Daglig bibelläsning idag 18 oktober 2018

0
1550

Vår dagliga bibelläsning idag är hämtad från boken 2 Krönik 1: 1-17 och 2 Krönik 2: 1-18. Dessa bibelvers talar om kong Solomons regeringstid som kung av Isreal. Kung Salomo var den sista kungen som styrde den bibelsk förenade isreal.
2 Krönik 1: Berättar hur den unga kungen Salomo startade sitt ledarskap genom att erkänna Gud genom att offra tusen brännoffer inför Herren. Det finns en viktig lektion att lära sig här, hur vi börjar vår dag är viktig, vi måste lära oss att börja vår dag med Gud. När Gud leder vägen ser han bara seger mitt i stormen. För det andra bad Salomo Herren om visdom, att regera och leda sitt folk rätt. Visdom är det viktigaste, att få visdom är grundläggande för framgång. Han bad inte om rikedomar eller döden av sina fiender utan han bad istället om visdom, inte konstigt att han var den rikaste kungen som styrde isreal. Vad frågar du från Herren idag? Det är viktigt att du vet detta, Guds visdom är allt du behöver. Få visdom, få förståelse och du ska tjäna med.

Den andra bibelläsningen idag är från boken 2 Krönikeboken 2: 1-18. Vi ser exploaterna av kung Salomons visdom, visdom ger oss vägledning, visdom ger oss högsta kvalitet och visdom hjälper oss att kontrollera kunskap. Jag ber att när du studerar denna bibelläsning idag, låt Guds visdom vila på dig i Jesus namn. Läs och bli välsignad.

2 Krönikor 1: 1-17:

1 Och Salomo, Davids son, blev stark i sitt rike, och Herren, hans Gud, var med honom och förstärkte honom mycket. 2 Sedan talade Salomo till hela Israel, till kaptenerna för tusentals och hundratals och till domarna och till alla guvernörer i hela Israel, fädernas överhuvud. 3 Så gick Salomo och hela församlingen med honom till höjden som var i Gibeon. ty där var tabernaklet till Guds församling, som Mose, Herrens tjänare, hade gjort i öknen. 4 Men Guds ark hade David tagit upp från Kirjat-Jearim till den plats som David hade förberett för den; ty han hade lagt upp ett tält för det i Jerusalem. 5 Och mässalteret som Bezaleel, Uri son, Hur son, hade gjort, lade han framför Herrens tabernakel; och Salomo och församlingen sökte det. 6 Och Salomo gick upp dit till mässalteret framför Herren, som var i sammanställningens tabernakel, och erbjöd tusen brännoffer på det. 7 Den natten visade Gud sig Salomo och sade till honom: Fråga vad jag ska ge dig. 8 Och Salomo sade till Gud: Du har visat stor barmhärtighet mot min far David och gjort mig till att bli konung i hans ställe. 9 Nu, Herre Gud, låt ditt löftet till min far David fastställas, ty du har gjort mig till kung över ett folk som jordens damm i mångfald. 10 Ge mig nu visdom och kunskap, så att jag kan gå ut och komma in inför detta folk; ty vem kan döma detta ditt folk, det är så stort? 11 Och Gud sade till Salomo: Eftersom detta var i ditt hjärta, och du har inte frågat rikedom, rikedom eller ära eller ditt fienders liv och inte heller har frågat långt liv. men du har frågat visdom och kunskap för dig själv, så att du kan döma mitt folk, över vilket jag har gjort dig till kung. 12 Visdom och kunskap beviljas dig; och jag kommer att ge dig rikedom och rikedom och ära, såsom ingen av kungarna har haft som har varit före dig, och ingen efter dig har liknande. 13 Då kom Salomo från sin resa till höjden som var i Gibeon till Jerusalem, framför församlingstältet och regerade över Israel. 14 Och Salomo samlade vagnar och ryttare, och han hade tusen och fyra hundra vagnar och tolv tusen ryttare, som han placerade i vagnstäderna och med kungen i Jerusalem. 15 Och kungen gjorde silver och guld i Jerusalem så överflödigt som stenar, och cederträd gjorde han som sycomore-träd som finns i vallen i överflöd. 16 Och Salomo hade hästar förda ut från Egypten och linnegarn: kungens köpmän fick linnegarnet till en pris. 17 Och de hämtade och förde ut från Egypten en vagn för sex hundra siklar silver och en häst för hundra och femtio; och så förde de ut hästar för alla hetiternas kungar och för kungarna i Syrien , med deras medel.

