Daglig bibelläsning 17 oktober 2018

0
3594

Vår dagliga bibelläsning i dag hämtar från psalm 137: 1-9 och psalm 138: 1-8. Dagens bibelläsning fokuserar på bönen om hjälp och skydd. Psaltaren 137 :, är en bön för Jerusalem (symbolisk för kyrkan), att Gud ska komma ihåg henne och slåss mot sina fiender som försöker ta henne till fångenskap. Vi måste be för Kristi kyrka, vi måste be mot den demoniska invasionen av helvetets portar mot kyrkan, vi måste motstå kyrkans fiender i böner.

Psalm 138: är också en bön om hjälp, Gud har gett oss sin heliga ande för att hjälpa oss, vi måste be till honom i Jesu namn om gudomlig hjälp ovanifrån. Gud är en Gud som hjälper de fattiga och de fattiga. Han ingriper när vi ropar om hjälp, och han kommer säkert att göra allt som berör oss idag och för alltid Amen.

Daglig bibelläsning för idag KJV

Psalm 137: 1-9:

1 Vid Babylons floder satt vi där, och vi grät när vi kom ihåg Sion. 2 Vi hängde våra harper på pilen mitt i den. 3 Ty där krävde de som förde oss i fångenskap av oss en sång; och de som slösade oss krävde oss glädje och sade: Sjung oss en av Sions sånger. 4 Hur ska vi sjunga Herrens låt i ett främmande land? 5 Om jag glömmer dig, Jerusalem, låt min högra hand glömma hennes list. 6 Om jag inte kommer ihåg dig, låt min tunga hålla fast vid min mun. om jag föredrar inte Jerusalem framför min främsta glädje. 7 Kom ihåg, Herre, Edoms barn på Jerusalems dag; som sa: Rasera det, rasa det, till och med till dess grund. 8 O Babels dotter, som ska förstöras; lycklig skall han vara, som belöner dig som du tjänat oss. 9 Lycklig skall han vara, som tar och slår dina små mot stenarna.

Psalm 138: 1-8:

1 Jag vill berömma dig av hela mitt hjärta; för gudarna kommer jag att lova dig. 2 Jag vill tillbe åt ditt heliga tempel och prisa ditt namn för din kärleksfullhet och för din sanning, ty du har förhöjd ditt ord framför allt ditt namn. 3 På dagen när jag ropade svarade du mig och förstärkte mig med kraft i min själ. 4 Alla kungar på jorden ska prisa dig, o Herre, när de hör din muns ord. 5 Ja, de ska sjunga på Herrens vägar: ty stor är Herrens härlighet. 6 Även om Herren är hög, men han respekterar de fattiga; men den stolta känner han långt borta. 7 Även om jag vandrar mitt i besväret, kommer du att återuppliva mig; du ska räcka ut din hand mot min fienders vrede, och din högra hand ska rädda mig. 8 Herren kommer att fullborda det som berör mig: din barmhärtighet, o Herre, är evig. Förlåt inte dina egna händer.

Dagliga böner:

Befria mig Oh Herre, när jag ropar till dig i dag, visa mig din barmhärtighet och kärleksfulla vänlighet. Ställ upp, Herre till mitt försvar, låt mina fiender inte skratta av min undergång. I dig åh Herre har jag litat på, rädda mig idag och ta all härlighet i Jesu namn. Människor.

Daglig bekännelse:

Jag förklarar att jag aldrig kommer att sakna hjälp idag i Jesus namn
Skam ska inte vara min del idag i Jesu namn
Jag kommer att övervinna dessa utmaningar i mitt liv i Jesus namn.
Alla som väntar på att bli skämda för mig ska bli offentligt förnedrade i Jesu namn.
Jag förklarar att jag är supernaturtligt skyddad i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här