6 bönpunkter för helighet

1
29478

2 Kor 7:1:

1 Efter att vi därför har dessa löften, kära älskade, låt oss rena oss från all smutsighet av kött och ande och fullfölja helighet i Guds rädsla.

Jag har personligen sammanställt dessa 6 bönpunkter för helighet för att hjälpa de troende där strävan att leva ett heligt liv. Det är Guds största önskemål att alla hans barn ska vara heliga. Bibeln får oss att förstå att utan helighet kan vi inte se Gud. Men vad är helighet? Helighet betyder helt enkelt att vara separerad till Gud. Att separeras här betyder att kallas till Guds verk i Kristus. Varje född på nytt Guds barn kallas till helighet. Vi kallas att arbeta som Kristus, prata som Kristus och leva som Kristus.

Dessa 6 bönpunkter för helighet gör att alla kristna troende kan leva ett heligt (separerat till Gud) liv medan de tjänar Gud. Det är viktigt att notera att helighet inte är syndlöshet, helighet är inte köttlig perfektion, helighet handlar inte om yttre prestationer eller utseende. Helighet handlar om inre transformation, vilket i slutändan leder till utvändig metamorfos (progressiva förändringar).

6 bönpunkter för helighet

1). Åh Herre, genom din heliga andes kraft, låt mig leva ett heligt liv så att jag kan representera Kristus på jorden i Jesus namn.

2). Åh Herre, hjälp mig att gå med dig i helighet så att jag ska uppfylla mitt öde och syftet med min existens i Jesus namn.

3). Åh Herrens rättfärdighet, i denna värld som är full av våld, själviskhet, mord och andra onda gärningar, lär mig helighetens väg och graver mig att leva som Kristus i ord, tankar och gärningar i Jesu namn.

4). Åh Herre, lär mig ditt ord och gör det enkelt att tillämpa det i mitt liv så att jag ser godhet alla dagar i mitt liv i Jesus namn.

5). Åh Herre, ge mig andan av ödmjukhet så att jag kan gå med dig i helighet Jesus namn.

6). Åh Herre, engagera mig för att hålla dina bud ta orätt långt borta från mig i Jesus
namn.

15 Bibelvers om helighet och helighet

15 bibelvers om helighet och helighet för din bibelstudie och meditation. Läs dem, bekänn dem, meditera om dem, be med dem och äntligen leva dem. Jag ber för dig i dag andens helighet, vägleda dig i ditt kristna som bor i Jesus namn.

1). 2 Tessalonikerbrevet 2:13:
13 Men vi måste alltid tacka Gud för er, bröder som är älskade av Herren, för att Gud från början har valt er till frälsning genom att helga Anden och tro på sanningen:

2). 2 Timoteus 2: 21:
21 Om en man därför rensar sig från dessa, skall han vara ett kärl för att hedra, heliga och träffas för herrens användning och förberedd för varje gott verk.

3). Romare 6:
1 Vad ska vi då säga? Ska vi fortsätta i synd, så att nåd kan överflöd? 2 Gud förbjuda. Hur ska vi, som är döda för synd, leva längre där? 3 Vet ni inte att så många av oss som döptes till Jesus Kristus döptes till hans död? 4 Därför är vi begravda med honom genom dop till döden: liksom Kristus uppstod från de döda genom Faderens ära, så skulle vi också gå i livets nyhet. 5 Ty om vi har planterats tillsammans i likhet med hans död, kommer vi också att likna hans uppståndelse. 6 Att veta detta, att vår gamla man korsfästes med honom, så att syndens kropp skulle förstöras, framöver vi ska inte tjäna synd. 7 Ty den döda är befriad från synd. 8 Men om vi är döda med Kristus, tror vi att vi också kommer att leva med honom. döden har inte mer herra över honom. 9 Ty genom att han dog dog han en gång till synd, men genom att han lever lever han för Gud. 10 På samma sätt tror ni också att ni är döda för synden, men levande för Gud genom Jesus Kristus, vår Herre. 11 Låt därför inte synden regera i er dödliga kropp, så att ni följer den i dess lyster. 12 Ge ni inte dina medlemmar som instrument för orättfärdighet för synden; men ge er själva till Gud, som de som är levande från de döda, och era medlemmar som instrument för rättfärdighet för Gud. 13 Ty synden skall inte ha herra över dig, ty ni är inte under lagen utan under nåd. 14 Vad då? ska vi synda, för vi är inte under lagen utan under nåd? Gud förbjude. 15 Vet ni inte, att vem som ni ger er själva tjänare att lyda, hans tjänare är ni till vilka ni lyder; vare sig det är synd till döden eller av lydnad mot rättfärdighet? 16 Men Gud tackas för att ni var syndens tjänare, men ni har från hjärtat följt den form av läran som överlämnades er. 17 Då blev du befriade från synd och blev rättfärdighetens tjänare. 18 Jag talar efter människors tillstånd på grund av ditt köps svaghet; ty som ni har övergivit era medlemmar tjänare till orenthet och orättfärdighet till misgörelse; ändå ge nu dina medlemmar tjänare till rättfärdighet till helighet. 19 Ty när ni var syndens tjänare, var ni fri från rättfärdighet. 20 Vilken frukt hade ni då i de saker som ni nu skäms? för slutet på dessa saker är döden. 21 Men när du nu är fri från synd och blir tjänare för Gud, har du din frukt till helighet och till slutet evigt liv. 22 Ty syndens löner är döden; men Guds gåva är evigt liv genom Jesus Kristus, vår Herre.