2 Krönikeboken 2: 1-18:

1 Och Salomo beslutade att bygga ett hus för Herrens namn och ett hus för sitt rike. 2 Och Salomo berättade sjuttio tusen män att bära bördor och fyrtiotusen att hugga på berget och tre tusen och sex hundra att övervaka dem. 3 Och Salomo skickade till Huram, konungen i Tyrus, och sade: Som du gjorde med min fader David och skickade honom cederträ för att bygga honom ett hus att bo där, liksom göra med mig. 4 Se, jag bygger ett hus för Herren, min Guds namn, för att ägna det åt honom och för att bränna framför honom söt rökelse och för ständigt visbröd och för brännoffren morgon och kväll på sabbaterna och på nymånerna och på de högtidliga högtiderna för Herren vår Gud. Detta är en förordning för Israel för evigt. 5 Och huset som jag bygger är stort; ty vår Gud är stor över alla gudar. 6 Men vem kan bygga honom ett hus, eftersom himlen och himmelens himmel inte kan innehålla honom? vem är jag då, att jag skulle bygga honom ett hus, förutom bara för att bränna offer inför honom? 7 Sänd mig nu en man som är listig för att arbeta i guld och i silver och i mässing och i järn och i purpur, och crimson och blå, och som kan förmåga att grava med de listiga männen som är med mig i Juda och i Jerusalem, som min far David tillhandahöll. 8 Sänd mig också cederträd, granträd och algumträd från Libanon; ty jag vet att dina tjänare kan skära timmer i Libanon. och se, mina tjänare ska vara med dina tjänare, 9 till och med för att förbereda mig timmer i överflöd; ty huset som jag ska bygga ska vara underbart stort. 10 Och se, jag kommer att ge dina tjänare, huggarna som hugger timmer, tjugo tusen mått slagen vete och tjugo tusen mått korn och tjugo tusen bad vin och tjugo tusen bad olja. 11 Då svarade Huram, konungen i Tyrus, skriftligen som han skickade till Salomo: Eftersom Herren har älskat sitt folk, har han gjort dig till kung över dem. 12 Huram sade dessutom: Välsignad är Herren, Israels Gud, som skapade himmel och jord, som har gett kungen David en klok son, ansluten av försiktighet och förståelse för att kunna bygga ett hus för Herren och ett hus för hans rike. 13 Och nu har jag skickat en utspekulerad man, föreställd med förståelse, från min fars Huram. 14 Son till en kvinna av Dan-döttrarna, och hans far var en Tyrusman, skicklig att arbeta i guld och i silver, i mässing, i järn, i sten och i timmer, i lila, i blått och i fint linne och i röd; också för att grava någon form av gravning och ta reda på alla anordningar som skall läggas till honom, med dina listiga män och med listiga män av min herre din fader David. 15 Nu vete och korn, olja och vin som min herre har talat om, låt honom skicka till sina tjänare: 16 Och vi ska hugga trä ut från Libanon så mycket du behöver: och vi Jag kommer att föra det till dig i flotar till sjöss till Joppa; och du ska föra det upp till Jerusalem. 17 Och Salomo räknade alla främlingar som fanns i Israels land efter numret som hans fader David hade numrerat dem; och de hittades hundra femtiotusen och tre tusen och sex hundra. 18 Och han satte sjuttio tusen av dem för att vara bördebärare och fyrtiotusen tusen huggare på berget och tre tusen och sex hundra övervakare för att göra folket ett arbete.

Dagliga böner:

Far, jag tackar dig för ditt ord i morse, jag välsignar ditt namn för att du gav mig din fulla visdom i Kristus Jesus. Jag förklarar därför att jag är en ny skapelse och jag går i övernaturlig visdom. Kristus har blivit mig visdom. Tack pappa för den här gåvan. Till er bara vara all härlighet i Jesu namn.

Daglig bekännelse:

Jag förklarar att jag har Kristi sinne
Jag förklarar att jag går i Guds visdom
Jag förklarar att jag har ett gott sinne
Jag förklarar att jag har övernaturlig förståelse i alla saker
Jag förklarar att Guds visdom i mig kommer att ta mig till större höjder i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här