gjordet av blått, lila och rött och fint linne och gjorda keruber därpå. 15 Och han gjorde framför huset två pelare på trettiofem alnar höga, och kapseln som var uppe på var och en av dem var fem alnar. 16 Och han gjorde kedjor som i orakeln och satte dem på pelarnas huvuden; och gjorde hundra granatäpplen och satte dem på kedjorna. 17 Och han tog upp pelarna framför templet, den ena till höger och den andra till vänster; och kallade namnet på det till höger Jachin och namnet på det till vänster Boaz.

2 Krönikeboken 4: 1-22:
1 Dessutom gjorde han ett alter av mässing, tjugo alnar längd och tjugo alnar bredd och tio alnar höjd. 2 Och han gjorde ett smält hav på tio alnar från brädet till randen, runt kompasset och fem alnar höjden; och en rad på trettio alnar passade den runt omkring. 3 Och under det var likhet med oxar, som passade det runt omkring: tio i en alin, och samlade havet runt omkring. Två rader oxar gjutes när det gjutits. 4 Den stod på tolv oxar, tre tittade mot norr, och tre tittade mot väster, och tre tittade mot söder, och tre tittade mot öster; och havet satt över dem, och alla deras hindrar var inåt . 5 Och tjockleken på den var en handbredd och dess brädd som verket av en barmskaft med blommor av liljor; och det fick och höll tre tusen bad. 6 Han gjorde också tio tvättställ och satte fem på höger hand och fem på vänster för att tvätta i dem; sådant som de erbjöd brännofferet som de tvättade i dem; men havet var för prästerna att tvätta in sig. 7 Och han gjorde tio ljusstakar av guld efter deras form och satte dem i templet, fem till höger och fem till vänster. 8 Och han gjorde tio bord och placerade dem i templet, fem på höger sida och fem till vänster. Och han gjorde hundra baslar av guld. 9 Dessutom gjorde han prästerna och den stora domstolen och dörrarna för domstolen och överlappade dörrarna med mässing. 10 Och han satte havet på den högra sidan av östra änden, mot söder. 11 Huram gjorde krukorna och spadarna och basarna. Och Huram avslutade det arbete som han skulle göra för kung Salomo för Guds hus; 12 Till vett, de två pelarna och pommlarna och kapellorna som var på toppen av de två pelarna, och de två kransarna för att täcka de två pommlarna av kapellorna som var på toppen av pelarna; 13 Och fyra hundra granatäpplen på de två kransarna; två rader granatäpple på varje krans för att täcka de två pommels av kapellarna som fanns på pelarna. 14 Han gjorde också baser, och stänger gjorde han på baserna; 15 Ett hav och tolv oxar under det. 16 Och grytorna och spadarna och köttkrokarna och alla deras instrument gjorde honom, hans fader Huram, till kung Salomo för Herrens ljusa mässings hus. 17 På Jordans slätt kastade kungen dem i lermarken mellan Succoth och Seredata. 18 Så gjorde Salomo alla dessa fartyg i överflöd; ty mässans vikt kunde inte upptäckas.

2 Krönikeboken 5: 1:
1 Så var allt det arbete som Salomo gjorde för Herrens hus avslutat. Och Salomo förde in allt det som hans far David hade tillägnad; Och silver och guld och alla instrument satte han bland skatterna i Guds hus.

Dagliga böner:

Fader, beställ mina steg i ditt ord idag. Öppna mina ögon för att se de underbara sakerna i ditt ord. Kära Helige Ande, engagera mig till att vara en student av ditt ord. Må ditt ord ständigt forma mitt liv och beslut i livet i Jesus namn.

Daglig bekännelse:

Jag går i ljuset av ditt ord idag i Jesus namn.
Jag förklarar att Guds ord ger resultat i mitt liv i Jesus namn
Jag förklarar idag att jag lever enligt Guds ord
Guds ord fungerar i mitt liv i Jesus namn
Eftersom jag är studentens ord förklarar jag att jag har överlägsen förståelse än mina lärare i Jesus namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här