3). Johannes 15: 1-4:
1 Jag är den sanna vinstocken, och min far är jordbrukaren. 2 Varje gren i mig som inte bär frukt tar han bort; och varje gren som bär frukt, han rena den, så att den får mer frukt. 3 Nu är ni rena genom det ord som jag har sagt till er. 4 Bliv i mig och jag i dig. Eftersom grenen inte kan bära frukt av sig själv, såvida den inte ligger i vinrankan; ni kan inte mer, förutom att ni förblir i mig.

4). 1 Tessaloniker 4: 3-5:
3 Ty detta är Guds vilja, ja, din helighet, så att ni avstår från hoer. 4 att var och en av er ska veta hur man ska äga sitt kärl i helighet och ära; 5 Inte i samvetslusten, inte som hedningarna som inte känner Gud:

5) 2 Peter 1: 2-4:
2 Nåd och fred multipliceras till er genom kunskapen om Gud och Jesus, vår Herre, 3 som hans gudomliga kraft har gett oss allt som hänför sig till liv och gudsfrukt, genom kunskapen om honom som har kallat oss till ära och dygd: 4 där vi ges överträffande stora och dyrbara löften: att ni genom dessa skulle kunna vara delaktiga i den gudomliga naturen, efter att ha undgått den korruption som finns i världen genom lust.

6) Romarna 15:16:
16 Att jag skulle vara Jesu Kristi tjänare för hedningarna och betjäna Guds evangelium, så att hedningarnas offer skulle kunna vara acceptabelt och heliga av den Helige Anden.

7). Romare 6:6:
6 Att veta detta, att vår gamla man korsfästas med honom, så att syndens kropp skulle förstöras, för att vi inte längre skulle tjäna synd.

8). Filippinerna 2:13:13

Ty det är Gud som arbetar i er både för att vilja och göra av hans goda glädje.

9). Filippierna 1:6:
6 Förtroende för just detta, att den som har börjat ett bra verk i er kommer att utföra det till Jesu Kristi dag:

10). John17: 19:
19 Och för deras skull helgar jag mig själv, så att de också kan bli heliga genom sanningen.

11). Johannes 17:17:
17 Helg dem genom din sanning: ditt ord är sanning.

12). 2 Kor 12:21:
21 Och för att, när jag kommer tillbaka, kommer min Gud att ödmjuka mig bland er, och att jag kommer att förtrycka många som redan har syndat och inte har omvänt sig från orenhet och hoed och håravfall som de har begått.

13). 2 Kor 5:17:
17 Därför, om någon är i Kristus, är han en ny varelse: gamla saker försvinner; se, allt är nytt.

14). 1 Tessalonikerbrevet 5:23:
23 Och freds Gud helgar dig helt; och jag ber Gud att hela din ande och själ och kropp bevaras oskyldigt till vår Herre Jesu Kristi ankomst.

15). 1 Tessalonikerbrevet 4:3:

3 Ty detta är Guds vilja, ja, din helighet, så att ni avstår från hoer.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.